S6 edge will not startup. pics of screen attached

Discussion in 'Android Tech Support' started by dustinwinkle, Sep 24, 2016.

  1. dustinwinkle

    dustinwinkle New Member

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +4
    I have a S6 Edge that will not start up.

    I have attached some pics of what is on the screen. Sometimes the Samsung logo will flash. Phone will do nothing else

    Any idea on what the failure is??

    Thank you
     

    Attached Files:

  2. FoxKat

    FoxKat Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    14,806
    Likes Received:
    4,751
    Trophy Points:
    838
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +5,290
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2 & Galaxy S7
    Come on troopes, wo/man down...

    Sent from my SM-G930V using Tapatalk
     
  3. CJM

    CJM Super Moderator
    Staff Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    10,594
    Likes Received:
    1,668
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Mississippi Gulf Coast
    Ratings:
    +1,810
    Current Phone Model:
    Nexus 6
    Twitter:
    https://twitter.com/Corey
    Did you just get this phone? I know nothing about Samsung but that screen about a custom OS looks to me like someone tried to modify the system
     
    • Like Like x 1
  4. dustinwinkle

    dustinwinkle New Member

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +4
    I have owned the phone since new. Was working fine, then just started doing this. Not dropped, no water issues.

    Normaly shows battery screen or flashes Samsung logo. The other screen, the custom OS screen, i can get to by holding down the up vol, power, and home buttons. I posted this pic to show that some of the phone still operates and that it is just not stuck on one screen
     
    • Like Like x 1
  5. CJM

    CJM Super Moderator
    Staff Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    10,594
    Likes Received:
    1,668
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Mississippi Gulf Coast
    Ratings:
    +1,810
    Current Phone Model:
    Nexus 6
    Twitter:
    https://twitter.com/Corey
    Will it charge to 100%?
     
    • Like Like x 1
  6. dustinwinkle

    dustinwinkle New Member

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +4
    So:
    if plugged in it shows the battery screen and does nothing else. pic shown in first post
    Unplugged it flashed the Samsung logo screen. Pic attached to this post
    The custom OS screen, i can get to by holding down the up vol, power, and home buttons.
    Phone does nothing else but these three things
     

    Attached Files:

  7. dustinwinkle

    dustinwinkle New Member

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +4
    I do not know how much it charges as it does not show a percent.
     
    • Like Like x 1
  8. CJM

    CJM Super Moderator
    Staff Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    10,594
    Likes Received:
    1,668
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Mississippi Gulf Coast
    Ratings:
    +1,810
    Current Phone Model:
    Nexus 6
    Twitter:
    https://twitter.com/Corey
    Something saying the charging is the problem. But I really don't know Samsung devices. Maybe @cr6 would know?

    Are you using the original charging cables? Do you have another one to try?
     
  9. dustinwinkle

    dustinwinkle New Member

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +4
    Note the "static" at the bottom of the screen. It is present regardless of charging or not. Yes have tried different cables
     
  10. CJM

    CJM Super Moderator
    Staff Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    10,594
    Likes Received:
    1,668
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Mississippi Gulf Coast
    Ratings:
    +1,810
    Current Phone Model:
    Nexus 6
    Twitter:
    https://twitter.com/Corey
    I see that now. I'll look around, maybe someone else will have an answer
     
  11. cr6

    cr6 Super Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Messages:
    8,356
    Likes Received:
    5,878
    Trophy Points:
    1,778
    Location:
    NW Rocky Mtn region
    Ratings:
    +6,708
    Current Phone Model:
    Galaxy S7 Edge
    Twitter:
    @dronewolfmedia
    Did you happen to let the device's battery run down to 0% ? Also, is this an S7 or S6? The title says S7, but your post says S6. (Just noticed your last picture shows S6, so I'm assuming it's the S6)
    How long have you owned the device in terms of months? What model is it, who is your carrier?

    S5 tap'n
     
    • Like Like x 1
  12. cr6

    cr6 Super Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Messages:
    8,356
    Likes Received:
    5,878
    Trophy Points:
    1,778
    Location:
    NW Rocky Mtn region
    Ratings:
    +6,708
    Current Phone Model:
    Galaxy S7 Edge
    Twitter:
    @dronewolfmedia
    Good point. Did you happen to go into Developer options at anytime and change anything before it started happening?

    S5 tap'n
     
    • Like Like x 1