1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Problem With Power Key

Discussion in 'Android Tech Support' started by CComo55, Feb 6, 2010.

  1. CComo55
    Offline

    CComo55 New Member

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi All,

    First of all I would like to thank all of you who have responded to the thousands of questions posted on here. Without this forum, I would have returned my Droid after the first day. With that said, all of a sudden I cannot put my phone into hibernation mode. I used to gently press the power button at the top of the phone once and my phone would go into hibernation, now when I gently press it nothing happens. If I hold the button for a couple of seconds I do get the power off/silence/airline mode but I want to be able to place my phone into hibernation like I used to be able to do. I tried everything I could think of to fix this but no luck. Any help would be greatly appreciated!

    Christie

    PS: I did search on here first for hibernating the Droid but only found people looking for an app to do it for them. :)
    Last edited: Feb 6, 2010
  2. SSHGuru
    Offline

    SSHGuru New Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    3,839
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fort Lauderdale
    Sounds like a hardware problem at first but you said holding it down works...

    Have you downloaded any apps that might have affected the power options?

  3. CComo55
    Offline

    CComo55 New Member

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have downloaded a ton of apps. I uninstalled the ones I remember downloading today, shut my phone off, restarted and it still does not hibernate. Any other ideas? Thanks in advance!!
  4. CComo55
    Offline

    CComo55 New Member

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Could my advanced Task Killer be shutting down the option to hibernate?
  5. SSHGuru
    Offline

    SSHGuru New Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    3,839
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fort Lauderdale
    Have you done a battery pull yet? Does your task killer run automatically? You don't need one that does that.
  6. CComo55
    Offline

    CComo55 New Member

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yes, I did a battery pull. Still no luck. :mad:
  7. SSHGuru
    Offline

    SSHGuru New Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    3,839
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fort Lauderdale
    You might have to try a hard reset then.. it will wipe your phone and that may cure the problem - it's drastic but I don't know what else to suggest.
  8. AnneDroid
    Offline

    AnneDroid Rescue Squad

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    2,405
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi, CComo55 and welcome!
    I had to do a factory reset a while back for a different problem (Droid became possessed and would reboot itself). Amyway, it sounded drastic, but it worked wonders. Then just go onto the market once you're back in business and all of your apps will be there ready to download again. Haven't had any issues since. Good luck!
  9. CComo55
    Offline

    CComo55 New Member

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    OK. I guess I will have to do a hard reset. I am just annoyed that I spent a week or more setting this phone up with each apps settings and I will have to go back to square one. I thought you guys might have seen this happen before and that it would be a simple fix. Thanks for the responses!

    Christie