Remote Access a Mac Computer?

Discussion in 'Android Applications' started by bazar6, Apr 3, 2010.

  1. bazar6
    Offline

    bazar6 Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    677
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    18
    Location:
    MD
    I've got a MotoDroid, and Mac (but not an iPhone lol). My buddy with an iPhone and a PC has a free app that lets him completely control his computer, as long as its hooked up to the internet. Like I'll be watchin the mouse move and him typing a document on his comp screen, but across the room on his phone. And I want to be able to do that too. But I haven't found anything like that. I've seen the VLC download ones, but the free servers aren't available for Mac, and I can't find anything else. Does anyone know of an app that will do what I want it to do? I have the RemoteDroid that only controls the mouse and keyboard, but I have to be watching the computer to see what I'm doing. I'd even be willing to pay a small fee if I knew that it would work with no problems, especially on my Mac. Any comment is greatly appreciated, thanks!
  2. pigpen
    Offline

    pigpen New Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    190
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    bronx ny
    I use Remote VNC Pro. was like $5 bucks. Just enable screen sharing in system preferences, and set a password in the computer settings button under Screen Sharing: On pane. After you've got that set up, make sure screen sharing is enabled in the firewall. Security > Firewall > Advanced. Then on your droid load your info and connect. You'll get your Mac Desktop and be able to manipulate anything on your mac system remotely.

    As a note, i've got the machine that i vnc into in the DMZ in my router. Since my machines firewall is up, its easier to manipulate ports on just the system, than the system and the router.
  3. bazar6
    Offline

    bazar6 Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    677
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    18
    Location:
    MD
    Now I'm on Leopard with a MacBook Pro. I don't see anywhere in the System Preferences pane about screen sharing, and the advanced tab in firewall just asks me about firewall logging and stealth mode. Do I have to have Apples Remote Desktop? Also, did you have to buy the VNC sever from toremote? because that's what I thought I would have to do when lookin earlier, as well as buying the app for the phone.

    Also, I saw someone wrote about androidvnc…*heard of it?
  4. chrisnoxid
    Offline

    chrisnoxid New Member

    Joined:
    Feb 12, 2010
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Canada eh
    Pretty sure you have to have apple's remote desktop... i just got mine set up using android vnc (free)
  5. oser
    Offline

    oser New Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    you can try ActyMac DutyWatch Remote. nice prog for monitoring computer
  6. PAULrj
    Offline

    PAULrj New Member

    Joined:
    May 6, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You might be interested in RHUB’s Web Conferencing, Remote Support Software - RHUB Appliances multi-capable remote access product, which unifies four real-time collaboration technologies – web conferencing, remote support, remote access, and webinar - in a single product. It works well on both mac and pc platforms. :)
  7. kyeana
    Offline

    kyeana New Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Connect Bot should be able to let you SSH into your Mac, although if you aren't a power user you probably wont find that helpful in the slightest...

    Sent from my Droid using Tapatalk
  8. dragonfly1113
    Offline

    dragonfly1113 New Member

    Joined:
    Feb 12, 2010
    Messages:
    613
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Morris County Northern NJ
    logmein works with mac's
  9. razorseal
    Offline

    razorseal New Member

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    303
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yeah, logmein is pretty simple
  10. hookbill
    Offline

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,545
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    N.E. Ohio
    If you guys are going to discuss this could you please share what version OS you are using? I'd appreciate it. :)
  11. Vallet0
    Offline

    Vallet0 New Member

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  12. bazar6
    Offline

    bazar6 Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    677
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    18
    Location:
    MD
    I was actually just told about TeamViewer. I can access my work and home computer, both mac and win xp, easily from my phone, and mac to win. It's pretty cool, I don't need to know anything about security measures or IP addresses or anything. It's pretty cool.

    But I'll check out the ActyMac program too, thanks!
Search tags for this page
android access my mac
,
android screen share with mac
,

apple remote desktop android

,
apple remote desktop for android
,
droid 3 to mac desktop screen share
,
how to screen share from android to mac
,
how to setup rdp to mac from android
,
mac remote access on droid
,
remote access imac from android
,
remote access mac with android
,
remote access to mac from android
,
screenshare android on mac