1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Safestrap Issue - Error: Can't mount /SDcard.. help!!!!!!

Discussion in 'Droid 3 Hacks' started by evilmeeko, Jul 12, 2012.

  1. evilmeeko
    Offline

    evilmeeko New Member

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Springfield, MA
    Hello!

    I am trying to install the new MavRom4.0. I received the OTA update to 5.7.906, lost my root. I used Motofail portable and got it back, got busybox installed, i am rooted, and installed the latest safestrap 1.08f (not sure why it says f). I can boot into recovery, and i entered the safe system as the guide said ( http://www.droidforums.net/forum/droid-3-hacks/181636-how-use-safestrap-backup-flash-wip.html ) and followed all of the instructions to the "T". I wiped all the places i was supposed to, and when i tried to "install zip from SDcard" I could select internal or external. Well i put the ROM on the external card (which i thought was fine), and tried every attempt to access it through the safestrap menu, i.e, "mount SDcard (nope), and install from external SDcard (E:Can't mount /SDcard) so if i can't mount the card how am i supposed to continue?

    Thank you in advance!!!
  2. guidot
    Offline

    guidot Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    7,350
    Likes Received:
    270
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Massachusetts
    I think 1.08f is the tweaked XDA version. You may need to go right to hash-of-codes.com to get the official.

    Sent from my DROID3 using Tapatalk 2
  3. ovelayer
    Offline

    ovelayer Rescue Squad

    Joined:
    Mar 30, 2011
    Messages:
    558
    Likes Received:
    26
    Trophy Points:
    28
    Location:
    U.S
    correct
    or download tweeked 1.08e
    :)
  4. evilmeeko
    Offline

    evilmeeko New Member

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Springfield, MA
    Thanks guys! The official one got me in the right direction.. and now have the nice new MavRom running great! just gotta figure out how to get all the apps and contacts back in.. hmmm
  5. guidot
    Offline

    guidot Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    7,350
    Likes Received:
    270
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Massachusetts
    Contacts should have been synced with your gmail account. If not you should go to gmail.com and type them in there. Makes it much easier!

    Sent from my DROID3 using Tapatalk 2
  6. evilmeeko
    Offline

    evilmeeko New Member

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Springfield, MA
    Contacts still missing...

    GUIDOT>> Thank you for your help! As far as the contacts go... unfortunately they were never backed up via gmail... only via the backup assistant through Verizon. and the MavRom 4.0 does not have the backup assistant installed in it... so it will not sync. i downloaded the NEW version of Backup assistant which is waaay different (backup assistant plus) and it said the last backup was in march, which is bologna. Not sure what to do.. the ONLY contacts i have now are my stupid facebook ones.
  7. vbhokiefan
    Offline

    vbhokiefan Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    934
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    Location:
    VA Beach VA
    Pull backup assistant apk from another ROM zip and sideload it.
  8. pistacio
    Offline

    pistacio New Member

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Messages:
    442
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    MA
    After you get that going and your contacts back with backup assistant, follow my instructions here to get them into your google account and never worry about backup assistant again: http://www.droidforums.net/forum/showthread.php?p=2199399

    Sent from my DROID3 using Tapatalk 2
  9. pistacio
    Offline

    pistacio New Member

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Messages:
    442
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    MA
  10. evilmeeko
    Offline

    evilmeeko New Member

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Springfield, MA
    Pistacio: thanks, but it did not work. it refused to install. i am still trying to figure out where on my SD card the backup would be that VBHokieFan mentioned. I don't have another ROM unless he means reverting back to my old Droid 3 system.. that defeats the purpose right?
  11. pistacio
    Offline

    pistacio New Member

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Messages:
    442
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    MA
    You could do this:
    Make a backup of Mavrom right now in recovery
    Then wipe data and cache
    Toggle to nonsafe
    Reboot and follow my instructions on that other thread I linked to get your contacts out of backup assistant and into google.
    Once finished, toggle back into safe mode and restore your backup of mavrom
    Then Sync with google for your contacts and done!

    ^someone correct if wrong

    Sent from my DROID3 using Tapatalk 2
    Last edited: Jul 20, 2012
  12. vbhokiefan
    Offline

    vbhokiefan Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    934
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    Location:
    VA Beach VA
    ^ you could do that or you could just go here and flash the add-on zip from Steel Droid :biggrin: which is essentially what I meant before LOL
  13. pistacio
    Offline

    pistacio New Member

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Messages:
    442
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    MA
    ^That's much easier, lol

    Then do this after you have all your contacts back, so you don't have to deal with backup assistant ever again:

    open contacts>menu>display options>check all of them in google and backup assistant so that all are visible

    export your contacts to your sd card.
    Open dialer>menu>manage contacts>export to sd card
    It should save a file named "0001.vcf", name doesn't matter as long as its .vcf file.

    Next, choose default account to store new contacts
    Open contacts>menu>more>settings>contact storage
    Uncheck backup assistant and select google as default location for new contacts

    Now, import your contact file you exported earlier
    Contacts>menu>manage contacts>import from sd card (it will be the .vcf you saved earlier. This will bring those contacts into your gmail account and you will still have the .Vcf file on your sd card as a backup, which can be used with other devices.

    Let me know if there's any confusion




    Sent from my DROID3 using Tapatalk 2


    Sent from my DROID3 using Tapatalk 2
Search tags for this page

can't mount internal sd card

,
cannot mount external sdcard in recovery need root help
,

droid razr cannot mount sd card

,
internal sd card wont mount droid bionic
,
s3 cannot mount internal sd card
,
s3 error can't mount internal or external sd
,

s4 verizon safestrap cant mount system

,

safestrap can't mount sdcard

,
safestrap failed to mount sd card
,
safestrap galaxy s4 verizon can't mount sd card
,

safestrap mount sd card

,
safestrap not mount
,
safestrap wont mount sd
,

sd card issues safestrap

,
unable to mount /sdcard safestrap wipe