Q: Undervolting the droid 4 in any particular rom?

Discussion in 'Droid 4 Hacks' started by Cstryon, Aug 8, 2012.

  1. Cstryon
    Offline

    Cstryon Member

    Joined:
    Jan 25, 2011
    Messages:
    398
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    So i found the info about overclocking, though its hard to understand (well for me at least.) I was wondering if there was a way to undervolt. I don't care for overclocking, though knowing how would be nice. But if i could undervolt my device to save battery life that would be great.
    So does anyone know how, and have detailed info on how?
    I'm currently on eclipse ics 1.2.1.

    Sent from my DROID4 using Tapatalk 2
  2. dewhashish
    Offline

    dewhashish New Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    you cant with a locked bootloader because you would have to install a new kernel, it may be possible with kexec once it's been ported over but I don't know when that will be
  3. phrir1
    Offline

    phrir1 New Member

    Joined:
    May 16, 2012
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Last edited: Aug 9, 2012
  4. Cstryon
    Offline

    Cstryon Member

    Joined:
    Jan 25, 2011
    Messages:
    398
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Thanks I will check it out .



    Sent from my DROID4 using Tapatalk 2
  5. Cstryon
    Offline

    Cstryon Member

    Joined:
    Jan 25, 2011
    Messages:
    398
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Did you set up a script to run at start up. I'm not to confident in just going and doing it. Maybe you could give me some exambles?

    Sent from my DROID4 using Tapatalk 2
  6. dewhashish
    Offline

    dewhashish New Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I installed the 2 zip files in safestrap, installed SetCPU. How do I undervolt this to save battery life? Also I can only choose speeds of 300, 600, 900, and 1200MHz.
  7. phrir1
    Offline

    phrir1 New Member

    Joined:
    May 16, 2012
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    I am running infektion (awesome rom on droid hive) and its all baked in the rom. And I just changed the values in the init.d script.
  8. B-Unit
    Offline

    B-Unit Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    302
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    You will need to edit the values per the instructions in the rootzwiki link. Heres some reference settings from my device.

    Stock voltages (from Moto)
    1200Mhz : 61 (1.375V)
    1000Mhz : 61 (1.374V)
    800Mhz : 55 (1.313V)
    600Mhz : 43 (1.200V)
    300Mhz : 26 (1.025V)

    My Current Custom settings
    1400Mhz : 59 (1.360V)
    1200Mhz : 47 (1.240V)
    900Mhz : 45 (1.220V)
    600Mhz(haven't tested undervolting)
    300Mhz : 18 (0.950V)

    EDIT: Also, I noticed this didnt seem to work well when installing from Safestrap (havent tried recently). May have to extract the 2 files to /system/lib/modules and load manually each boot per the instructions toward the bottom:
    Load Modules(this kind of isn't necessary anymore, but none the less, always load symsearch.ko first):

    # insmod /system/lib/modules/symsearch.ko
    # insmod /system/lib/modules/overclock.ko
    Last edited: Aug 10, 2012
Search tags for this page

droid 4 underclock

,

droid 4 undervolt

,
nexus 4 undervolting guide
,
overclock
,
underclock droid 4
,

undervolt droid 4

,
undervolt init.d
,
undervolting+stock+motorola kernel