Root Question...

Discussion in 'Thunderbolt Hacks' started by 4shlr, Jan 22, 2012.

  1. 4shlr
    Offline

    4shlr Member

    Joined:
    Mar 2, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Wichita, KS
    Noob here when it comes to rooting...had the OG Droid for 2 years stock & now have the TBolt stock since it came out. Been very happy with stock Bolt but am thinking I'd like the free wifi hotspot available with root. My noob question is once you root do you have to add a certain ROM for the free wifi hotspot to work or will it work once rooted?? Any info would be great, thanks!
  2. Droid Firefighter
    Offline

    Droid Firefighter Active Member

    Joined:
    Oct 27, 2010
    Messages:
    1,619
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Indiana (and that is close enough for the internet
    It will work on the stock ROM once you are rooted. No need for a certain ROM.

    This post is Incredible 2!
  3. 4shlr
    Offline

    4shlr Member

    Joined:
    Mar 2, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Wichita, KS
    Awesome thanks... Next noob question: where do I get the free wifi hotshot? Or do I just use the Verizon app but not get charged?? Thanks again

    Also, are you rooted tbolt?

    Sent from my 'Bolt
  4. Dolfan
    Offline

    Dolfan Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    268
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    I tryed rooting my droid the other day...got really no replys when I got in some trouble..so got out of the bootloop I was in and reloaded the stock setup and took the lastest stock update again...seems like the Tbolt has lost alot of the support it had
  5. 4shlr
    Offline

    4shlr Member

    Joined:
    Mar 2, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Wichita, KS
    So the revolutionary method is not working for me since I have the latest update from VZW, running 2.3.4, software # 2.11.605.9...from the searching I've done it looks like I need to downgrade to the older version for this method to work. The problem I have is this method says it won't wipe data, but downgrading to the older version says it will wipe data...Is there really no updated way to root 2.3.4 using revolutionary without data wipe??
  6. Dolfan
    Offline

    Dolfan Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    268
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    I just went threw this...I got the downgrade loaded...the was going step by step with the revolution method video step by step...everything went just as the video said it would go, right up till the step that said hit power and revolutionary recovery would come up, thats where my phone would just go and reload the downgraded file I had already loaded....I was stuck in a loop and couldnt get any replys here to help me out, so I basically let the downgrade rom load then let the OTA update me again...and just stayed stock..
  7. Dolfan
    Offline

    Dolfan Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    268
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Let me know if you find something that works..
  8. 4shlr
    Offline

    4shlr Member

    Joined:
    Mar 2, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Wichita, KS
    Will do...

    How did you get the downgrade loaded I can't even get that part done. I download the link for the file from here...[HOW-TO]Downgrade to get S-OFF after updating to latest OTA 2.11.605.9
    I follow these instructions to the t, but when I am in the hboot screen and it loads the .zip file it doesn't give me this option:
    9. When its done it will ask you to PRESS VOL UP TO UPDATE
    10. press volume up at that time. (UP NOT DOWN!!)
    11. It will take approximately 4 minutes to complete the downgrade
    12. when its done it will say PRESS POWER TO REBOOT
    13. Press power at that time
    14. phone reboots completely wiped and back on 2.11.605.5

    After it loads, all my options are just the standard hboot options of reboot, recovery, etc...

    Any thoughts??



  9. Dolfan
    Offline

    Dolfan Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    268
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    at the top of the white screen does it say s-off?

    I could get the downgraded update...and then get all the wway thru to the point it is supposed to reboot to recovery mode...mine would just reload the downgrade zip file...I couldnt get anyone to help with what was happening tthere or why...so I just let it load...then the OTA kept trying to load..so with no replys to help me out I just took the OTA and stayed stock since then.
    Last edited: Jan 24, 2012
  10. 4shlr
    Offline

    4shlr Member

    Joined:
    Mar 2, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Wichita, KS
    no it still says S-ON...
  11. Dolfan
    Offline

    Dolfan Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    268
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    did it load the downgrade...if so now you follow the revolutionary way of getting s-off
  12. Dolfan
    Offline

    Dolfan Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    268
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    as soon as I booted up from the downgrade update...the OTA was immediatly trying for me to upgrade...so you would know right off the bat rather or not you got the downgrade loaded...once you do ignore or cancel the OTA upgrade and try the revolutionary root process...thats where I got hung up
    Last edited: Jan 24, 2012
  13. 4shlr
    Offline

    4shlr Member

    Joined:
    Mar 2, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Wichita, KS
    I put the PG05IMG on the sd card on my phone, then unplug, pull battery, re install battery, hold power & vol down to get into hboot. It scans for the zip file, checks it, then when its done nothing has changed in the menu. Still just gives me the standard options of reboot, recover, sim lock...etc...I tried reboot but it just starts up normal still running the 2.11.605.9, I've tried the .5 and the .3 links with no dice.

    It looks like I need to do this before I am able to do any of the revolutionary part, is that wrong?


    Getting more & more tempted to just bite the bullet & do this:
    http://www.halfcab123.com/ProductDetails.asp?ProductCode=HTC-THUNDERBOLT



  14. Dolfan
    Offline

    Dolfan Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    268
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    as far as I know yes you do have to have it downgrade first....as you see..no one jumps in here that might have worked thru this to help you better than I...thats why I gave up and just stayed stock...until something easier or for the new update comes out I guess we are on our own...its like everyone abandoned the TBOLT
  15. Dolfan
    Offline

    Dolfan Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    268
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    hold power and volume UP
  16. Dolfan
    Offline

    Dolfan Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    268
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    I just pulled my battery...funny thing is...my phone still says s-off...but when it reboots it wants to load the download file again...which I say no to...lol...I dont know
  17. drew
    Offline

    drew New Member

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    242
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cincinnati, OH
    I'm confused - did the Revolutionary Bootloader install correctly? You have S-OFF, so you should be able to boot into recovery, flash a different ROM and be on your way. After that, you should be able to clean up old image files.

    Let me know what I'm missing here. (I just read it quickly)
  18. Dolfan
    Offline

    Dolfan Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    268
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    its says I have s-off.....so I quess what I need to do is...load another rom on my scard and let it boot and load that as the update it is asking me to update to....OMG....lol...I dont have time to try that right now but it sounds like if I load a rom of my choice now onto my scard and rename it PG05IMG it probably would load that...
  19. Dolfan
    Offline

    Dolfan Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    268
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    I don't seem to have the recovery part loaded....the part in the revolution video where it boots to revolutionary recovery...my.try to.automatically load the downgrade file all over...so I'm missing something there..

    Sent from my ADR6400L using DroidForums
  20. 4shlr
    Offline

    4shlr Member

    Joined:
    Mar 2, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Wichita, KS
    I finally got mine to work!! Here's what I did: I ended up having download the downgrade zip 3 different times. The 3rd time it worked for some reason. Like you tho I got stuck on it trying to load the same file. I just rebooted the phone, turned on airplane mode as soon as I could, mounted drive again & deleted the downgrade zip off the sd card. Then started the revolutionary process over... Worked like charm

    Sent from my ADR6400L using DroidForums