1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Rebooting with Accounts and Sync, not being able to use *228

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by Matth3w, Feb 15, 2010.

  1. Matth3w
    Offline

    Matth3w New Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    152
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fort Huachuca, AZ (Originally from Pittsburgh, PA)
    I'm trying to help a couple members trouble shoot their BB installation in my how-to:

    http://www.droidforums.net/forum/ha...ng-only-sprecovery-terminal-emulator-zip.html

    To sum it up basically....they are getting forced reboots when going into accounts and sync in the settings. Now I have seen people get that before, but they were usually people using Sholesmod.

    So any ideas what is causing this?

    Also I have another forum member that I am walking through this over the phone/via text and he tried to activate *228 option two and it said it was rejected and to call CS. Anyone seen this before?
  2. Kabizzle
    Offline

    Kabizzle New Member

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Heh, I actually noticed that I couldn't do the *228 option 2 after I installed BB either.
  3. Matth3w
    Offline

    Matth3w New Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    152
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fort Huachuca, AZ (Originally from Pittsburgh, PA)
    But the thing is, I just did it right now. It works for me and I'm running 0.7.5 as well.
  4. thatguychuck
    Offline

    thatguychuck New Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    433
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    SD
    I think I remember a few people on Alldroid had the reboot problem, it had something to do with facebook not being installed, or signed in.

    Edit: I can't program *228 2 either. I'm almost positive I did after I first installed though, showing PRL 51739. I wonder if it's a verizon holdup,
    Last edited: Feb 15, 2010
  5. natediddy1120
    Offline

    natediddy1120 New Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    3,183
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ???
    How would a social networking site interfere with the ability to call that number and program your phone??
  6. thatguychuck
    Offline

    thatguychuck New Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    433
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    SD
    It wouldn't, but if it was trying to sync an account without an application or not logged in, that might cause the reboots.
  7. natediddy1120
    Offline

    natediddy1120 New Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    3,183
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ???
    Well yeah I guess that could be true...but what does that have anything to do with *228?
  8. thatguychuck
    Offline

    thatguychuck New Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    433
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    SD
    Umm, the first post in this thread listed two separate problems...one was reboots in accounts and settings, the other was not being able to program through 228 2. I'm not sure I follow you.
  9. natediddy1120
    Offline

    natediddy1120 New Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    3,183
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ???
    Oh sorry....my bad

    I have my profile set to show the most recent posts in a thread first.....so that's completely my fault for not reading the OP

    Sorry
  10. Matth3w
    Offline

    Matth3w New Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    152
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fort Huachuca, AZ (Originally from Pittsburgh, PA)
    Yep confirmed it's the facebook problem.
  11. thatguychuck
    Offline

    thatguychuck New Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    433
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    SD
    I just logged into my Verizon account online, no account information is available. I think that means they are doing maintenance, I wouldn't sweat the programing option not working.
  12. Bob Dammit
    Offline

    Bob Dammit Super Moderator

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    1,715
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    0
    Location:
    N 42° 05.183 W 079° 10.914
    My mother-in-law activated an old phone earlier today, after hers took a swim in the toilet, and she got the "unable to program your phone" message when she tried to update her PRL's. She said it took a few tries before it worked for her. I just tried 4x on my rooted droid, and 3x on my wifes droid eris, and all 7 times were a no-go. Im going to chalk this up to a VZW problem.
  13. Kabizzle
    Offline

    Kabizzle New Member

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yep, just re-downloaded Facebook and the rebooting problem went away. Sounds like I shouldn't worry about the *228 problem either. I guess Bugless Beast truly is Bugless (from what I can tell) :)
  14. Matth3w
    Offline

    Matth3w New Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    152
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fort Huachuca, AZ (Originally from Pittsburgh, PA)
    Most "problems" aren't with the ROM itself.
  15. thatguychuck
    Offline

    thatguychuck New Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    433
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    SD
    I would have been in the same boat if my facebook hadn't carried over with the update! Enjoy the Beast, I do.
  16. Matth3w
    Offline

    Matth3w New Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    152
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fort Huachuca, AZ (Originally from Pittsburgh, PA)
    Perhaps that's why I never had the issue.
  17. Martin030908
    Offline

    Martin030908 Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,805
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    don't use Facebook on my phone, and I'm running BB and can access "accounts & sync" with no reboot cycling.
  18. ShdwDrake
    Offline

    ShdwDrake New Member

    Joined:
    Jan 16, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    but do you have the FB app?
Search tags for this page
*228 unable to program phone
,
accounts & sync reboot
,

android account and sync settings restart