Problem w/ Maps 5.3.1 and PE4.2

Discussion in 'Project Elite' started by CruiseFL510, Apr 14, 2011.

DroidForums.net is the premier Android Forum - Registered Users do not see these ads. Please Register - It's Free!
  1. CruiseFL510
    Offline

    CruiseFL510 Member

    Joined:
    Aug 11, 2010
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I'm on PE 4.2 and Maps 5.3.1 - location is not updating. Getting the message "Your current location is temporarily unavailable."

    Anybody else having GPS issues? Having same issue with wifes phone - same setup. Updates fine with wifi, but no good without wifi. Checked all settings, rebooted, reflashed, cleared data - still no updatey...

    Is this a phone problem or a GPS/tower problem.
  2. bendystrawboy
    Offline

    bendystrawboy Member

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    797
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    I'm having no problems at all, check in etc. All work great.
  3. nuguy
    Offline

    nuguy Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    You might try the app gps status (free in market) it shows you what is going on with your gps sensor...
  4. CruiseFL510
    Offline

    CruiseFL510 Member

    Joined:
    Aug 11, 2010
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Huh, only showing 1 gps on that app. Not good.

    Sent from my Droid using DroidForums
  5. nuguy
    Offline

    nuguy Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    In that app did you download the fresh aGPS data, then reboot - that can help...
  6. CruiseFL510
    Offline

    CruiseFL510 Member

    Joined:
    Aug 11, 2010
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Yeah, tried that. Weird that both my phone and wifes phone are doing the same thing. I even tried my PE5.0 Nandroid, same problem.

    Phone isn't seeing or locking on to satellites. I'm at a loss. Frustrated.

    Sent from my Droid using DroidForums
  7. nuguy
    Offline

    nuguy Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    You are outside, or at least close to a window right? I don't know what else to 'cause I don't have that issue...
  8. CruiseFL510
    Offline

    CruiseFL510 Member

    Joined:
    Aug 11, 2010
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Not sure either. Think my GPS is shot.

    Just unrooted back to stock to try with a clean slate, no gps signal. Weird that my wife's phone is acting up also.

    Guess I will be headed to Verizon. Any clue what Asurion is sending these days for an OG Droid?
  9. nuguy
    Offline

    nuguy Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I was just told last week that vzw is stocked with d1's, not sure about assurion...
  10. lindel
    Offline

    lindel Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Chicago suburbs
    Ratings:
    +0
    I had to file a claim with Asurion about a month ago for my son's phone (D1). They sent out another one next day.

    Based on that, they should still have D1s available, most likely recertified from Motorola.
Search tags for this page

triumph your current location is temporarily

,

your current location is temporarily unavailable android