Problem Going to 4.5.602

Discussion in 'Droid X Hacks' started by c_m_chance, Aug 16, 2011.

  1. c_m_chance

    c_m_chance Member

    Joined:
    Dec 26, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Spring, TX and College Station, TX
    Ratings:
    +0
    Alright, so I was trying to install the update to get to 4.5.602 and I've run into a bit of a problem and could use some help here. I installed .340 to get back to Froyo to ensure that I got the correct radio update. However, I'm in a boot loop after the .340 installed and I can't seem to get the phone either to boot into Froyo and can't seem to do a recovery. :eek:/ Any suggestions? I'd rather not do a factory reset cus...damn...that's a **** load of stuff I have to load back and set up.
     
  2. Kasey Krehbiel

    Kasey Krehbiel Member

    Joined:
    Mar 15, 2011
    Messages:
    521
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Culpeper, VA
    Ratings:
    +1
    How'd you install .340?
     
  3. c_m_chance

    c_m_chance Member

    Joined:
    Dec 26, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Spring, TX and College Station, TX
    Ratings:
    +0
    I installed it from a .zip on the SD. Would Flashing it on a Linux OS at this point perhaps fix this issue?
     
  4. Kasey Krehbiel

    Kasey Krehbiel Member

    Joined:
    Mar 15, 2011
    Messages:
    521
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Culpeper, VA
    Ratings:
    +1
    No. But you do have to wipe data/factory reset.

    Sent from my DROIDX using DroidForums
     
  5. c_m_chance

    c_m_chance Member

    Joined:
    Dec 26, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Spring, TX and College Station, TX
    Ratings:
    +0
    Ok. Well I've done that.

    I've also already rooted, did a back up with Droid 2 bootstrapper (this is a Droid X though) and have applied the .602 update from the SD card. It says it had installed, but when I try and reboot, it gets stuck on the Red Motorola logo screen.

    Any suggestions from here? lol
     
  6. c_m_chance

    c_m_chance Member

    Joined:
    Dec 26, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Spring, TX and College Station, TX
    Ratings:
    +0
    Ok, here's an update. When I try and reinstall the .zip of .602, it aborts with the error:

    updating BP ...
    assert failed: motorola.update_cdma_bp("/tmp/rdl.bin","/tmp/bp.img")
    E:Error in /sdcard/teamblackhat/602-Odexed-AIO.zip
    (Status 7)
    Installation aborted.

    ????
     
  7. c_m_chance

    c_m_chance Member

    Joined:
    Dec 26, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Spring, TX and College Station, TX
    Ratings:
    +0
    Bump.

    I've been phone-less for about 3 hours now and could use some help.
     
  8. c_m_chance

    c_m_chance Member

    Joined:
    Dec 26, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Spring, TX and College Station, TX
    Ratings:
    +0
    Ok. So I SBFd back to 2.3.340. Then I went ahead and redownloaded the Monster 2.3.340 from the TBH app as well as the .602 update from the app. Installed the Monster 2.3.340 from the SD card - went fine and I was able to reboot the phone without any problems. Bootstrapped, went back into Reboot Recovery, and installed the .602 zip file from the SD card. This time, it didn't give me an error or anything. However, when I reboot now, it goes into the bootloader. I don't know how to get it to stop doing this.

    In the bootloader screen, in the top left corner under the Bootloader 30.04 it says: "Err: A5,69,35,00,27"

    I also can start the phone into reboot recovery. It still goes straight to the Bootloader.
     
    Last edited: Aug 16, 2011
  9. c_m_chance

    c_m_chance Member

    Joined:
    Dec 26, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Spring, TX and College Station, TX
    Ratings:
    +0
    Holy balls...this has been the worst update I've ever tried to date! I have once again SBFd back to Froyo, redownloaded the TBH files, reapplied the .602 zip, without it saying any errors, and when I go to reboot, it is stuck on the red motorolla logo. What. The. F*&K?
     
  10. milski65

    milski65 Member

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Messages:
    270
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Orange Virginia
    Ratings:
    +1
    I've not installed it yet, but are you manually mounting everything that the instructions say? You can't just flash this immediately from d2.
     
  11. c_m_chance

    c_m_chance Member

    Joined:
    Dec 26, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Spring, TX and College Station, TX
    Ratings:
    +0
    Ya. I'm doing as the instructions say. I just found a thread on android forums of a bunch of guys that have been having the same problem with it. They've declared that there was a bug in the code and P3 possibly didn't actually check it before he uploaded it lol
     
  12. milski65

    milski65 Member

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Messages:
    270
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Orange Virginia
    Ratings:
    +1
    I've not seen that mentioned. What I have read is that it's a very specific process. You're using the tbh app and d2 bootstrapper? Once in recovery going to mounts, format system, then data, then cache in that order? Then while still in mounts mount system, then go back and choose zip from sd card and proceed to flash, then go back and reboot? I'm just running through the order that I've read people have said have worked. Maybe you can try to reinstall the tbh app.
     
  13. c_m_chance

    c_m_chance Member

    Joined:
    Dec 26, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Spring, TX and College Station, TX
    Ratings:
    +0
  14. cuebask

    cuebask New Member

    Joined:
    Mar 26, 2011
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Savannah, Ga
    Ratings:
    +0
    This is what I've done to get the radio and stay with my preferred set up. I followed these instruct from Andriod Forum.

    1. SBF to Froyo .340.
    2. Once up and running install Z4root and reboot BEFORE you open Z4Root (rebooting before you open is a must or Z4 will NOT work)
    3. After reboot make sure usb debugging is on, then open Z4Root and select permanent root. Let Z4 do its thing and when done your Droid X will automatically reboot.
    4. Once booted back up install Droid 2 bootstrap. Open bootstrap and boot into recovery.
    5. Once in recovery go to mounts.
    6. Once in mounts format system, format data, format cache in that order.
    7. After completing #6 while still in mounts next mount system.
    8. Go back and choose install zip from SD card.
    9. Scroll to where ever you have 4.5.602 and select it.
    10. Once complete just reboot and set up your Droid X and you should be good to go.

    Once I booted up and confirmed .602 was up and running I restored my original set up by:

    Booting into recovery wipe/data/cha/dalv all over again then:
    1. I flashed Shuji Rom
    2. Flashed Blur camera zip from Apex
    3. Flashed dark frost theme
    4. Flashed dark market
    5. Flashed Styg dark themed sywpe
    6. Flashed custom boot logo I made
    7. Rebooted and crossed fingers!


    Once up and running, booted back into recovery and "advance restore" my data from the back up I made before starting this adventure.

    Now I'm back the way I wanted to be with new radio! All is good. I don't realu care If I'm back on .596 I just wanted the radio. Time to charge battery.


    Sent from my DROIDX using DroidForums
     
  15. c_m_chance

    c_m_chance Member

    Joined:
    Dec 26, 2010
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Spring, TX and College Station, TX
    Ratings:
    +0
    I'm gonna go ahead and try one more time and reformat everything in order other than the SD card. Hopefully it'll work this 4th time around. If not, I'm just gonna wait until a better version is out for it (not to mention I'd rather have DeOdex'd anyway).
     
Search tags for this page

android voice recorder not working unable to start