Problem when flashing a ROM

Discussion in 'Droid Bionic Roms' started by ExSuperHero, Nov 27, 2011.

  1. ExSuperHero
    Offline

    ExSuperHero New Member

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have tried flashing liberty and th3ory multiple times. I have Bionic bootstrapper installed along with rom manager. I wiped my phone and erased the cache. I load the rom from the zip. When I reboot my phone it is stuck on the boot up screen. What am I doing wrong?
  2. AlexSB
    Offline

    AlexSB New Member

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    458
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    For DTs rom are you making sure you're flashing the base first?

    Also you hhave to wipe everything, that includes the Wipe data tab, I also like to to into Mounts and Format /System, /Data, /Cache. Also wipe Dalvik cache, I honestly have no idea what it does but everyone always says wipe it lol

    When you place the rom on uyour SD card, are you mmaking sure iits on the ext?

    Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk
  3. ExSuperHero
    Offline

    ExSuperHero New Member

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yes I am flashing the base. I do wipe everything, I followed the instructions on the thread exactly as they said. I'm going to leave my bionic on the boot screen over night and see if it somehow resolves itself.
  4. ThaSurgeonGeneral
    Offline

    ThaSurgeonGeneral New Member

    Joined:
    Mar 18, 2011
    Messages:
    228
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fairfield CA
    Make sure Ur checking the md5 sum to ensure you're getting a proper download

    Sent from my ADR6425LVW using DroidForums
  5. Superdan2481
    Offline

    Superdan2481 New Member

    Joined:
    Aug 29, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I had the same problem! !! Tried flashing for 2 days!!! My computer wasn't downloading the right file! Tried downloading it in my phone an worked perfectly the first time!
  6. ExSuperHero
    Offline

    ExSuperHero New Member

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    now my phone wont start up unless its plugged in? It's not uncharged, I charged the battery alone without the phone for about an hour. I also can't get to the recovery screen or the fastboot screen. Did I brick my phone?
  7. ThaSurgeonGeneral
    Offline

    ThaSurgeonGeneral New Member

    Joined:
    Mar 18, 2011
    Messages:
    228
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fairfield CA
    Wow that's pretty weird.. I will get back to u asap if I can come up with a solution...

    Bad install or faulty battery maybe? Can get to fastboot? Weird...
  8. ExSuperHero
    Offline

    ExSuperHero New Member

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Can't get to fastboot, and I have tried two different batteries...
  9. ExSuperHero
    Offline

    ExSuperHero New Member

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    anyone have any suggestions?
  10. ThaSurgeonGeneral
    Offline

    ThaSurgeonGeneral New Member

    Joined:
    Mar 18, 2011
    Messages:
    228
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fairfield CA
  11. ExSuperHero
    Offline

    ExSuperHero New Member

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    can't get on fast boot so it wont work...
  12. ThaSurgeonGeneral
    Offline

    ThaSurgeonGeneral New Member

    Joined:
    Mar 18, 2011
    Messages:
    228
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fairfield CA
    If I am not mistaken, like my Droid X because of the locked bootloader, you don't need fastboot for this process but just Android recovery??? Hmmm... Let me do some research... Never had to deal with a Bionic... Just the Notorious Droid X/X2, D2G...

    Sent from my ADR6425LVW using DroidForums
  13. ExSuperHero
    Offline

    ExSuperHero New Member

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I can't get to the recovery screen or fast boot or cwm recovery. so I don't think I would be able to use android recovery
  14. ThaSurgeonGeneral
    Offline

    ThaSurgeonGeneral New Member

    Joined:
    Mar 18, 2011
    Messages:
    228
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fairfield CA
    From what I remember, in order to use RSD Lite, u have to remove your battery, start RSD, plug in your phone via USB to your computer, hold down a combination of buttons (I believe the Droid X was power+camera+search or something like that) in order to get into Android recovery mode to where RSD can gain access to flash your phone...

    Sent from my ADR6425LVW using DroidForums
  15. psychdroid
    Offline

    psychdroid New Member

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Delaware
    Instead of fast boot maybe this process will help

    http://droidmodderx.com/bionic/how-to-root-droid-bionic-oneclick-root/

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  16. nerdslogic
    Offline

    nerdslogic New Member

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Messages:
    2,540
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cybertron
  17. ExSuperHero
    Offline

    ExSuperHero New Member

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I ended up just calling verizon and they sent me out a replacement, thanks for your help anyways guys.
  18. ilikemoneygreen
    Offline

    ilikemoneygreen New Member

    Joined:
    Apr 7, 2010
    Messages:
    2,579
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    0
    Location:
    AZ, Superstition MTNs!
    They are sending you a replacement after you flashed it and stuff? i take it you didnt tell them?
  19. nerdslogic
    Offline

    nerdslogic New Member

    Joined:
    Nov 20, 2010
    Messages:
    2,540
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cybertron
    Just know you NEED to take it back to stock. If you don't you WILL be billed something like $600 on your next bill for voiding your warranty.

    Consider yourself warned.
Search tags for this page

problems with flashing a motorola droid bionic