*release* Overclocking Droid 800mhz, 900mhz, 1Ghz

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by x1208x, Jan 25, 2010.

  1. x1208x
    Offline

    x1208x New Member

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  2. Sam
    Offline

    Sam Premium Member Premium Member

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    3,470
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    dirty dirty
    this has already been posted.
  3. tktouch12
    Offline

    tktouch12 New Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    1,242
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    thats awesome
  4. natediddy1120
    Offline

    natediddy1120 New Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    3,183
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ???
    he just released the update for Setcpu to overclock it to those 3 speeds...but there was a bug they just discovered with the new setcpu that wouldnt allow you to set a minimum speed, so your droid would be running that high on both min. and max. but i guess he's releasing a new update shortly...
  5. natediddy1120
    Offline

    natediddy1120 New Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    3,183
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ???
    you can go over there and get the .img and flash it to your phone but you have to have certain ROMs. A bunch of people have gotten it and have been runnin 1ghz!!! I personally will only try the 800mhz for now only if I can set a minimum speed to let it cool off cause 1ghz just seems like way too much...
  6. CKyle22
    Offline

    CKyle22 New Member

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Messages:
    258
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm running at 1GHz. It is very hot but damn it's so friggin fast.
  7. natediddy1120
    Offline

    natediddy1120 New Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    3,183
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ???
    He just fixed Setcpu! You can now flash it and set a min. cpu speed along with the higher speeds
  8. Guchi
    Offline

    Guchi New Member

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    1,074
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i might need to root and mod my phone now but i think i'll wait a while to see if any "omg my phone started smoking and wont work anymore" threads pop up
  9. droid d'oh
    Offline

    droid d'oh New Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    224
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Awesome, now I can keep my hands toasty at the bus stop
  10. Rusher
    Offline

    Rusher New Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ukraine, Brovary
    After overcklocking to 800 or 900Mhz i'm unable to start Wi-Fi :( SOLVED :)
    Last edited: Jan 26, 2010
  11. bL33d
    Offline

    bL33d Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    819
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    illinois
    Can someone oced to 1ghz use navigation
    For like a hour and report back on temp..
  12. Rusher
    Offline

    Rusher New Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ukraine, Brovary
    At 1000Mhz now! :) All clear.
  13. biggestmexi
    Offline

    biggestmexi New Member

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    256
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Can someone put up a complete walk through on how to do this?

    or link it
  14. drkpablo
    Offline

    drkpablo New Member

    Joined:
    Dec 25, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have the wifi tether working with the 600mhz OC does anyone know if it will still work with these new OC imgs?
  15. pcandroid
    Offline

    pcandroid New Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    252
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    How did you fix it? I was running at 900 but couldnt get wifi to work.
  16. Rusher
    Offline

    Rusher New Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ukraine, Brovary
    With "Sholes.info Edition 1.2 ROM" Wi-Fi stopped working. To get it back you need to do the following steps:

    1. Get this file - http://zarnochwf1.com/droid/kernel/multi-wifi/tiwlan_drv.ko and save it to the root of your sdcard.
    2. Launch Terminal Emulator and then...
    3. mount -o remount,rw /system
    4. cp /system/lib/modules/tiwlan_drv.ko tiwlan_drv.ko.bak
    5. cat /sdcard/tiwlan_drv.ko > /system/lib/modules/tiwlan_drv.ko
    6. chmod 644 /system/lib/modules/tiwlan_drv.ko
    7. mount -o remount,ro /system
    8. Reboot your DROID
  17. Big Lou
    Offline

    Big Lou New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    739
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm trying this out at 900mhz. I'm using the Smoked Glass ROM... let you know how it goes.

    EDIT: It works great! Opening apps/going through menus is super snappy!

    Also, PhoneMyPC feels like the computer is ON my phone!
    Last edited: Jan 26, 2010
  18. bL33d
    Offline

    bL33d Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    819
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    illinois
    running 800mhz here very snappy, though wifi
    ain't working. :(
  19. bernal125
    Offline

    bernal125 New Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    queen creek,az
    So has anyone been able to do this hack using terminal emulator? If so how did you do it? What are the commands that must be typed in?
  20. sudermatt
    Offline

    sudermatt New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Step by Step tutorial request

    I read thru the entire thread on Alldroid and am still a bit sketchy on my adb steps.

    I don't want to polute that thread with dumb noob questions on adb questions. But it would be great is someone could post a step by step...command by command guid eto running this.

    Here are the step by step from the other thread and my questions

    Make sure you have sprecovery 2b (no clue what this is)
    Make sure you have flash_image on your system, in /system/xbin/ or /system/bin (no clue what this is)
    Make sure you perform a nandroid backup first
    Make sure to enable usb debugging on phone

    1) Copy evilboot8.img to the root of your SDCard
    2) reboot into sprecovery mode (X on keyboard right?)
    3) select mount options
    4) mount /system
    5) mount /sdcard

    from adb on pc:

    6) adb shell /system/xbin/flash_image boot /sdcard/evilboot8.img
    (where xbin is xbin or bin depending on location of flash_image file on phone) (How do I find this out?)

    7) unmount system
    8) unmount sdcard
    9) reboot
Search tags for this page
800 mhz droid 1
,
900.mhz clocking android battery.
,
aumentar clock p698f
,
galaxy5 overclock
,
how to increase 800mhz to1ghz in galaxy
,
how to overclock droid eris to 1ghz
,
how to safely overclock droid eris above 800mhz
,
og droid overclock 900mhz
,
overclock 800 mhz no galaxy 5
,
overclock 800 mhz to 1ghz
,

overclock p698

,
overclocking droid 1 to 900mhz
,
overlock 800mhz 1ghz
,

p698 custom rom

,
rom custom p698