Problems after update...

Discussion in 'Thunderbolt Tech Support' started by maverickman360, Jun 23, 2011.

  1. maverickman360
    Offline

    maverickman360 New Member

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ok so i heard about the new update for my thunderbolt so i went to the check update thing and sure enought it had something... When i downloaded it it just finished and didnt do anything els or restart like it said it would. So i manualy restarted my phone and it came up with another notification so i hit yes and it went to the thing with the yellow sync thing and the loading bar... That finished and i think it restarted 2 times... But when i go to phone info it says im still running 2.2.1 i dont know if that means it didnt complete the update or what? If anyone knows how i can fix this please tell me

    Thanks,
    Tony

    Sent from my Thunderbolt using DroidForums
  2. maverickman360
    Offline

    maverickman360 New Member

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Also when i use google earth the circle that shows where i am is HUGE and yesterday it told me i was in D.C. when i was in oregan... It seems like the dot in the center is fairly close but the big circle is like 2x the size of LA.


    Sent from my Thunderbolt using DroidForums
  3. mafiafan123
    Offline

    mafiafan123 New Member

    Joined:
    Jun 28, 2010
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hey

    Just did the update yesterday its a small fix for random reboots, 3g and 4g issues and gps fix it does not update the android os thats why its still on 2.2.1 we are all waiting for GB

    Go to menu > settings > Software update > status if you just did it should show it if you restarted since then it wont you can also hit check new if you fear it did not install and if it didnt it will redownload hope that helps, I just changed from OG droid now on the thunderbolt dancedroid
  4. maverickman360
    Offline

    maverickman360 New Member

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Well it did t fix random reboots... It got alot worse for me... It has rebooted like 5 times yesterday and 3 of then was when i was typing a txt msg...

    And in the status thing it says verizon wireless for souce but all the others are blank

    Sent from my ThunderBolt!
  5. mafiafan123
    Offline

    mafiafan123 New Member

    Joined:
    Jun 28, 2010
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Backup and factory reset
  6. maverickman360
    Offline

    maverickman360 New Member

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Is there any other way?

    Sent from my ThunderBolt!
  7. mafiafan123
    Offline

    mafiafan123 New Member

    Joined:
    Jun 28, 2010
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Maybe but I heard this works best and only way I know
  8. maverickman360
    Offline

    maverickman360 New Member

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ok is there a way to bwck up my screens?

    Sent from my ThunderBolt!
  9. hookbill
    Offline

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,545
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    N.E. Ohio
    No, not unless you're rooted but here's how it works: Contacts are backed up by Gmail. Your SD card is not affected. Your apps will restore when you sign back into Google.

    Now for most people the apps will start downloading and installing on their own. Even the free apps. But I can't guarantee that will happen, the worst that will happen is you'll go to the Market/my apps and then download your paid apps. You may have to restore the free ones manually.

    Last time I did it everything restored except for 5 or 6 free apps and I just went and got them when I needed them. Oh and if you used an off market .apk you will have to manually restore that.
  10. maverickman360
    Offline

    maverickman360 New Member

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ok and all pictures are stored on the sd card correct?

    Sent from my ThunderBolt!
  11. hookbill
    Offline

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,545
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    N.E. Ohio
    Yes, you won't lose your pictures. Someone told me once that they said a warning popped up saying it will clean the SD card. I won't say that didn't happen but I've never seen it. So if you see that warning ignore it. If you want to be extra safe, mount the phone to your computer and make a copy of the SD card.
  12. maverickman360
    Offline

    maverickman360 New Member

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I will just take the sd card out before i do it

    Sent from my ThunderBolt!
  13. hookbill
    Offline

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,545
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    N.E. Ohio
    I don't think that will work. I think the SD card has to be in the phone. I could be wrong.
  14. maverickman360
    Offline

    maverickman360 New Member

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The phone doesnt need to sd card to operate... It is just added memory

    Sent from my ThunderBolt!
Search tags for this page

htc thunderbolt issues after update

,
phone having issues after update