Sapphire 0.7.0 Problems

Discussion in 'cvpcs' started by MonkeyTime, Jul 5, 2010.

  1. MonkeyTime
    Offline

    MonkeyTime New Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    239
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    East Troy, WI
    Tried this Rom tonight and am impressed with the speed and general feel.

    However, the overall screen responsiveness is awfull. Am I missing a setting somewhere? I have to push hard and hold to activate something, and if I hold it too long, the screen shakes!

    I've never experienced anything like this, so is it a kernal issue? Just incompatibility with the Rom?

    Any ideas would be greatly appreciated,

    Chris
  2. Martin030908
    Offline

    Martin030908 DF Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,805
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Never even heard of this happening. Hopefully someone pops in with an answer.
  3. kook
    Offline

    kook Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    2,041
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Not I...never had that problem. Just installed one of the new kernels as well....
  4. justinthegeek
    Offline

    justinthegeek New Member

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    127.0.0.1
    I would recommend wiping and re-flashing, I had an issue with lag the first flash, not sure why...
  5. kook
    Offline

    kook Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    2,041
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Your sig says you're running Sapphire .0.7.9 - Where can I get it? :p
  6. Tanknspank
    Offline

    Tanknspank Beta Team Premium Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    3,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    I want it too! :D
  7. kook
    Offline

    kook Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    2,041
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Must be in super uber Alpha phase right now.... o_O
  8. Tanknspank
    Offline

    Tanknspank Beta Team Premium Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    3,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    Hopefully if he didn't slip up and send it to him last night when he was... you know... :p
  9. MonkeyTime
    Offline

    MonkeyTime New Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    239
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    East Troy, WI
    Ok, I've wiped and reloaded twice and still the same thing. I see so few problems posted on this rom, I'm a little disapointed it's working for everyone but me!
  10. Martin030908
    Offline

    Martin030908 DF Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,805
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Are you installing thru SPRecovery or via RM?
  11. MonkeyTime
    Offline

    MonkeyTime New Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    239
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    East Troy, WI
    All three times with RM. I'm affraid to admit that it's been a while since I've used SPR and don't remember how to initiate it. lol CM has made me lazy like that.....
  12. Martin030908
    Offline

    Martin030908 DF Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,805
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    download the rom, place on the root of SD card and rename to update.zip. boot in recovery, select install, then allow install, the install update.zip.
  13. Martin030908
    Offline

    Martin030908 DF Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,805
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  14. MonkeyTime
    Offline

    MonkeyTime New Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    239
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    East Troy, WI
    What's the combo to boot into recovery with SPR again?
  15. Quantify
    Offline

    Quantify New Member

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Is your Droid plugged in? Some Droids have issues with screen responsiveness when they're plugged in to a non-Motorola charger. Try unplugging your Droid and see if screen responsiveness improves.
  16. Martin030908
    Offline

    Martin030908 DF Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,805
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    power off the device. Hold down the 'x' and press the power button.
  17. Diordna
    Offline

    Diordna New Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    1,342
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cape Coral - FLORIDA
    Battery life =[
  18. MonkeyTime
    Offline

    MonkeyTime New Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    239
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    East Troy, WI
    LMAO! Thanks Quantify. For all the reading I've done on this forum, and read about charger issues, I've never experienced something like this. It was a aftermarket charger, and yes, it was plugged in at the time.

    I will be a little disapointed if I can't use any charger with this Rom while using the phone, I use it in the car non-stop. But time will tell.

    Thanks again Quantify and thanks Martin too. Any ideas are better than people chimming in about how it's working for them.

    Chris
  19. Martin030908
    Offline

    Martin030908 DF Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,805
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Did you get it running MonkeyTime?

    I just ponied up and bought the Moto charger from VZW for the car to avoid "charger issues"
  20. MonkeyTime
    Offline

    MonkeyTime New Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    239
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    East Troy, WI
    Yes, it's running fine, and even with my other charger lol. My car charger is from Verizon, so hopefully it doesn't cause a problem.

    Now to set this bad fella up and run it thru the paces to see how it does!