Rooting OTA ICS

Discussion in 'HTC Rezound Development' started by cts17, Aug 5, 2012.

  1. cts17
    Offline

    cts17 New Member

    Joined:
    Aug 3, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Hey guys, I've been browsing the forums for some time now. Just got ICS a couple of days ago on a stock rezound, and have been considering a root since I've gotten the phone. My question is, would rooting the ota ics been the same process? Any new risks that could pop up? Thanks in advance for any help I get, just trying to be safe versus sorry.
     
  2. HowardZ
    Offline

    HowardZ Member

    Joined:
    Mar 12, 2012
    Messages:
    546
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Maryland
    Ratings:
    +3
    no, rooting is different.

    1. do the htcdev.com unlock procedure.

    2. Either install/flash Ramon ra recovery or at least boot up Ramon ra recovery.

    3. do not root via the recovery menu - it will not work on HTC ics. Using Ramon ra recovery, or touch recovery, or clockworkmod recovery install the latest version of SuperSU zip file.

    I had difficulty using the latest version of SuperUser zip file, so I use SuperSU zip file.

    on xda forums hansoon has made some tools to make the process easier.

    Howard
     
  3. corki2
    Offline

    corki2 Member

    Joined:
    Apr 13, 2011
    Messages:
    94
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +5
    I used Hasoon2000's Toolkit to unlock, root, install Amon Ra. It was easy.

    Sent from my ADR6425LVW using Tapatalk 2
     
  4. peepmyswag
    Offline

    peepmyswag Member

    Joined:
    Mar 12, 2012
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Montana
    Ratings:
    +0
    I got my root back downloaded the superuser found here. Just flash through amon ra recovery.
    http://androidsu.com/superuser/

    Edit: flash the zip file from recovery. Installing it from the developer menu in amon ra doesn't Work.
     
  5. MrSmith317
    Offline

    MrSmith317 Moderator Premium Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    1,578
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    78
    Location:
    Philadelphia
    Ratings:
    +31
    Moved to Development forum where it belongs. Try to remember guys that rooting/roming talk goes there. General discussion should be for general topics about the phone. Not everyone roots. (even if they should) :biggrin:
     
  6. cts17
    Offline

    cts17 New Member

    Joined:
    Aug 3, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thanks for the info guys. And sorry about the wrong forum, figured since it was a mixture of a root topic and ics topic general might be ok. So I'm guessing a factory reset is still required? If so, are there any good back ups to keep my pics, contacts, app data and such after everything is said and done?
     
  7. MrSmith317
    Offline

    MrSmith317 Moderator Premium Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    1,578
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    78
    Location:
    Philadelphia
    Ratings:
    +31
    Pics aren't effected, contacts aren't(if you use google or another online service for contacts), app data is always the problem. Titanium backup will backup your app data but only if you're rooted. Otherwise you're kinda out of luck. Google definitely needs to add in something that works like Titanium but for non-rooted phones.
     
  8. Pokerdonkey
    Offline

    Pokerdonkey New Member

    Joined:
    Aug 7, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Being the noob that I am I have to admit that I used an outdated guide to attempt to root the OTC ICS and getting all sorts of errors.

    I went back into amon ra and did a restore Google Proprietary files and then used the zip file included in hansoons tool but still having android crashes, dropped internet service etc.
    Other than what I've done is there something that I should do in amon ra to undo the improper root and start clean? Appreciate any help.
     
  9. Aximtreo
    Offline

    Aximtreo Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Arizona
    Ratings:
    +0
    OK, I have downloaded the latest Hanson Tool Kit for the Rezound. Having read so much and gotten more confused the more I read; do I need anything other than the Hanson tool Kit to root my Rezound. It has the new ICS OTA.
     
  10. corki2
    Offline

    corki2 Member

    Joined:
    Apr 13, 2011
    Messages:
    94
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +5
    There is a YouTube video with step by step instructions. I used it and it was great help.

    https://www.youtube.com/watch?v=9b-BReM6HF8&feature=youtube_gdata_player

    Sent from my ADR6425LVW using Tapatalk 2
     
  11. MrSmith317
    Offline

    MrSmith317 Moderator Premium Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    1,578
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    78
    Location:
    Philadelphia
    Ratings:
    +31
    If you need a step by step try starting with the guide in my sig. If you need help PM me. I'll do my best to get you up and running again
     
Search tags for this page
how to root htc rezound
,

how to root htc rezound ics

,
htc rezound root ics
,
rezound ics root
,

root htc rezound

,

root htc rezound ics

,
root rezound
,

root rezound ics

,
rooting htc rezound ics
,
rooting rezound after ota ics