Question mark when trying to charge

Discussion in 'Android General Discussions' started by jackiescivic, Jan 5, 2014.

  1. jackiescivic

    jackiescivic Diamond Member

    Joined:
    Feb 10, 2011
    Messages:
    1,676
    Likes Received:
    870
    Trophy Points:
    1,328
    Location:
    Germantown, WI
    Ratings:
    +951
    I was trying to charge my Maxx HD and when I plug it into the charger, instead of seeing an indicator saying how much battery is left, I get a question mark instead. The phone is powered off. This also happens with a replacement battery I purchased for my X2. Thoughts?

    Sent from my Droid Maxx
     
  2. xeene

    xeene Gold Member

    Joined:
    Jun 28, 2010
    Messages:
    3,140
    Likes Received:
    919
    Trophy Points:
    208
    Location:
    usa
    Ratings:
    +1,060
  3. FoxKat

    FoxKat Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    14,806
    Likes Received:
    4,751
    Trophy Points:
    838
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +5,290
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2 & Galaxy S7
    Hey Jackie, are the batteries you're using OEM Motorola batteries? If they are, then the batteries may be having communication problems with the phone. Check the contacts and make sure they are all clean. Q-Tip and alcohol work well.

    The other possibility is that the batteries may be deep discharged but I don't think that you would be in that category. Perhaps clearing caches will help. Clearing battery stats might help as well but I believe you need to be rooted to do that.

    Otherwise perhaps there are other suggestions from other members.

    Sent from my XT1080 using Tapatalk
     
  4. jackiescivic

    jackiescivic Diamond Member

    Joined:
    Feb 10, 2011
    Messages:
    1,676
    Likes Received:
    870
    Trophy Points:
    1,328
    Location:
    Germantown, WI
    Ratings:
    +951
    Well I would hope the Maxx HD is an OEM Moto battery, considering I have not touched it ;-) This is the battery for the X2
    [​IMG]
    [​IMG]

    Sent from my Droid Maxx
     
  5. jackiescivic

    jackiescivic Diamond Member

    Joined:
    Feb 10, 2011
    Messages:
    1,676
    Likes Received:
    870
    Trophy Points:
    1,328
    Location:
    Germantown, WI
    Ratings:
    +951
    Also, neither phone will power on. I expected the x2 battery to be dead, as it came from Amazon. But my Maxx HD has only been in my desk drawer for 3 months. I plug in both phones and leave them charging for hours and nothing happens. Actually, one of them said 60% charged, unplugged it to try and power up, and nothing. Plugged back in and got the question mark. Unplugged again and plugged back in and same thing

    Sent from my Droid Maxx
     
  6. rudywilliams

    rudywilliams Member

    Joined:
    Jun 11, 2011
    Messages:
    67
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Brentwood, CA 94513
    Ratings:
    +9
    Current Phone Model:
    Moto G 4 Plus
    SWAG: If it is the same charger on both, perhaps it is the charger connection and the phone is trying to do a USB connection rather than the power for charging.
     
  7. xeene

    xeene Gold Member

    Joined:
    Jun 28, 2010
    Messages:
    3,140
    Likes Received:
    919
    Trophy Points:
    208
    Location:
    usa
    Ratings:
    +1,060
    Try connecting to pc and letting it charge for a day.
     
Search tags for this page

ellipsis 8 battery question mark

,
ellipsis 8 battery with question mark
,
ellipsis 8 question mark battery
,

ellipsis 8 tablet battery with question mark

,

ellipsis battery question mark

,
ellipsis tablet battery question mark
,

verizon ellipsis 8 battery question mark

,
verizon ellipsis 8 question mark battery
,
verizon ellipsis 8 tablet wont charge
,

verizon ellipsis battery question mark