Safestrap help?

Discussion in 'Droid 4 Tech Support' started by ryex, Jul 1, 2012.

  1. Spudmonkey

    Spudmonkey New Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    California
    Ratings:
    +0
    hi all... hopefully someone here can help me. I just updated my razr CDMA XT912 to ICS (OTA 6.16.211) and used the DroidRaxrUtility 1.7 (thanks mattlgroff!) to root and install safestrap 2.0. I am going through the motions of backing up and restoring but keep getting the error "error while restoring /systemorig!"

    I dont feel confident to add a custom rom on my safe system until i know I can restore on my non-safe system.

    Steps taken:
    -reboot into recovery (safe system :disabled)
    -create backup
    -reboot
    -make subtle changes to wallpaper and add a few apps
    -reboot into recovery (safe system: disabled)
    -restore for ext-sd
    -locate back up made and confirm restore.

    it checks the md5 sum and then begins to restore /systemorig and eventually fails.
     
  2. kwyrt

    kwyrt Member

    Joined:
    Nov 9, 2011
    Messages:
    366
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Columbus, OH
    Ratings:
    +4
    Try doing an advance restore and restoring each piece sepperately.

    Sent from my Droid 4
     
  3. GigaJake

    GigaJake Member

    Joined:
    Oct 8, 2011
    Messages:
    437
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +17
    Make sure you're using the Razr version of Safestrap 2.0 (only stating this because this is the Droid 4 forum) and make sure you have the latest version of busybox installed.

    BUSYBOX IS KEY

    75% of the time users on a leak will need to update their busybox. This usually solves the problem

    Sent from my DROID4 using Tapatalk 2
     
  4. Spudmonkey

    Spudmonkey New Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    California
    Ratings:
    +0

    my mistake, i thought i was in the razr forums.

    Update: had to do a full wipe and recovery using the blur 6.12.181 stock image. now i am able to restore safestrap backups. I used Mattlgroff's 1.7 utility. :wink-b:
     
Search tags for this page
bionic safestrap safe system: not active
,
make safestrap system active
,
safe strap not active
,
safe system not active
,
safe system not active safestrap
,
safestrap black screen on boot
,
safestrap black screen recovery
,
safestrap not active
,

safestrap safe system not active

,
safestrap safe system showing not active