S7 edge wifi issues

Discussion in 'Samsung Galaxy S7, S7 Edge & S7 Active' started by zinethar, Nov 14, 2016.

  1. zinethar

    zinethar Senior Member

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Messages:
    296
    Likes Received:
    137
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Near Rochester, NY
    Ratings:
    +159
    Current Phone Model:
    Note 4
    I'm lousy with searches so it is possible this has posted before. I am having WiFi issues with the S7 I got to replace my Note 7. It seems to disconnect from WiFi randomly but seems to be after not being used for a bit. Internet suddenly is not available (Verizon lte is weak in my house). It is supposedly connected to my ac wireless, says it is connected, but lies. If I turn WiFi off and back on it reconnects instantly and work normally. Is this normal? A bug? Only on mine?
     
  2. Mustang02

    Mustang02 Diamond Member

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    7,625
    Likes Received:
    5,115
    Trophy Points:
    1,563
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +6,073
    Current Phone Model:
    Nexus 6P/5X
    It's a setting.
    Go into Wi-Fi settings and turn it to always on.


    [​IMG]

    Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
     
    • Like Like x 4
  3. zinethar

    zinethar Senior Member

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Messages:
    296
    Likes Received:
    137
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Near Rochester, NY
    Ratings:
    +159
    Current Phone Model:
    Note 4
    I have mine set to stay on always (that might be a bit dumb now that I think about it). My problem is that it reports that it is on and connected but when opening a browser (for example) I seem to randomly get a message telling me no network is available. My WiFi is available and if it was not then it should find the LTE signal seamlessly as all my other phones have done. The solution to the perceived problem is to go to WiFi, turn it off and immediately back on (a message appears that it is on). Then the web is instantly available on the browser. To me it appears that the 'always on' setting is being ignored which would seem to be a bug.
     
  4. dezymond

    dezymond Tech Support Mod
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    12,080
    Likes Received:
    1,508
    Trophy Points:
    573
    Location:
    Bay Area, California
    Ratings:
    +1,672
    Current Phone Model:
    Google Pixel
    Have you accepted any software updates recently? Sometimes software updates don't install correctly and can lead to little annoyances such as what you're experiencing.

    I hate to say it, but an FDR would solve the issue.

    Another thing you could try is forgetting your network settings and then connecting to them again see if that helps. I'd also restart your router before reconnecting your s7 as well.
     
  5. LoneWolfArcher

    LoneWolfArcher Silver Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    1,796
    Likes Received:
    473
    Trophy Points:
    128
    Ratings:
    +622
    I had a lot of issues on the 5Ghz band of my dual band router. The 2.4Ghz band I've had no problems with.
     
    • Like Like x 1
  6. zinethar

    zinethar Senior Member

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Messages:
    296
    Likes Received:
    137
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Near Rochester, NY
    Ratings:
    +159
    Current Phone Model:
    Note 4
    Thanks for that. Never thought of it. I am connected to my 5Ghz band. I never noticed this problem before but until relatively recently was on the other band.
     
Search tags for this page

s7 edge dual band ac wifi settings

,

s7 edge wifi

,

s7 edge wifi turning on and off