Razr wont ota update

Discussion in 'Droid RAZR Support' started by earns, Dec 22, 2011.

  1. earns
    Offline

    earns New Member

    Joined:
    Nov 10, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Im rooted
    Only changes ive made since root are
    Used sq lite to change mobile hotspot to 0
    Absolute system to change font and boot animation

    Are any of these the reason why i cant update? I used voodoo root keeper to unroot then update but i still cant update! Any help!?

    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk
  2. cereal killer
    Offline

    cereal killer DF Administrator Staff Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    11,138
    Likes Received:
    835
    Trophy Points:
    258
    Location:
    Austin, TX
    Ratings:
    +840
    Current Phone Model:
    Nokia Lumia Icon
    Yes sir I think that may be the problem. What error are you getting?
  3. earns
    Offline

    earns New Member

    Joined:
    Nov 10, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Just sais update failed!
    It downloads, then reboots, goes about halfway thru the installation and then boots up to my custom boot logo, when it turns all the way on it sais 'system update failed' :(

    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk
  4. cereal killer
    Offline

    cereal killer DF Administrator Staff Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    11,138
    Likes Received:
    835
    Trophy Points:
    258
    Location:
    Austin, TX
    Ratings:
    +840
    Current Phone Model:
    Nokia Lumia Icon
    Go back and return your BA, Fonts and Hotspot to stock (if possible)

    You may be in a tough spot with this one if that does not work.
  5. obxsalvo
    Offline

    obxsalvo Member

    Joined:
    Feb 13, 2010
    Messages:
    183
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +15
    Here's some info about the update not being able to work.
    these activites can cause the update to fail.
    • Root
    • Removing "bloatware" apks
    • Having a backup utility in place
    • Flashing unofficial software (leaked or altered builds for the RAZR)
    You must be fully restored to stock to update.
  6. RedTarget
    Offline

    RedTarget Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    95
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    A coworker of mine is getting a "status 6" error when trying to update. The OTA wouldn't work so he tried manually updating it, device is rooted but no apps have been removed or frozen. Any ideas as to why this would be? I've looked at it, but don't see anything out of the ordinary.
  7. bros
    Offline

    bros New Member

    Joined:
    Nov 10, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Need help here guy!!!

    I have stock and rooted razr add some transparent widget but all stock bloaware are still there have not been touch. download the ota update and install only
    less than halt way and reboot the error message update fail. any suggestion here.
    Thanks in advance.
  8. 210droid
    Offline

    210droid Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    210
    Ratings:
    +0
    is the update already suppose to have been pushed to everybody by now? san antonio, tx
  9. 210droid
    Offline

    210droid Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    210
    Ratings:
    +0
    i used rootkeeper to unroot, unfroze bloatware with TB. still; when i check for update, there is no update
  10. IndyCross
    Offline

    IndyCross New Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I'm in the same situation as those listed above. I used SGLite to change the DB in mobile hotspot back to it's original setting and unfroze all the bloatware (I didn't uninstall anything, just froze it). Should I uninstall titanium and unroot, then try? Is it possible I'm downloading a bad version of the update? For most people it just breaks root, so I expected that not to matter.
    (I haven't flashed any ROMS or bootstrapped)

    EDIT: Just looked at last_log and saw that the first failure is when looking for "Protips.apk". Well crud, I totally uninstalled that. If I do a factory reset, that's one that will return, right? (I'll find out...). The next failure is "failed to stat "/cache/saved.file": No such file or directory". I imagine this will be fixed when Protips.apk is restored (I hope). I'll update as soon as I try factory restore. If this doesn't work, does anyone have a copy, JIC? Thank you!!!!

    EDIT II.I: I'm going HERE to see if they have a copy of Protips.apk that will install and trick my phone into allowing it to update...
    Mods, I know there are certain forums that are touchy about linking to another forum (Even XDA). Please feel free to change my post and accept my apologies if this is in bad taste. I just feel I am not the only one in this update snafu-boggle-quagmire. The ironic thing is, I don't even know if the update is worth it!

    EDIT II.II: Didn't work. Not even a little bit.
    dang.
    Anyone wanna try to ship me a copy of the protips.apk? Please?
  11. IndyCross
    Offline

    IndyCross New Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
  12. jerkwad
    Offline

    jerkwad Member

    Joined:
    Sep 8, 2011
    Messages:
    271
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +20
    Haha, i was just about to recommend you go check out my post on XDA - glad you found it and that it worked! DancingNexus
  13. 210droid
    Offline

    210droid Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    210
    Ratings:
    +0
    what was the original DB setting in mobile hotspot? i forgot!
  14. earns
    Offline

    earns New Member

    Joined:
    Nov 10, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    01

    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk
Search tags for this page
droid razr m system update fail
,
i used voodoo to unroot my phone to try to do system update
,
my droid razr wont update ota
,

protips.apk motorola razr

,
why wont my droid razr m update anything?