Rooting

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by brandct, Jun 7, 2010.

  1. brandct
    Offline

    brandct New Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    I am new to this and have just being thinking about rooting my motorola droid. It is OS 2.1 and I have a mac computer but have access to a Windows 7 computer.
    Is there any good guides out there on this or any helpful advice. I would like to root and overclock.

    Thanks
    Brandon
  2. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
  3. dlwhtrose
    Offline

    dlwhtrose DF Super Moderator Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,790
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    God forsaken desert, wishing to be back in Dixie
    If you have access to a windows based computer I would recommend you use that. I have read that it is difficult to root the Droid using a Mac. Not impossible, just difficult.

    If you are going to use your Mac I remember seeing a thread here on the forum where someone gave step-by-step instructions on how to do so on a Mac.

    Good luck and welcome to the forums.
  4. Sam
    Offline

    Sam Premium Member Premium Member

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    3,470
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    dirty dirty
    Get in touch with hookbill.. He did this the other day on a mac. Go to home page and see "top poster"on the right hand side to find hook ;)
  5. bolden88
    Offline

    bolden88 New Member

    Joined:
    Mar 3, 2010
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Can you flash without root

    I have been rooted since I bought my phone in March. Everything I have ever read said you need root to flash a ROM. A guy I work with said he read that you only need SPRecovery and need NOT be rooted. He was trying to flash Simply Stunning today and it kept saying bad file. It recognized the update.zip but wouldn't flash. He has2.1 stock. Is it possible ? What are the steps? He backed up,wiped data and factory, now what? Nandroid restore or just install, allow install etc...

    thanks
Similar Threads
  1. ryan.lafrancis
    Replies:
    2
    Views:
    472
  2. cdm369
    Replies:
    1
    Views:
    491
  3. 4dracing
    Replies:
    5
    Views:
    1,554
  4. JRH1982
    Replies:
    14
    Views:
    1,749
  5. slimmbeez
    Replies:
    3
    Views:
    1,399
Loading...