1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Question about this "LTE On/Off" app

Discussion in 'Droid Razr and Razr Maxx ICS discussion' started by MattyP, Jul 6, 2012.

  1. MattyP
    Offline

    MattyP Rescue Squad

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,267
    Likes Received:
    196
    Trophy Points:
    0
    Location:
    In a race car...
    I have been reading about this app "LTE On/Off" app, since my Razr Maxx has been going back and forth between 3G and 4G since I went to ICS, so in an effort to save a little bit of battery, I was thinking I would use this app to just keep the Maxx on 3G ... my 4G signal is marginal where I live, despite being in a metropolitan area, and it goes back and forth constantly.

    By using this app, can I go from 3G back to 4G if I am in a good area? Or does the app keep the phone on 3G only? Can I still get 4G?

    Thanks!
  2. 94lt1
    Offline

    94lt1 Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    11,201
    Likes Received:
    561
    Trophy Points:
    113
    Location:
    SE TX
    If you select CDMA auto prl, it will hold 3g, the you switch it Back to lte/CDMA/evdo when you want 4g.. or 4g only.. lte only I mean.. I don't use this mode so ymmv on lte only

    DROID RAZR MAXXIMIZED!!!! PREPARE TO BE VANQUISHED!!!
  3. MattyP
    Offline

    MattyP Rescue Squad

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,267
    Likes Received:
    196
    Trophy Points:
    0
    Location:
    In a race car...
    My front door is my 3G/4G toggle switch ... since my apartment has solid concrete walls. The phone goes back and forth when I'm inside ... so it has to be using battery. So I can just toggle back to 4G when I leave home?
  4. 94lt1
    Offline

    94lt1 Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    11,201
    Likes Received:
    561
    Trophy Points:
    113
    Location:
    SE TX
    Yeah, there's also an app called 4g toggle or something like that.. its just a widget on your screen I believe.. and you can easily toggle back n forth. You might try that?

    I know what you mean about living in a so so 4g area... it sucks your battery down fast.
    DROID RAZR MAXXIMIZED!!!! PREPARE TO BE VANQUISHED!!!
  5. MattyP
    Offline

    MattyP Rescue Squad

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,267
    Likes Received:
    196
    Trophy Points:
    0
    Location:
    In a race car...
    I live in Charlotte, NC ... about 30 miles north actually. I can get 4G fine outside my apartment, and even better 4G when I leave and go somewhere. In the mall that's 10 miles away, I can get 18 down and 8 up on Speed Test. But at home it's 5 or 6 down and 1 or 2 up ... and it goes back and forth on my phone. I guess I'm just in one of those "marginal areas". So I figure if I keep it on 3G while I'm at home, and toggle back to 4G when I go somewhere, it should save at least a little bit of battery. I was just making sure I could toggle back and forth, I didn't want to lock it on 3g :)
  6. MattyP
    Offline

    MattyP Rescue Squad

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,267
    Likes Received:
    196
    Trophy Points:
    0
    Location:
    In a race car...
    I downloaded it, and set it for GSM/CDMA auto (PRL)

    When I want to go back to 4G, which one of these is best?

    LTE/CDMA/EvDo

    LTE/GSM/WCDMA

    LTE/CDMA/EvDo/GSM/WCDMA

    LTE Only

    LTE/WCDMA

    I'm a little confuzzled by all those choices LOL :blink:
  7. 94lt1
    Offline

    94lt1 Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    11,201
    Likes Received:
    561
    Trophy Points:
    113
    Location:
    SE TX
    Lte/CDMA/evdo. And your situation is similar to mine... great 4g all around you.. so so where you're at..

    DROID RAZR MAXXIMIZED!!!! PREPARE TO BE VANQUISHED!!!
  8. MattyP
    Offline

    MattyP Rescue Squad

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,267
    Likes Received:
    196
    Trophy Points:
    0
    Location:
    In a race car...
    Thank you ... much appreciated. :hail:
  9. 94lt1
    Offline

    94lt1 Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    11,201
    Likes Received:
    561
    Trophy Points:
    113
    Location:
    SE TX
    No problem :)

    DROID RAZR MAXXIMIZED!!!! PREPARE TO BE VANQUISHED!!!
  10. MattyP
    Offline

    MattyP Rescue Squad

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,267
    Likes Received:
    196
    Trophy Points:
    0
    Location:
    In a race car...
    Interesting observation ...

    I went outside to take my dog out. Did a Speed Test with it locked on 3G, with pretty sad results LOL ... 1.5 down and 500 kbps up ... no big deal.

    I opened a weather radar bookmark that I have saved in Dolphin Browser. Still opened pretty speedy.

    Opened a couple news apps, Fox News and USA Today, and a local news app. All opened pretty quick. But I noticed that under the 3G on the notifications bar, the arrows that show connectivity up and down were not lighting up, even though the 3G was blue and internet was working fine.

    So I opened up LTE On/Off, and went back to 4G. Worked fine, the same apps opened fine, and I did a 4G Speed Test, and got 7 down and 2.5 up. And the connectivity arrows lit up. Went back to 3G only, and everything still worked fine, but the connectivity arrows still didn't light up on the notification bar. No biggie, everything still works fine, but the little arrows don't light up. Just thought that was kinda odd.

    But hey, it works. :biggrin:
  11. MattyP
    Offline

    MattyP Rescue Squad

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,267
    Likes Received:
    196
    Trophy Points:
    0
    Location:
    In a race car...
    Still haven't figured out why the connectivity arrows don't light up, but the app works. Anyone else have this experience? :blink:
  12. 94lt1
    Offline

    94lt1 Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    11,201
    Likes Received:
    561
    Trophy Points:
    113
    Location:
    SE TX
    Yep, my 3&4g will go white, and my arrows will stop working. But it still works :( after my last fdr, I haven't experienced this... strange..

    DROID RAZR MAXXIMIZED!!!! PREPARE TO BE VANQUISHED!!!
  13. MattyP
    Offline

    MattyP Rescue Squad

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    2,267
    Likes Received:
    196
    Trophy Points:
    0
    Location:
    In a race car...
    Yeah that's what's weird, it works, and I can already see a noticeable difference in the battery, almost 3 hours with several phone calls and market updates and some texting, and I am still at 95% on my battery widget ... and the phone still reads 100% ... I can do without the little arrows, but I just happened to notice. I'm OCD about my phone LOL :blink:
  14. 94lt1
    Offline

    94lt1 Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    11,201
    Likes Received:
    561
    Trophy Points:
    113
    Location:
    SE TX
    :rofl2: I am too!!! Lmao..

    DROID RAZR MAXXIMIZED!!!! PREPARE TO BE VANQUISHED!!!
Search tags for this page
how to use lte on off
,
how to use lte on off app
,
how to use lte onoff
,
how to use lte onoff app
,
lte off app
,

lte on off

,

lte on off app

,
lte on off app android
,
lte on off razr maxx
,

lte on/off

,

lte on/off app

,

lte onoff

,
lte onoff app
,
lte onoff application
,
lte onoff razr