Root question

Discussion in 'Samsung Fascinate' started by eriscrazy, Jan 21, 2011.

  1. eriscrazy
    Offline

    eriscrazy Member

    Joined:
    Jun 20, 2010
    Messages:
    281
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Good ol alabama
    Ratings:
    +0
    If I root my phone should I go through the process of putting a custom recovery like clockwork on my phone and if so is it worth putting a Rom on my phone

    Sent from my SCH-I500 using DroidForums App
     
  2. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,348
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    153
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Ratings:
    +6
    It's always worth putting a ROM on your phone unless you're happy with stock. However, my understanding is the process for a Fascinate is tricky.
     
  3. eriscrazy
    Offline

    eriscrazy Member

    Joined:
    Jun 20, 2010
    Messages:
    281
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Good ol alabama
    Ratings:
    +0
    I'm fine with stock android. I would not mind over clocking.

    Sent from my SCH-I500 using DroidForums App
     
  4. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,348
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    153
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Ratings:
    +6
    Don't need a custom ROM for that, just a method of overclocking. I don't know if SetCPU allows this or not on the Fascinate.
     
  5. eriscrazy
    Offline

    eriscrazy Member

    Joined:
    Jun 20, 2010
    Messages:
    281
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Good ol alabama
    Ratings:
    +0
    Would I not need a custom recovery so I could flash the over clocked ketnal?

    Sent from my SCH-I500 using DroidForums App
     
  6. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,348
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    153
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Ratings:
    +6
    Yes and no. Stock Droid 1's can be overclocked to 800MHz wihout a custom kernel because of Flash. Flash on a Linux platform requires a minimum 800MHz to function. Anything beyond that and you need a custom kernel or another overclocking tool.

    If you're already rooted you can install and try SetCPU from this link: SetCPU for Root Users [2.1.0] It's over nine thousand 12/27/2010 - xda-developers and if it doesn't allow you to overclock even after detecting speeds then you WILL need one. IIRC the Eris and Incredible could be overclocked some without a kernel (those are HTC phones, yes, but I'm most familiar with Motorola phones, so a Samsung phone might be different).