1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

roms failing to flash

Discussion in 'Droid RAZR M' started by lowvolt, Apr 11, 2013.

  1. lowvolt
    Offline

    lowvolt New Member

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    412
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    I have unlocked my boot loader and installed cwm recovery. When I was on safe strap I flashed CM10tb with no problem. Now it failed to flash. Also tried to flash CM10 and it failed. Any ideas?
  2. GoCliffGo05
    Offline

    GoCliffGo05 Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    2,666
    Likes Received:
    250
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Maryland
    What did it say when it failed.

    Sent from my DROID RAZR HD using Xparent Cyan Tapatalk 2
  3. lowvolt
    Offline

    lowvolt New Member

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    412
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    It says "assert failed: get prop ("ro.product.device") == "scorpion_mini" ll getprop("ro.build.product") == "scorpion_mini" E:Error in /external_sd/cm-10-20121205_v2-Unofficial-scorpion_mini.zip (status 7) Installation aborted.
  4. shane1
    Offline

    shane1 New Member

    Joined:
    Apr 6, 2011
    Messages:
    125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ny
    You have to mount system to flash s.s. roms
  5. lowvolt
    Offline

    lowvolt New Member

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    412
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    s.s roms?
  6. shane1
    Offline

    shane1 New Member

    Joined:
    Apr 6, 2011
    Messages:
    125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ny
    Most ROMs for the RAZR m. where built for safe strap. Now that we have a true recover in order to flash ROMs you need to mount system
  7. lowvolt
    Offline

    lowvolt New Member

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    412
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    So I formatted system, mounted system and it still failed.
  8. lowvolt
    Offline

    lowvolt New Member

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    412
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Do you have a step by step for mounting the system?
  9. GoCliffGo05
    Offline

    GoCliffGo05 Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    2,666
    Likes Received:
    250
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Maryland
    I had a problem with that once. I deleted those two assert lines from the build.prop and it worked fine.

    Sent from my DROID RAZR HD using Xparent Cyan Tapatalk 2
  10. shane1
    Offline

    shane1 New Member

    Joined:
    Apr 6, 2011
    Messages:
    125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ny
    I think flashing cm first does something with the kernel and messes stuff up somehow
  11. lowvolt
    Offline

    lowvolt New Member

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    412
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Can you explain?
  12. GoCliffGo05
    Offline

    GoCliffGo05 Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    2,666
    Likes Received:
    250
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Maryland
    Keep in mind we have different phones and your ROM may just not be able to flash the ss version yet or like the other person said there may be another issue.

    But in the ROM.zip there is a file called build.prop. its in system if I remember right. At the top you will see those lines from the error message. The assert lines. Delete them.

    Sent from my DROID RAZR HD using Xparent Cyan Tapatalk 2
  13. lowvolt
    Offline

    lowvolt New Member

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    412
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    That sounds like a tomorrow thing. lol
  14. shane1
    Offline

    shane1 New Member

    Joined:
    Apr 6, 2011
    Messages:
    125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ny
    To Mount system in twrp I believe you go to advanced and mount system
  15. GoCliffGo05
    Offline

    GoCliffGo05 Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    2,666
    Likes Received:
    250
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Maryland
    In TWRP its just the mount tab. But you are using CWM right?

    Sent from my DROID RAZR HD using Xparent Cyan Tapatalk 2
  16. lowvolt
    Offline

    lowvolt New Member

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    412
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Yes cwm. I went to mount system and it did nothing. I the went to format system and then again to mount system. That time it said unmount system so I am pretty sure it mounted. But the ROM still failed.
  17. shane1
    Offline

    shane1 New Member

    Joined:
    Apr 6, 2011
    Messages:
    125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ny
    Cm changes the boot.Img
  18. shane1
    Offline

    shane1 New Member

    Joined:
    Apr 6, 2011
    Messages:
    125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ny
  19. lowvolt
    Offline

    lowvolt New Member

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    412
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    OK. So download the 4.1.1 IMG and flash through fast boot. Then I should be able to flash other ROMs over that? Does that then become the system ROM?
  20. shane1
    Offline

    shane1 New Member

    Joined:
    Apr 6, 2011
    Messages:
    125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ny
    No but it will restore the kernal from what I hear. fast boot the IMG file reboot make a backup then flash cm. Over on droidrzr there are pole t of how to's now
Search tags for this page

can't flash rom twrp

,
cm-10-20121124-unofficial-scorpion mini.zip.
,

cm-10-20121205 v2-unofficial-scorpion mini.zip

,

cm-10-20121205-unofficial-scorpion mini.zip

,

fasiling rom

,

razr m assert failed

,

razr m flash failure

,

razr rom flash fail

,
rom flash keeps failing
,

rom flashes all fail twrp

,

rom flashing failed safestrap

,

roms keep failing

,
twrp fails to flash roms galaxy s3 error
,

twrp rom install failed

,

unable to flash rom with twrp