Ram/rom

Discussion in 'Samsung Droid Charge' started by rmreagle, Apr 26, 2011.

  1. rmreagle
    Offline

    rmreagle New Member

    Joined:
    Apr 26, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    <--First post ever...

    So everyone seems to be giving the TB an edge over the charge in the memory dept. with its 768 vs charges 512. I noticed that the charge has 512 ram and 512 rom ... so does this actually give the charge the edge?

    Also is that Rom partition accessible as usable ram if u root the phone?

    I'm wondering if people are ignoring this when *****ing about the $300 price tag...


    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  2. dannar
    Offline

    dannar New Member

    Joined:
    Apr 24, 2011
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Someplacetown
    Ratings:
    +0
    While I'd like a really knowledgeable techie to weigh in on this, the gist I got from the other thread was that it doesn't give it an edge; they're the same thing. If they weren't, then I guess you could go as far as saying that the charge has 1GB of operational memory.
     
  3. brockeverly
    Offline

    brockeverly Member

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    140
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I spoke with my Samsung rep this afternoon, and FWIW he stated that it truly is 1GB total. That being said, my manufacturer reps have not always been reliable so take it with a grain of salt.
     
  4. JBirdVegas
    Offline

    JBirdVegas Developer Developer

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Im pretty sure while that is a gig android partitions the gig out. Devs can always change partition sizes, this is linux, but most choose not to make dramatic changes like this. Eris has a init.d script that repartitions, or rather binds info to partitions, but then end resalt is more app room.

    Sent from my DROID2 using Tapatalk
     
  5. JBirdVegas
    Offline

    JBirdVegas Developer Developer

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I think that right but fell free to correct me if im wrong

    Sent from my DROID2 using Tapatalk
     
Search tags for this page

droid charge ram

,
how to increase ram in samsung charge
,
how to increase ram on samsung charge
,
how to increase ram on samsung droid charge
,
increase ram in samsung charge
,
increase ram on samsung charge
,
increase ram samsung charge
,
increase rom
,
ram status samsung driod
,
what is the ram of the samsung droid charge?