Request: Step Instructions for Root on Mac

Discussion in 'Motorola Droid 2 Development' started by want a droid, Oct 3, 2010.

  1. want a droid
    Offline

    want a droid New Member

    Joined:
    Jul 5, 2010
    Messages:
    1,094
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maryland
    Looking for a tested and working set of instructions that I can use to root my droid 2 with my mac.

    Whenever I post about rooting with a mac someone posts instructions and says try it and let us know how it goes. I want successful instructions.

    Sent from my DROID2 using Tapatalk
  2. pool_shark
    Offline

    pool_shark Active Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    1,395
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Ohio
    Use the stickied method that does not require a PC. You download the 4 files from droid2root, put the files on the Droid and run the commands.

    You can extract the files directly on the droid or extract them on your mac and move or email them to the droid.
  3. want a droid
    Offline

    want a droid New Member

    Joined:
    Jul 5, 2010
    Messages:
    1,094
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maryland
  4. pool_shark
    Offline

    pool_shark Active Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    1,395
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Ohio
    To me it's easier to just place the 4 files from droid2root on your sd card and run the commands.

    I used that method and I was rooted within 5 minutes.
  5. want a droid
    Offline

    want a droid New Member

    Joined:
    Jul 5, 2010
    Messages:
    1,094
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maryland
    Ill try that and let you know how it goes. Can you link me to how to make a back up. Aren't I supposed to make a back up before rooting?

    Sent from my DROID2 using Tapatalk
  6. pool_shark
    Offline

    pool_shark Active Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    1,395
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Ohio
    If I'm not mistaken people are making backups before changing ROMs and/or deleting preinstalled apps.

    I think they are using titanium backup. I didn't do a backup.
  7. want a droid
    Offline

    want a droid New Member

    Joined:
    Jul 5, 2010
    Messages:
    1,094
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maryland
    How to I put the four files on my sd card?
  8. pool_shark
    Offline

    pool_shark Active Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    1,395
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Ohio
    With windows you plug the droid in, make sure it's set for USB mass storage, and move the files from the PC to the Droid. It shows up just like any other flash drive.
    If you can't do that with MAC, just email the files and download them onto the Droid.
  9. want a droid
    Offline

    want a droid New Member

    Joined:
    Jul 5, 2010
    Messages:
    1,094
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maryland
    I can't even download the four files. I download the .rar file and I open it on my mac and it says I have to open it with a program and to select one.
  10. pool_shark
    Offline

    pool_shark Active Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    1,395
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Ohio
    Find a program on mac that can extract a rar file, it's just a different kind of zip file.
    Some people used androzip to extract the files directly on the droid.

    EDIT:

    Try this.

    Attached Files:

  11. darkonion
    Offline

    darkonion New Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hit me up on Google Talk. I sent you a PM on XDA Developers.
  12. want a droid
    Offline

    want a droid New Member

    Joined:
    Jul 5, 2010
    Messages:
    1,094
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maryland
    Hm. I went through the first steps, forced closed the app and went back into it and still had a $ instead of #. It gave me the output when I put in the final step so I'm not sure what I did wrong.
  13. pool_shark
    Offline

    pool_shark Active Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    1,395
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Ohio
    What step are you on?
    Have you rebooted yet?
    Do you have the superuser Ninja icon in the app drawer?
  14. want a droid
    Offline

    want a droid New Member

    Joined:
    Jul 5, 2010
    Messages:
    1,094
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maryland
    These are the steps I did:

    Code:
    - open up your favorite terminal emulator program
    - cd /tmp
    - cp /sdcard/rage*.bin /tmp/
    - chmod 777 rage*.bin
    - ./rage*.bin
    - ignore it's output, we are thinking outside of the box here, just wait  for it to finish and return a $
    - now go to settings -> applications -> manage applications ->  running -> terminal and force close that girlie
    - relaunch the terminal app and you should be greeted with the friendly #  symbol. Toda you now have a root shell
    When I relaunched my terminal app I still had a $ sign.
  15. darkonion
    Offline

    darkonion New Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Exploit failed. Rerun rageagainstthecage-arm5.bin.
  16. want a droid
    Offline

    want a droid New Member

    Joined:
    Jul 5, 2010
    Messages:
    1,094
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maryland
    Does that just mean re-do all those steps?
  17. darkonion
    Offline

    darkonion New Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Go hit me up on Google Talk, so I can speak with you in real time.
  18. pool_shark
    Offline

    pool_shark Active Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    1,395
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Ohio
    Did you do this?

    And until myself or someone who is less lazy rolls a version of rage that doesn't check for adb you will have to enable USB debugging.

    Settiings -> applications -> development -> USB debugging.
  19. want a droid
    Offline

    want a droid New Member

    Joined:
    Jul 5, 2010
    Messages:
    1,094
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maryland
    Google Talk is PC only and I have Mac...

    Yes, Debugging is enabled and it's on my notification panel.
  20. darkonion
    Offline

    darkonion New Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
Search tags for this page

step by step one click root on mac