Root 2.1

Discussion in 'Android Roms' started by alexlreilly, Apr 12, 2010.

  1. alexlreilly
    Offline

    alexlreilly New Member

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Is there any way to root a stock 2.1 droid with out having to go the SBF file route. I cannot go that way because i have a mac.

    any ideas?
  2. RoLa
    Offline

    RoLa New Member

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    876
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    801
  3. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    The rescue squad has researched many options and we've had lots of discussion on how to use RSD on Mac's. I use a Mac so I personally contacted Motorola. The rep I spoke with indicated that, at this time, Motorola does not have anything in the works for Mac's. Unfortunately, at this time, our efforts have not been successful.

    Not the answer you want to hear, I'm sure.

    Mike
  4. CDB
    Offline

    CDB New Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    132
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Severn, MD
    Can't Macs dual-boot with WinXP and then load RSDLite?
  5. RoLa
    Offline

    RoLa New Member

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    876
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    801
    My uncle has a mac with that program, I want to try this but he lives 150 miles away:mad:...Anyone else know if this would work?:bump:
  6. VolDroid
    Offline

    VolDroid New Member

    Joined:
    Mar 5, 2010
    Messages:
    231
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Nashville, TN
    YEs it will work. my boss does this often. the xp program works on a separate partition and works just like a regular xp installation.
  7. Topsy
    Offline

    Topsy New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    677
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rio Rancho, New Mexico
  8. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    Yes, Mac's have Boot Camp which allows on to install Windows or one can install Paralles or VMWare. The down side is the cost of licenses(Windows, Paralles or VMWare). Tposy, thanks for the insight re the 30 free trial. When I was doing the costing, I had not considered the free-trial versions.

    I am still looking for a work around.

    Mike
  9. Topsy
    Offline

    Topsy New Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    677
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rio Rancho, New Mexico
    ya licensing issues could be a hindrance.

    i did read at some point that some earlier moto phones people were able to flash the phones from ubuntu using ssh, but i haven't seen anything about the droid specifically.
  10. hoagie52
    Offline

    hoagie52 New Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    virtual box dose the same thing as vm ware and parallels and it free cost of windows is still there but thought i would give you the tip.
  11. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    Your comment is timely. Earlier this morning, I had a conservation with a colleague from Penn State. He suggested ubuntu. I've not had time to research. I did pass my colleague sufficient information on RSD and he is going to discuss with some of the Mac heads in the Linux/Unix group to see what they may suggest.

    Mike
  12. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    Thanks! We will check it out.

    Mike
  13. OneTenderRebel
    Offline

    OneTenderRebel New Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    3,326
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hampton Falls, NH
    I tried using boot camp on my MAC today. it would have worked had it not been for the fact the xp cd I had was not current enough. i definitely thought my MAC was toast when only a blackscreen would load up. one call to mac and I was back in business

    Sent from my Droid using Tapatalk
  14. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    Damn that would be scary. Glad your Mac is OK