1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

rubix Focused 1.90 to .340 OTA

Discussion in 'Drod2169 - X' started by marcfogel, Dec 7, 2010.

  1. marcfogel
    Offline

    marcfogel New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    If we are running rubix Focused 1.90 or any version of rubix Focused (non-leak), what is the procedure for getting .340 OTA?

    Do we have to SBF or restore from backup to stocK first?


    Thanks

    Marc
  2. DropC
    Offline

    DropC New Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    141
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Thomson, GA
    You can either SBF or restore a backup, but I would suggest SBF'ing. If the backup doesn't have ALL of your system .apk files, something might go wrong. If you do decide to use a backup, unroot first to be safe. But, I really reccomend SBF'ing.

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
  3. jdhas
    Offline

    jdhas New Member

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    334
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You'll need to SBF or restore a nandroid of stock to get and install the OTA.
  4. marcfogel
    Offline

    marcfogel New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I rooted then ran a full backup. Can we run the OTA rooted?
  5. sruel3216
    Offline

    sruel3216 New Member

    Joined:
    May 19, 2010
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    wait so is the ota update live right now?
  6. DropC
    Offline

    DropC New Member

    Joined:
    Oct 4, 2010
    Messages:
    141
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Thomson, GA
    I wouldn't run it rooted, just to be safe. You'll more than likely loose root anyway. And, I've had strange things happen with backups between ROMs, so I still suggest SBFing.

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
  7. cruckus
    Offline

    cruckus New Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I gotta wait till a leak comes out cause I don't have any bloat but I can't go back to my old backup since the new leak changed my bootloader
  8. Porterhouse0
    Offline

    Porterhouse0 New Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    720
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Is the OTA even worth all the trouble...? What will we receive that will make it worth SBFing?

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
  9. marcfogel
    Offline

    marcfogel New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Eventually all new roms will be based on them
  10. sruel3216
    Offline

    sruel3216 New Member

    Joined:
    May 19, 2010
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yeah but i dont think u will need to do the ota. i have never done a verizon ota on my droid 1 or x. i just updated to the leak a few mins ago. there will always be a way around the ota
  11. marcfogel
    Offline

    marcfogel New Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    If that is the case I will not OTA. The only reason I thought we would have to OTA is because if we wanted to install rubix 1.90 leak we first had to install the leak from TBH.

    I am relatively new to this but I am learning :icon_eek:
  12. andylulzyou
    Offline

    andylulzyou New Member

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    553
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm also wondering if it's possible to update to .340 via Clockwork?
  13. sruel3216
    Offline

    sruel3216 New Member

    Joined:
    May 19, 2010
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Well yeah u need to be on 2.3.320 for the rubix 1.9 leak. If u are on 2.3.15 then use the 1.9 non leak version

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
  14. sruel3216
    Offline

    sruel3216 New Member

    Joined:
    May 19, 2010
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No not at the time. 340 isn't out yet. Will be tonight

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
  15. Tanium
    Offline

    Tanium New Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Like a kid, just could not stop myself .lol
    I ran the full sbf 2.3.30, then install rubix leak 1.9.0.
    It's running very nice, sweet battery life as well.
    just going to wait until sep or drod post the info on what steps to take next.
    Something will be worked out.
    Just hope it's not a post telling us.

    Place phone on a flat surface.
    Get a large hammer, found in tool box.
    Raise hammer high over head.
    Take aim on phone.
    With a swift fast swing of arm.
    Smash phone.
    Enjoy
  16. AndroidThrasher
    Offline

    AndroidThrasher New Member

    Joined:
    Oct 25, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The leak is from TBH ive done all my updates through him/them and it always works out. Besides that's think about it he was able to get a leak out to you that updated your bootloader system files and everything else that an ota does. What makes you think he wont come through on this because to tell you the truth he already has days ago and pwople are running it as we speak
  17. digitalslacker
    Offline

    digitalslacker New Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Messages:
    351
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    according to P3Droid as of 3pm PST yesterday they had a working solution for those on .320 to get to .340.
    he also said that if you want to get to .340 without taking the OTA you'll need to go to .320 first.

    not sure if thats still accurate but that's what he tweeted yesterday
  18. sephtin
    Offline

    sephtin New Member

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Messages:
    1,807
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    TBH has a /system .sbf that will update /system from .320 to .340, but you'll still be on the kernel. It is believed that there few if any differences between the .320 kernel and the .340 kernel... who knows. There is a way to go back to 2.3.151, to upgrade using the update.zip to get the kernel updated to .340, people have posted success... but for now at least, it seems that ROMs designed for .320 run fine on .340 regardless of which kernel you have.

    Also, you don't need to go to .320 to get onto .340 if you don't OTA... you can just grab the update.zip floating around.. that will get you from 2.3.15 to 2.3.340 (same as OTA. :)