Recieving messages in waves

Discussion in 'Android Tech Support' started by phunanon, Jul 29, 2014.

  1. phunanon
    Online

    phunanon Guest

    For the past week my Nexus 4 (stock OS) has not been giving me notifications on messengers. I have Nova Launcher, and I did have the Telsa Unread addon or something like that, which I uninstalled to maybe solve the issue, but it didn't work. I do sometimes, however, if I haven't been on my phone overnight, reieve all my messages in waves.
    This is such a large issue for me - I'm missing messages hourly.
    Thank you for any help!
  2. Jeffrey
    Offline

    Jeffrey DF Administrator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    2,597
    Likes Received:
    511
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Thailand
    I assume you are referring to SMS's. Have you checked the settings or contacted your carrier?
  3. phunanon
    Online

    phunanon Guest

    No, sorry, Imean any messengers like Whatsapp, Hangouts, FB Messenger, etc. Also emails.
  4. hackercore
    Offline

    hackercore New Member

    Joined:
    Jul 31, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    It's probably unstable WIFI or 3G connection. We need basic info though...
  5. phunanon
    Online

    phunanon Guest

    Tis definitely the system - my connection is fine. The messages where push notis are being used just aren't being registered. I don't know of me getting messages at all now. I could go offline, check all my messengers, and all the messages be there, but I'd be lucky to actually be warned in real time.
  6. cereal killer
    Offline

    cereal killer DF Administrator Staff Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    11,089
    Likes Received:
    739
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Austin, TX
    Uninstall the launcher, reboot and run it with the stock launcher for a few days and see if that fixes your issue. If it doesn't, I'd do a factory reset and go from there.
  7. promo87
    Offline

    promo87 Member

    Joined:
    Jun 30, 2014
    Messages:
    263
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Well, try pressing the volume up key and as the popup shows there is a settings icon tap over that and make sure all the sliders are at the max position. See if that helps you out ??
  8. dezymond
    Online

    dezymond Tech Support Mod Staff Member Premium Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,879
    Likes Received:
    624
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Bay Area, California
    I'd definitely do what CK said. Sometimes these 3rd party launchers can mess with notifications, give stock a day or two and see if it's the same.

    Don't think OP is having a problem with notification sounds, but the notifications themselves. As in they're not receiving them at the time they were sent, but instead hours later. This is a problem whether sound is on or not.
  9. promo87
    Offline

    promo87 Member

    Joined:
    Jun 30, 2014
    Messages:
    263
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    okay ! So i guess there might be some problem with the launcher itself ! ! Anyway I would say try accessing the Nova labs from the secret menu which can be access while in Nova's settings menu, hold volume down for 2-3 seconds. It show show the hidden menu head over to the Labs and see if the OP has accidentally enabled or installed some .... which is giving the him probelms with the notification, if he doesn't find anything wrong over the labs then tick the "restart widgets on resume:" and see if that solves the problem with notification??
  10. mountainbikermark
    Offline

    mountainbikermark DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    3,434
    Likes Received:
    492
    Trophy Points:
    83
    Don't bother writing the developer. He'll just write a short, non friendly, reply saying contact the carrier that it's not his products fault, no other help offered. It'll be short enough to fit into a Twitter feed.

    Sent from my LG-D801 using Tapatalk