[Rumor] Motorola Targa May Be first Tegra Kal-El Quad-Core Phone

Discussion in 'Android News' started by dgstorm, Mar 21, 2011.

  1. anuraj1

    anuraj1 Active Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    1,140
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    AZ
    Ratings:
    +0
    My D1 runs like a boss on CM7 but the lack of RAM is getting super annoying. Even with compcache, eventually things stop working and you have to reset to make the phone usable again. My rooted Nook Color is running faster and more stable than my D1 because of it has 512 MB of RAM.
     
  2. cereal killer

    cereal killer DF Administrator Staff Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    11,173
    Likes Received:
    915
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Austin, TX
    Ratings:
    +933
    Current Phone Model:
    Nokia Lumia Icon
    HoFo or one of the big tech sites will probably leak the info first. I'm not going to say you are right or wrong : )

    Just stay tuned creaky!!!!!!
     
  3. jaycemiskel

    jaycemiskel Active Member

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Messages:
    1,360
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2
    I know what you mean. Sometimes I just want to throw it against the wall. If it had 512mb of ram I'd be so happy right now.
     
  4. cereal killer

    cereal killer DF Administrator Staff Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    11,173
    Likes Received:
    915
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Austin, TX
    Ratings:
    +933
    Current Phone Model:
    Nokia Lumia Icon
    I do not like Compcache at all. My device runs like garbage when it's enabled. Works well for a few hours then the slowdowns hit. If I didn't reboot the device it would eventually reboot itself.

    I give compcache two big thumbs down
     
  5. jaycemiskel

    jaycemiskel Active Member

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Messages:
    1,360
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2
    It's actually not so bad if you're using one of prime's kernel. Once your device starts slowing down just open up the terminal and you can input compcache restart and voila it's as good as if you've rebooted. I can hardly keep apps open without compcache when running GB.
     
  6. Hugh Jass

    Hugh Jass Senior Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    1,607
    Likes Received:
    88
    Trophy Points:
    78
    Ratings:
    +88
    Yea if the D3 were on LTE that would be a big game changer, but at this point I'll just continue to wait...for something revolutionary instead of evolutionary I think. :)

    Ditto that.
     
  7. cereal killer

    cereal killer DF Administrator Staff Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    11,173
    Likes Received:
    915
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Austin, TX
    Ratings:
    +933
    Current Phone Model:
    Nokia Lumia Icon
    I like that, revolutionary vs evolutionary. Good way to put it : )

    As a side note I wouldn't expect any juicy rumors on the Targa until after the Bionic launches.
     
  8. jaycemiskel

    jaycemiskel Active Member

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Messages:
    1,360
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2
    Well it looks like we've got at least a month of waiting then. If the Droid Charge is being released around April 7th then I'm guessing we won't see the Bionic until 14 days after that.
     
  9. anuraj1

    anuraj1 Active Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    1,140
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    AZ
    Ratings:
    +0
    Agreed, without compcache, GB wouldn't be usable on my D1 since it manages memory so aggressively. Receiving a phone call takes so much memory that all other apps close unless compcache is running.

    I can't wait until I can get a phone that I don't have to deal with that stuff on... at least for the fist few months hahaha. I would love to get my hands on a Kal-El equipped processor. Especially because the name is so rad!
     
  10. EgooEspada

    EgooEspada Member

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    637
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    New Jersey
    Ratings:
    +0
    Well if it's Quad-core, don't expect it this year. If it's not, then it might have a chance for a November launch at the latest. Seems like Verizon has a lot of phones on their plate - a little too much in my opinion. Most are barely going to be different than the others. lol.
     
  11. scrub175

    scrub175 Guest

    Ratings:
    +0
    How bout this for a guess...

    The quad core Motorola Targa may potentially be the next in the Nexus line and be a "Pure Google Experience". The first Nexus was HTC (unlocked from a carrier with a January release), the S Samsung (T-mobile with a mid December release), and potentially the next iteration would be for Motorola to build as it seems to be the thing with the Nexus line, rotating manufacturers. The next big thing may be releasing the Targa on with Verizon service as Google appears to be rotating carriers of the nexus as well. So Verizon users could get the freedom of "Pure Google Experience" from one of the most restrictive manufacturer Motorola on one of the most restrictive carriers Verizon.

    Disclaimer... I use Verizon so are they restrictive, I guess.
    Disclaimer... I'm full of BS and really don't know much of nothing, just making a guess. Please don't round up a posse if I'm way off here.
     
  12. jaycemiskel

    jaycemiskel Active Member

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Messages:
    1,360
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2
    Yeah I kinda thought maybe it would be the Nexus but they haven't been rotating carriers. Tmobile has always gotten it first so my guess is it's not going to be a Nexus.

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  13. scrub175

    scrub175 Guest

    Ratings:
    +0
    Well the nexus one was open, with the S carrier specific. So perhaps the carrier rotation was added later. My info was well before the merger of t-mobile was announced. So if Google had a heads up about the merger and pulled the Nexus to another carrier is plausible.
     
  14. JonKyu

    JonKyu Silver Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    2,396
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Location:
    Provo, UT
    Ratings:
    +0
    hmmm interesting...can't wait for more info on this Targa thing.
     
  15. jaycemiskel

    jaycemiskel Active Member

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Messages:
    1,360
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2
    The Nexus 1 was available for Tmobile first, then At&t and it never came to Sprint or Verizon Iirc. You had to buy them all from Google though.

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
Search tags for this page

quad core moto droid