roms failing to flash

Discussion in 'Droid RAZR M' started by lowvolt, Apr 11, 2013.

  1. lowvolt
    Offline

    lowvolt Member

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    411
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +6
    I have unlocked my boot loader and installed cwm recovery. When I was on safe strap I flashed CM10tb with no problem. Now it failed to flash. Also tried to flash CM10 and it failed. Any ideas?
     
  2. GoCliffGo05
    Offline

    GoCliffGo05 Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    2,854
    Likes Received:
    334
    Trophy Points:
    148
    Location:
    Maryland
    Ratings:
    +334
    What did it say when it failed.

    Sent from my DROID RAZR HD using Xparent Cyan Tapatalk 2
     
  3. lowvolt
    Offline

    lowvolt Member

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    411
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +6
    It says "assert failed: get prop ("ro.product.device") == "scorpion_mini" ll getprop("ro.build.product") == "scorpion_mini" E:Error in /external_sd/cm-10-20121205_v2-Unofficial-scorpion_mini.zip (status 7) Installation aborted.
     
  4. shane1
    Offline

    shane1 Member

    Joined:
    Apr 6, 2011
    Messages:
    125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    ny
    Ratings:
    +0
    You have to mount system to flash s.s. roms
     
  5. lowvolt
    Offline

    lowvolt Member

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    411
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +6
    s.s roms?
     
  6. shane1
    Offline

    shane1 Member

    Joined:
    Apr 6, 2011
    Messages:
    125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    ny
    Ratings:
    +0
    Most ROMs for the RAZR m. where built for safe strap. Now that we have a true recover in order to flash ROMs you need to mount system
     
  7. lowvolt
    Offline

    lowvolt Member

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    411
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +6
    So I formatted system, mounted system and it still failed.
     
  8. lowvolt
    Offline

    lowvolt Member

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    411
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +6
    Do you have a step by step for mounting the system?
     
  9. GoCliffGo05
    Offline

    GoCliffGo05 Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    2,854
    Likes Received:
    334
    Trophy Points:
    148
    Location:
    Maryland
    Ratings:
    +334
    I had a problem with that once. I deleted those two assert lines from the build.prop and it worked fine.

    Sent from my DROID RAZR HD using Xparent Cyan Tapatalk 2
     
  10. shane1
    Offline

    shane1 Member

    Joined:
    Apr 6, 2011
    Messages:
    125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    ny
    Ratings:
    +0
    I think flashing cm first does something with the kernel and messes stuff up somehow
     
  11. lowvolt
    Offline

    lowvolt Member

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    411
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +6
    Can you explain?
     
  12. GoCliffGo05
    Offline

    GoCliffGo05 Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    2,854
    Likes Received:
    334
    Trophy Points:
    148
    Location:
    Maryland
    Ratings:
    +334
    Keep in mind we have different phones and your ROM may just not be able to flash the ss version yet or like the other person said there may be another issue.

    But in the ROM.zip there is a file called build.prop. its in system if I remember right. At the top you will see those lines from the error message. The assert lines. Delete them.

    Sent from my DROID RAZR HD using Xparent Cyan Tapatalk 2
     
  13. lowvolt
    Offline

    lowvolt Member

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    411
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +6
    That sounds like a tomorrow thing. lol
     
  14. shane1
    Offline

    shane1 Member

    Joined:
    Apr 6, 2011
    Messages:
    125
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    ny
    Ratings:
    +0
    To Mount system in twrp I believe you go to advanced and mount system
     
  15. GoCliffGo05
    Offline

    GoCliffGo05 Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Messages:
    2,854
    Likes Received:
    334
    Trophy Points:
    148
    Location:
    Maryland
    Ratings:
    +334
    In TWRP its just the mount tab. But you are using CWM right?

    Sent from my DROID RAZR HD using Xparent Cyan Tapatalk 2
     
Search tags for this page

can't flash rom twrp

,
cm-10-20121205 v2-unofficial-scorpion mini.zip
,
cm-10-20121205-unofficial-scorpion mini.zip
,
fasiling rom
,
razr rom flash fail
,
rom flash keeps failing
,

rom flashes all fail twrp

,
roms keep failing
,

twrp rom install failed

,
unable to flash rom with twrp