Rooting 5.7.906

Discussion in 'Droid 3 Hacks' started by jojoferari, Apr 25, 2012.

  1. jojoferari
    Offline

    jojoferari Member

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I have been looking everywhere for a reliable method for rooting Droid 3 running 5.7.906 and I can't find anything from a site I trust. Can anyone point me in the right direction?
     
  2. jojoferari
    Offline

    jojoferari Member

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
  3. hufn
    Offline

    hufn Member

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    That's the root tool for the droid4. Works like a charm as I did it last night
     
  4. fishacura
    Offline

    fishacura Member

    Joined:
    Aug 30, 2011
    Messages:
    253
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Are the 5.7.906 files available for install? I have a rooted D3 running 5.6.890 and I am assuming I did not and will not get the OTA to 5.7.906 (but not sure of this). At any rate, there were files to restore to stock 5.6.890 available and I'm wondering if the same types of files are available to restore to 5.7.906 from another ROM.
     
  5. Warglock
    Offline

    Warglock Member

    Joined:
    Jul 18, 2011
    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Has anyone that has installed 5.7.906 had any change regarding the preformance on their hardware keyboard? I remember when 5.6.xxx came out in Sept. of 2011 my runaway keys stopped and changed to unresponsive/hard to register unless mashing keys.
     
  6. dopeskwyd
    Offline

    dopeskwyd Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    173
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Kekaha, HI
    Ratings:
    +2
    Worked like a champ for me. Was rooted with Pete's, still got the push this morning, updated, and re-rooted with motofail with not one hiccup!
     
  7. jojoferari
    Offline

    jojoferari Member

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Did you guys just get this build via OTA? My phone shipped with it back in Mid-April. Strange...
     
  8. dopeskwyd
    Offline

    dopeskwyd Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    173
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Kekaha, HI
    Ratings:
    +2
    I heard rumors so I checked system update and there it was
     
  9. MAD450r
    Offline

    MAD450r Theme Developer Theme Developer

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    1,297
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1
    arg

    I got mine as refurbished phone when the lcd started to die on my first d3

    now on 3rd and this one has this latest update so I too had issues rooting. I still have an issue with mine I caused buy trying to sbf before I noticed the build was different :(

    Mine turns on to AP recovery or somthing, I can hold both volumes and go to tools then it boots up, I tried everything to find a fix I dont want to be one of them that rma's a good phone due to my messing it up. Every other phone I returned Iwas able to restore to stock before shipping back.

    Eye memorized menus due to being legally blind even when I have good screen I could my movements so is easy to do half blind :)
     
  10. markml0528
    Offline

    markml0528 Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    894
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    United States
    Ratings:
    +0
    I too have been having issues with my hardware keyboard not pressing certain keys unless I press them extra hard. I assumed it was because my keyboard was going out from high usage. The key giving me the most trouble is the B key. It still gives me trouble and I'm on the new firmware which seems to confirm its from high usage of the hardware keyboard.
     
  11. MAD450r
    Offline

    MAD450r Theme Developer Theme Developer

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    1,297
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1
    Just found all I need

    I found this in xda forums read it carefully and you can use download the zip ovelayer posted in post 3. Then find the older sbf files floating around. Once you find its also on xda forums. Once you have the older sbf file then you need to extract ovelayer's zip into the directory you extracted from the older sbf file, make sure it asks to overwrite the older files if it does not then you didnt do it correctly. Once you have done this you need to boot your phone into recovery and wipe data factory reset. After this is complete you can then load back into AP fastboot. Once there on pc you can use RSDlite [i used 5.6.4]. All went fine for me.

    edit forgot to post the link to xda for the 5.7.906 files remember in post 3
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1608953

    Again as always this is risky if you are not sure what your doing ask questions before you jump in on your on.
     
  12. codester0869
    Offline

    codester0869 New Member

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Leakesville, MS
    Ratings:
    +0
    Thanks worked like a charm everything else i tried said it rooted successful but didnt have root access....thanks again
     
  13. MrJack919
    Offline

    MrJack919 New Member

    Joined:
    Oct 24, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    But does it work on a mac?
     
  14. linuxgator
    Offline

    linuxgator Member

    Joined:
    Jul 28, 2011
    Messages:
    242
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Florida
    Ratings:
    +0
    There's a mac version out there somewhere as well as a linux one. Just search for Motofail Mac and you should find it. I've tried both windows and linux versions and they both get the job done, so I assume the mac version will too.
     
  15. unediblekorn
    Offline

    unediblekorn New Member

    Joined:
    Aug 7, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    hey i have been searching the web for the fix to the 906 update. I have tried motofail and the other root method listed in the threads and not one of them work, i keep getting a message about the adb file cannot be found or something like it so i cannot get the root to work, any help is appreciated.
     
Similar Threads
  1. DrPepper721
    Replies:
    Views:
    N/A
  2. akerby16
    Replies:
    8
    Views:
    874
  3. krazyace38
    Replies:
    23
    Views:
    7,567
  4. dopeskwyd
    Replies:
    5
    Views:
    2,588
  5. travisjr
    Replies:
    Views:
    N/A
Loading...
Search tags for this page
5.7.906 droid 3 root
,
5.7.906 root
,

droid 3 5.7.906 root

,
droid 3 906 root
,

droid 3 root 5.7.906

,
how to root droid 3
,
how to root droid 3 5.7.906
,
root droid 3
,

root droid 3 5.7.906

,
root motorola droid 3 5.7.906