Protected Apps missing in CM 6.1.2

Discussion in 'Cyanogenmod' started by mphilipp17, Dec 20, 2010.

  1. mphilipp17
    Offline

    mphilipp17 New Member

    Joined:
    Dec 19, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I've googled this to death and can't seem to find a resolution. I've got CM 6.1.2 on my Droid 1 and wiped before I installed the rom but the market is not letting me download any protected apps like the Bank of America app. All my other apps have come back but I can't even search and find that app. Any ideas on how I can debug this? Thanks in advance...
     
  2. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,348
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    153
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Ratings:
    +6
    You may need to change your build.prop. Someone reported that it reported the phone as rooted to the market and that stopped forward-protected apps from installing, etc.

    This came from my brain by way of my finger and my phone. Don't ask where any of them have been. Especially the brain.
     
  3. mphilipp17
    Offline

    mphilipp17 New Member

    Joined:
    Dec 19, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I read some threads on that, but where can I get a correct build.prop file? Or is it something I can edit manually? I honestly have no idea what's in the file or what format its in. Thanks for the response, btw!
     
  4. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,348
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    153
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Ratings:
    +6
    You can edit it manually, or you can find a precompiled (or whatever that is) one to install. I'm not up on the whole deal (since I don't buy any apps -- or at least haven't) but I know that's what someone did.

    I'm sure there's a tutorial somewhere for it. :)
     
  5. lumpysherman
    Offline

    lumpysherman Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    328
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    were these apps installed on the SD card instead of the phone. If so that's why they will not install. I had the problem going from 6 to 6.1. I just restored 6 and moved all apps from SD card to phone then started the process over.
    Maybe somebody else has a different solution.
     
  6. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,348
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    153
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Ratings:
    +6
    No, that sounds like a viable solution for some apps. :)
     
  7. mphilipp17
    Offline

    mphilipp17 New Member

    Joined:
    Dec 19, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    No these were not installed on the sd card. They're not evem showing up in the market for me to download.

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  8. jerroedr
    Offline

    jerroedr Active Member

    Joined:
    Aug 14, 2010
    Messages:
    1,192
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0
    did you dl it from rom manager?
     
  9. mphilipp17
    Offline

    mphilipp17 New Member

    Joined:
    Dec 19, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I did at first but had the same issue so I downloaded the most recent stable release from the CM website.
     
  10. jerroedr
    Offline

    jerroedr Active Member

    Joined:
    Aug 14, 2010
    Messages:
    1,192
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0
    did you also do a full 3X wipe? did the website version do anything? The only other thing that i can think of would be to clear you market cache and data under settings/applications
     
  11. lumpysherman
    Offline

    lumpysherman Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    328
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    Did you by chance do a titanium backup?
     
  12. awsolot
    Offline

    awsolot Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    150
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I have the same issue, titanium is also unable to restore these apps.
     
  13. itchn2go
    Offline

    itchn2go Member

    Joined:
    Sep 7, 2010
    Messages:
    114
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
  14. awsolot
    Offline

    awsolot Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    150
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
  15. mphilipp17
    Offline

    mphilipp17 New Member

    Joined:
    Dec 19, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I've read through the tutorial and done some more research and it appears the fingerprint in my build.prop file is correct. I'm going to get ahold of a friend's stock droid and do a file compare on their build.prop file vs. my build.prop file. I will post back with my findings.