Solved Reboot Issue

Discussion in 'Samsung Galaxy Note 3' started by kixfan, Sep 9, 2014.

  1. kixfan

    kixfan Senior Member

    Joined:
    Jul 24, 2014
    Messages:
    307
    Likes Received:
    134
    Trophy Points:
    98
    Location:
    Northern NY
    Ratings:
    +173
    Current Phone Model:
    Samsung Galaxy Note 8 on AT&T.
    Twitter:
    kixfan
    Hello
    I have been scouring the internet for an answer to this issue with no success. Whenever I reboot my phone all default settings are lost. This includes launchers, apps, and even phone settings. I currently run Aviate as a launcher and have to choose it every time I reboot. It's the same with every default app on the phone. I noticed last night my sound even came back on by itself while i slept. My phone is a Note 3 on AT&T rooted. Anyone else having this issue or know a fix? I'd hate to lose all my data by a factory reset but I'm afraid that may be my only option at this point. Any ideas or suggestions?
    Thanks
    Dennis
     
  2. CJM

    CJM Super Moderator
    Staff Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    10,593
    Likes Received:
    1,668
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Mississippi Gulf Coast
    Ratings:
    +1,810
    Current Phone Model:
    Nexus 6
    Twitter:
    https://twitter.com/Corey
    Do you have any mods installed or run a custom rom?

    Tapped from a Moto X
     
  3. kixfan

    kixfan Senior Member

    Joined:
    Jul 24, 2014
    Messages:
    307
    Likes Received:
    134
    Trophy Points:
    98
    Location:
    Northern NY
    Ratings:
    +173
    Current Phone Model:
    Samsung Galaxy Note 8 on AT&T.
    Twitter:
    kixfan
    I'm running Alliance Rom. Not sure what you mean by mods. I'm new to the android thing. Converted ex iphone user. LOL
     
  4. kixfan

    kixfan Senior Member

    Joined:
    Jul 24, 2014
    Messages:
    307
    Likes Received:
    134
    Trophy Points:
    98
    Location:
    Northern NY
    Ratings:
    +173
    Current Phone Model:
    Samsung Galaxy Note 8 on AT&T.
    Twitter:
    kixfan
    This is a fairly recent issue. When I first started running Alliance it didnt do that.
     
  5. cr6

    cr6 Super Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Messages:
    8,354
    Likes Received:
    5,877
    Trophy Points:
    1,778
    Location:
    NW Rocky Mtn region
    Ratings:
    +6,707
    Current Phone Model:
    Galaxy S7 Edge
    Twitter:
    @dronewolfmedia
    You might try reflashing the Rom, that should fix you up.

    tap'n on my S5
     
    • Like Like x 2
  6. CJM

    CJM Super Moderator
    Staff Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    10,593
    Likes Received:
    1,668
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Mississippi Gulf Coast
    Ratings:
    +1,810
    Current Phone Model:
    Nexus 6
    Twitter:
    https://twitter.com/Corey
    By mods I mean Xposed modules & stuff like that.

    I agree with cr6, just reflash the rom without wiping anything

    Tapped from a Moto X
     
  7. kixfan

    kixfan Senior Member

    Joined:
    Jul 24, 2014
    Messages:
    307
    Likes Received:
    134
    Trophy Points:
    98
    Location:
    Northern NY
    Ratings:
    +173
    Current Phone Model:
    Samsung Galaxy Note 8 on AT&T.
    Twitter:
    kixfan
    The only mods I see installed are MW Manager, RootCloak, and Xinstaller.
     
  8. kixfan

    kixfan Senior Member

    Joined:
    Jul 24, 2014
    Messages:
    307
    Likes Received:
    134
    Trophy Points:
    98
    Location:
    Northern NY
    Ratings:
    +173
    Current Phone Model:
    Samsung Galaxy Note 8 on AT&T.
    Twitter:
    kixfan
    I just tried that and still the same thing. It reboots and immediately ask to choose a launcher even though I chose one and piked always before. It does that with everything. Is there a setting somewhere that may be checked wrong that I may have missed?
     
  9. CJM

    CJM Super Moderator
    Staff Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    10,593
    Likes Received:
    1,668
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Mississippi Gulf Coast
    Ratings:
    +1,810
    Current Phone Model:
    Nexus 6
    Twitter:
    https://twitter.com/Corey
    Then I'd try going into the Xposed installer/Modules, uncheck all of them & then reboot. Xposed doesn't play nice with any roms that are not very close to AOSP. If you issues persist, then we'll try something else

    Tapped from a Moto X
     
    • Like Like x 1
  10. kixfan

    kixfan Senior Member

    Joined:
    Jul 24, 2014
    Messages:
    307
    Likes Received:
    134
    Trophy Points:
    98
    Location:
    Northern NY
    Ratings:
    +173
    Current Phone Model:
    Samsung Galaxy Note 8 on AT&T.
    Twitter:
    kixfan
    Went in and stopped all modules and still the same thing. Any other ideas?
     
  11. CJM

    CJM Super Moderator
    Staff Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    10,593
    Likes Received:
    1,668
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Mississippi Gulf Coast
    Ratings:
    +1,810
    Current Phone Model:
    Nexus 6
    Twitter:
    https://twitter.com/Corey
    Other than a full wipe & re-installing the rom, nope :(

    What type of recovery do you have?

    Tapped from a Moto X
     
  12. kixfan

    kixfan Senior Member

    Joined:
    Jul 24, 2014
    Messages:
    307
    Likes Received:
    134
    Trophy Points:
    98
    Location:
    Northern NY
    Ratings:
    +173
    Current Phone Model:
    Samsung Galaxy Note 8 on AT&T.
    Twitter:
    kixfan
    Safestrap recovery.