Rezound on T-Mobile ?

Discussion in 'HTC Rezound Development' started by HowardZ, Aug 22, 2012.

  1. HowardZ
    Offline

    HowardZ New Member

    Joined:
    Mar 12, 2012
    Messages:
    546
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maryland
    There might be some great new phones coming out end of this year.

    I am thinking I might buy a better phone, and give my rezound to my daughter, and move the rezound to a $30 per month T-Mobile USA plan.

    I am wondering how well the rezound works on T-Mobile, if it supports T-Mobile's frequencies, and if she'd get better coverage and speeds with an unlocked GSM phone - like an unlocked HTC one S?

    I have the latest 4.93.605.2 global phone ruu installed on my rezound. I find Verizon's APN has a padlock symbol next to it. I also tried entering a second APN for tmobile but it will not save. It appears Verizon has locked the APN to Verizon

    I know there are some people using the rezound on GSM networks who can describe the capabilities and any limitations. Please explain.

    Perhaps it just needs some developer blessed changes to the build.prop file?

    Thanks,
    Howard
    Last edited: Aug 22, 2012
  2. Tha187um
    Offline

    Tha187um New Member

    Joined:
    Feb 21, 2012
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Last I checked sms was not working. I think there was a third party app that let you modify some settings to get it to work... also to get data was a pain. I personally think it's not worth it :( I use it to travel and to use it as a PHONE only... HOWEVER... I read this some time ago and seems interesting, i cannot afford to this as my Rezound is my primary phone on VZW...

    [ROM][08.16.12] [v1.2] Rezound Maister Sense4 [GSM] [AROMA] - xda-developers

    that's a GSM rom for the rezound, I think you lose your option to use it with VZW

    again... all these info I gave you is based on a few months back of personal experience... so I got something wrong, my apologies.
  3. Tha187um
    Offline

    Tha187um New Member

    Joined:
    Feb 21, 2012
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Wow disregard my post... I guess I was out of touch for too long :)
    check this out:
    [Exclusive Download] Full RUU Build 4.03.605.2 For The HTC Rezound

    this is amazing news... now, being that is stock from verizon, it might not work on local carriers.. I just installed it now, wow i was so outdated on all my versions...
    if this doesnt work for us carriers... Im gonna try Simplistic Rom :) looks great and has GSM patch to unlock to all carriers... however, the patch ONLY works on their Rom...

    BTW, that firmware unlocks the radios, it gives you GSM option or Global from Stock Rom..
    Last edited: Aug 23, 2012
  4. tjk629
    Offline

    tjk629 New Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    3,037
    Likes Received:
    65
    Trophy Points:
    0
    I don't think the ReZound supports Tmobiles 3G network. So, you'd only get EDGE speed for data.
  5. jntdroid
    Offline

    jntdroid DF Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    6,437
    Likes Received:
    292
    Trophy Points:
    83
    Location:
    TX
    A lot of international / "unlocked" devices that work on carriers like AT&T don't work fully on T-Mobile - as mentioned above, you'd be stuck with Edge data speeds.

    I believe the phone has to be pentaband to support Tmo's frequencies.
  6. Tha187um
    Offline

    Tha187um New Member

    Joined:
    Feb 21, 2012
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ok I just confirmed it... with the latest global RUU, I was able to use the phone with ATT and Tmobile, however, I got edge with both carriers, but with tmobile i was not able to send txt messages, only with ATT
  7. korrect
    Offline

    korrect New Member

    Joined:
    Sep 1, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    tmobile able to send and receive text

    I don't know but I put a prepaid Tmobile sim in my rezoned (4.0.3.605.2 RUU, relocked) and able to send and receive calls and texts. only had to change APN and APN type. Data works too out of the box and it is EDGE (E symbol displayed), although on a HTC Radar (windows phone 7.5) it shows 4G for some reason.

    I tried AT&T sim (no data plan on it) and found calls and text works too (only APN and type.. wap.cingular, default, mms, supl).

    I am sure data will work... judging by how Tmobile sim behaved.

    Next question: in order to get beyond EDGE data speed, what other GSM providers can we use?

    Question after Next: Can I activate on PagePlus for calls only, no data, just by giving them MEID number, without flashing any roms etc? And, since that doesn't require a SIM, can I keep my AT&T data sim in the phone to switch to for data when I need it?

    Billy
    Last edited: Sep 1, 2012
Search tags for this page

can i use htc rezound on tmobile

,
how to use htc rezound on tmobile
,

htc rezound on tmobile

,

htc rezound t mobile

,

htc rezound tmobile

,
htc rezound working on tmobile
,
rezound on t mobile
,
rezound tmobile
,
t mobile htc rezound
,
unlock htc rezound for tmobile
,
verizon htc rezound on tmobile
,
will htc rezound work with tmobile