Radio update help

Discussion in 'Droid Incredible Hacks' started by creeblue2, Aug 15, 2010.

  1. creeblue2
    Offline

    creeblue2 New Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hello all, i recently bought a Incredible and rooted it using unrevoked 3.0. After rooting i used unrevoked forever to turn the s-off. I've been trying to update the baseband to the 2.X version. Currently i have 1.00.03.04.06. I've been following these instructions (link below). Hboot does not recognize any images, and when attempting to install the zip in clockwork nothing happens. Any help would be greatly appreciated.

    [ROM]*07/27 Leaked OTA* Stock 2.2 with Sense [SOME BUGS!!] - xda-developers
  2. doug piston
    Offline

    doug piston Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    1,203
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
  3. creeblue2
    Offline

    creeblue2 New Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm unable to open that website it says that the user's bandwidth has exceeded. Is the file located at another location?
  4. doug piston
    Offline

    doug piston Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    1,203
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
  5. creeblue2
    Offline

    creeblue2 New Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ok i've tried this many times. I've put the renamed file at the root of my SD. and i load into Hboot by holding the power and volume down button. After i load into hboot it says it does not read any images and i just sit on the screen with it giving my information and Fastboot Recovery Clear Storage Simlock. Should i try placing the file on the Phones hard drive? However I'm running CM6 now, and only the Sd card shows up on my computer. Thanks for your help so far doug.

    EDIT: so i have tried placing the file on both the SD and the phone and neither seems to work. It just sits in Hboot.
    Last edited: Aug 16, 2010
  6. doug piston
    Offline

    doug piston Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    1,203
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Make sure your SD is formatted to fat32.
  7. creeblue2
    Offline

    creeblue2 New Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm using a mac. When I go into to disk utility it says it is formatted as Ms-DOS (FAT). Thats the only option with FAT in it. If that isn't fat 32, then i'm not sure what to do.

    EDIT: I'm an idiot the SD card was formatted for fat 16 not 32. After reformatting the update happened without a problem ugg Thanks so much for your help Doug. On another note is there a Rom you would suggest over another? Coming from the droid i'm used to many options but on the DINC ive noticed only 2 or 3 roms to use.
    Last edited: Aug 16, 2010
  8. doug piston
    Offline

    doug piston Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    1,203
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Glad it worked for you... As for roms, depends on what you like. The new CM6 rc1 is out and very solid. It has the new .32 kernel in it now so cam and camcorder works. If you like sense the is the 8/1/10 leak available to use.
  9. Cammo
    Offline

    Cammo New Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    Great call!

    Two dancing Droids for you!

    dancedroid dancedroid

    Awe, what the heck...have a banana too!

    :icon_ banana:

    I need to do this...Soon!

    Update...Now I'm confused, I just read this quote from Jkhonea in another thread: "You're definitely using the 2.0x radio and not 2.15? I have heard of issues with 2.15 radio and the 2.1 system files"

    Any comments?
    Last edited: Aug 19, 2010
  10. jkhonea
    Offline

    jkhonea DF Super Moderator

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Messages:
    3,016
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Snellville, GA
    Radio 2.05 plays just fine with the 2.1 OS. There has been some mention that there might be some issues with the 2.15 radio not playing nice with 2.1, but I'm not positive on that. I did the nonroot 2.05 radio, then rooted and went to the Skyraider 2.5.2 Froyo 2.2 ROM. If I go back to 2.1 for whatever reason, it's going to be best to reel the radio back to at least 2.05.

    I might have understood wrong about the 2.15 radio and 2.1 issue. Not positive though.
  11. Danariel
    Offline

    Danariel New Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Nashville, TN
    I'm currently using the 2.15 radio with 2.1 (I'm rooted, but not using any ROMs yet.) Having some FCs with both LauncherPro and Sense. Think this might be the reason?
  12. descatel
    Offline

    descatel New Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Radio Update Question

    I tried to do a 2.x radio update for my incredible and once i finished doing the recovery my phone completely died on me. Some instructions someone had left said to download and run "enrevoked 3". Im a bit confused on what i need to do at this point. I could really use some help!
  13. randys
    Offline

    randys New Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    which file should I use if I do not have s-off?

    I am rooted, and have skydiver 2.5.2.
    Do I need s-off?
  14. yellar
    Offline

    yellar New Member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    58
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Oklahoma
    Go check this its on a sister site to this one and people there will guide you thru if you need help.

    Radios. The how-to.
  15. mikeruschman010
    Offline

    mikeruschman010 New Member

    Joined:
    Aug 25, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    radio update!!!

    just need a little help updating the radio . i did all the things the instructions said to do . but when i go to update the zip in the recovery mode it gives me this message e:cant open/cache/recovery/command . what do i need to do to fix this so i can update to the new radio and get the froyo update.
  16. doug piston
    Offline

    doug piston Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    1,203
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Are you rooted with s-off?
  17. mikeruschman010
    Offline

    mikeruschman010 New Member

    Joined:
    Aug 25, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i believe im rooted. but is "s off" means usb debugging is off then yes? please excuse the ignorance about rooting phones for i am new to all this!!
  18. doug piston
    Offline

    doug piston Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    1,203
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Well if you are trying to flash the "dinc_ota" with the stock recovery it seems like tyou might have you update.zip named update.zip.zip.


    If on a Windows PC just rename the file to "update" The .zip is already added.
  19. mikeruschman010
    Offline

    mikeruschman010 New Member

    Joined:
    Aug 25, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    thanks Doug !!! it worked. now to try the froyo update.
  20. Srkx Mokwi
    Offline

    Srkx Mokwi New Member

    Joined:
    Jul 13, 2010
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cleveland, OH
    Okay quick question... once I have upgraded my radio to 2.05 / and running Skyraider 2.5.2 with Froyo 2.2. If i were to flash another ROM that is running android 2.1 am I going to have any problems?? Reason being I see that Ruby is suppose to come out soon but I believe that is 2.1 Just making sure I won't mess-up my phone!!

    ~Srkx~
    ________________________________
    :greendroid:Rooted HTC DROID Incredible:greendroid:
    :greendroid:ClockworkMod Recovery v2.5.0.1:greendroid:
    :greendroid:Radio upgraded V. 2.05.00.06.11:greendroid:
    :greendroid:ROM: Sky Raider 2.5.2 Sense Froyo (2.2):greendroid:
    :greendroid:Theme: BlueRaider Version 2 - Detox Mix!:greendroid:
    :greendroid:King'sKernel#3 OC to 1.2 GHZ - ULowV:greendroid:
    :greendroid: www.twitter.com - @SrkxMokwi:greendroid: