Rooted thunder bolt trying to update

Discussion in 'Thunderbolt Hacks' started by New2u, May 15, 2012.

  1. New2u
    Offline

    New2u DF Super Moderator

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    3,631
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Tallahassee, Fl
    Ratings:
    +17
    I rooted my phone, but i guess it tried to update itself because i didn't see the message that it was going to download the update. Now once it boots up it shuts down and tries to install the update. Is there anything I can do to remove the update off the phone through astro so it won't shut down and try to install it? I can get on the phone for about a minute or two before it tries to shut down and install it... any advice to not loosing data?
  2. vzwcooter
    Offline

    vzwcooter Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Indianapolis
    Ratings:
    +0
    Mine started to download the update too. I cancelled the update but curious what it might do if it does in fact update.
  3. Droid-Xer
    Offline

    Droid-Xer DF Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Messages:
    2,414
    Likes Received:
    55
    Trophy Points:
    113
    Location:
    El Paso, TX
    Ratings:
    +55
    It will more than likely break root if you're just stock and rooted. If you changed any system settings it will fail. You should be able.to boot up into refinery and clear cache to delete the update.
  4. New2u
    Offline

    New2u DF Super Moderator

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    3,631
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Tallahassee, Fl
    Ratings:
    +17
    Yeah that's what i ended up having to do was wipe the cache and cancel the update.
  5. jmonty
    Offline

    jmonty Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    103
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Salem, OR
    Ratings:
    +0

    That only got me a fe extra days, I needed to upload a new Rom
  6. New2u
    Offline

    New2u DF Super Moderator

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    3,631
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Tallahassee, Fl
    Ratings:
    +17
    Yeah that's where i'm stuck... the update won't actually go through so i have the choice of putting on a Rom or just putting it back to full stock, no big deal.
  7. Droid-Xer
    Offline

    Droid-Xer DF Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Messages:
    2,414
    Likes Received:
    55
    Trophy Points:
    113
    Location:
    El Paso, TX
    Ratings:
    +55
    Just use Titanium Backup to go in and freeze the updater file.
  8. jmonty
    Offline

    jmonty Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    103
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Salem, OR
    Ratings:
    +0


    Is this a simple process? Should I do this even if I am not having issue with the current Rom?
  9. New2u
    Offline

    New2u DF Super Moderator

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    3,631
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Tallahassee, Fl
    Ratings:
    +17
    Yes how would i do this... would i need the pro version or is the free version fine?
  10. trter10
    Offline

    trter10 Developer Developer

    Joined:
    Mar 26, 2012
    Messages:
    191
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    You can use any file explorer just rename /system/app/DmClient.apk
  11. New2u
    Offline

    New2u DF Super Moderator

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    3,631
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Tallahassee, Fl
    Ratings:
    +17
    Thanks that makes it super easy. :)
Search tags for this page

dmclient.apk

,
thunder rooted