[Rumor] Motorola Targa May Be first Tegra Kal-El Quad-Core Phone

Discussion in 'Android News' started by dgstorm, Mar 21, 2011.

  1. dgstorm
    Offline

    dgstorm Editor in Chief Staff Member Premium Member

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    6,972
    Likes Received:
    1,257
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Austin, TX
    [​IMG]

    Although these pics surfaced recently of the coming Motorola Targa, no solid info has leaked about the device. Some industry rumor/speculation suggests that it could be the first Android phone to come with the NVIDIA quad-core chipset codenamed "Kal-El" that we reported about previously. It might be pretty impressive if this 'rumint' turns out to be true. What do you guys think? If this does turn out to be the first quad-core phone, and it will come out this Christmas, does that affect your buying decisions? What do you think is the likelihood that it even is quad-core? Let's speculate.

    Thanks to our tipster, ilikemoneygreen!

    Source: Androidandme
  2. cereal killer
    Offline

    cereal killer DF Administrator Staff Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    11,050
    Likes Received:
    677
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Austin, TX
    I say its a longshot that we see Quad Cores in any HANDSETS this year. Tablets possibly but not phones.

    The Targa is definitely worth waiting for regardless if it has a Quad Core or not : )

    Droid--->ether--->this thread
  3. creaky
    Offline

    creaky Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    517
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    NY
    I've waited long enough. It will be Bionic for me unless there is a serious problem with the release. I'm hoping to see the handset in April and will sign a 1-year agreement. If quad-cores are on the horizon, I'm happy to jump on that boat in summer 2012.
  4. ukyfan
    Offline

    ukyfan Premium Member Premium Member

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    647
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    18
    Location:
    The Heart of Big Blue Country
    Sounds interesting, but I will probably still go ahead and use my upgrade for the TB or Bionic since I can do it right now.
  5. Haloman800
    Offline

    Haloman800 New Member

    Joined:
    Aug 29, 2010
    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Care to expound on why it's worth waiting for?
  6. kptphalkon
    Offline

    kptphalkon New Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,380
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Relating to nvidias little mobile roadmap, how would this kal-el chip compare to a core 2 duo?

    Running on the numbers, a moto zoom gets ~80 MFLOPS, right? If this cpu really hits the 5x performance they say it could that is not even half a gigaflop. My now ancient P3 system would still be wayyyy more capable.
  7. cereal killer
    Offline

    cereal killer DF Administrator Staff Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    11,050
    Likes Received:
    677
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Austin, TX
    Wish I could but stay tuned.........


    Droid--->ether--->this thread
  8. johnomaz
    Offline

    johnomaz Well-Known Member

    Joined:
    Jul 12, 2010
    Messages:
    2,418
    Likes Received:
    226
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Central Valley, California
    A phone can have 32 cores, but it won't make any difference if Android doesnt' support multi cores. Once that is added in, then it will matter and I think the current DualCore phones will sky rocket in performance. But for now, I'm happy with my DX, especially if the cracked bootloader turns out to be true.
  9. jaycemiskel
    Offline

    jaycemiskel New Member

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Messages:
    1,362
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    I really hope the news about why this is worth waiting for breaks soon because I'm dying to know lol.
  10. anuraj1
    Offline

    anuraj1 New Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    1,140
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    AZ
    Jeeeez and I am sitting here waiting for the Bionic to upgrade to from my D1. Wish I knew how much longer I'd have to wait. If it is until December, I might just go for the Bionic.
  11. geoff5093
    Offline

    geoff5093 New Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    1,345
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Goffstown, NH
    And by December there will be even better phones that people will tell you to keep waiting for!
  12. volando
    Offline

    volando New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yeah, you can't just keep waiting for the next best super phone... i'd still be on my nokia 8260 in that case!

    the droid3 will be dual core, sport a number-row-equipped physical keyboard, qHD screen and if rumors are to be believed not be gimped by motoBlur crap. Definitely grabbing that :)
  13. anuraj1
    Offline

    anuraj1 New Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    1,140
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    AZ
    Unfortunately the D3 isn't going to be 4g according to rumors.

    I had the Nokia 8260 too! Remember how much people admired that phone? It was so compact compared to other phones of the day.

    I think I'll just suck it up and get the Bionic. I'm really hoping those leaked keys are real and that they work on the Bionic though.
  14. creaky
    Offline

    creaky Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    517
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    NY
    Ah, being so coy, CK! I'll venture a guess and say that it might have to do with an unlocked bootloader. I'm probably wrong, and feel free to tell me so if I am!
  15. loudaccord
    Offline

    loudaccord New Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    168
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I just need something good to come out soon... my d1 is counting it's last days.
  16. anuraj1
    Offline

    anuraj1 New Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    1,140
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    AZ
    My D1 runs like a boss on CM7 but the lack of RAM is getting super annoying. Even with compcache, eventually things stop working and you have to reset to make the phone usable again. My rooted Nook Color is running faster and more stable than my D1 because of it has 512 MB of RAM.
  17. cereal killer
    Offline

    cereal killer DF Administrator Staff Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    11,050
    Likes Received:
    677
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Austin, TX
    HoFo or one of the big tech sites will probably leak the info first. I'm not going to say you are right or wrong : )

    Just stay tuned creaky!!!!!!
  18. jaycemiskel
    Offline

    jaycemiskel New Member

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Messages:
    1,362
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    I know what you mean. Sometimes I just want to throw it against the wall. If it had 512mb of ram I'd be so happy right now.
  19. cereal killer
    Offline

    cereal killer DF Administrator Staff Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    11,050
    Likes Received:
    677
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Austin, TX
    I do not like Compcache at all. My device runs like garbage when it's enabled. Works well for a few hours then the slowdowns hit. If I didn't reboot the device it would eventually reboot itself.

    I give compcache two big thumbs down
  20. jaycemiskel
    Offline

    jaycemiskel New Member

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Messages:
    1,362
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    It's actually not so bad if you're using one of prime's kernel. Once your device starts slowing down just open up the terminal and you can input compcache restart and voila it's as good as if you've rebooted. I can hardly keep apps open without compcache when running GB.
Search tags for this page

quad core moto droid