1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Problem connecting to home wifi

Discussion in 'Motorola Droid 3' started by cwbcpa, Oct 5, 2011.

  1. cwbcpa
    Offline

    cwbcpa New Member

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Concord Township, Ohio
    My Droid 3 will not connect to my home wifi all of a sudden. It was fine this afternoon and now it will not connect. All of my other devices connect fine with a strong signal. I have AT&T Uverse. I have rebooted the modem and router. I have rebooted the phone and pulled the battery. I have "forgotten" the router and reset it up on the phone. I don't know what else to do. Anyone else have this issue? Any suggestions on a fix?
  2. McGyver777
    Offline

    McGyver777 New Member

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Messages:
    85
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Password?

    When you turned both off, waited 30sec, right? Modem first then router back on?

    Is another computer able to get on?

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  3. cwbcpa
    Offline

    cwbcpa New Member

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Concord Township, Ohio
    Yep. I did everything one would normally do when attempting to fix this problem. Turned everything off and back on in the proper order and waited a full minute to reboot instead of the normal 30 seconds. Everything else connects just fine. I have a great signal all over the house.
  4. REMilk
    Offline

    REMilk New Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    764
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    On a Cribbage board
    I occasionally have this problem in hotels. When I encounter this problem, I remove/delete the WiFi connection, then add it back, along with any security codes, and all is well.

    Bob
  5. cwbcpa
    Offline

    cwbcpa New Member

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Concord Township, Ohio
    Thank you for the suggestion. I have done that a couple times now. I just don't understand what is going on. I am going to try connecting to another wifi this morning and see if it works. If it doesn't then I will know its a phone issue for sure.

    Sent from my DROID3 using DroidForums
  6. mfendley
    Offline

    mfendley New Member

    Joined:
    Nov 12, 2010
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Using wpa2?
  7. RobKort
    Offline

    RobKort Atrix Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Oct 4, 2011
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    US
    I would try disabling the security on your network just to see if it works. It could be the settings on your modem. Also, I know it is a stupid question but, are you sure the wifi on the phone is on? do you have a app controlling the wifi connection?
  8. droid2drummer
    Offline

    droid2drummer New Member

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Messages:
    2,589
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ga...
    Sometimes, just unplug the router then plug back in...it works for me, when reset won't..idk why but try?

    My Battery is Rockin with MyMod!!!
  9. cwbcpa
    Offline

    cwbcpa New Member

    Joined:
    Mar 20, 2010
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Concord Township, Ohio
    So after confirming that the wifi on the phone worked elsewhere I came home and unplugged the modem and router again. This time after reconnecting everything my phone connected right away. I don't think I did anything different than I did last night, but it was late so maybe. Anyway, thank you to everyone for the help.
  10. RobKort
    Offline

    RobKort Atrix Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Oct 4, 2011
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    US
    Well is a good thing that you got it sorted out. ;)

    Sent from my TapadaAtrix :)
  11. pdoyle
    Offline

    pdoyle Member

    Joined:
    Feb 13, 2010
    Messages:
    39
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    looks like i can connect to home network wifi, but droid x browsers cannot connect to server...wifi is on, i deleted then added the wifi wpa2 security. Ping test on the wireless router is positive for droid. so why can i not connect through wifi? this has been true for months
    thanks, pdoyle
    verizon fios; but using netgear WRN2000 as the wireless N router, ethernet connected as secondary to the Actiontec Fios primary router (whose radio is off so it's just ethernet connection for the network to the internet.) several wireless pc's connect fine; plus airport express. 8 devices on the home network. all work fine. :icon_eek:
Search tags for this page
android concord wifi problem
,

atrix 2 not connecting to wifi

,
concord wifi issues
,
droid 3 not connecting to wi fi
,

droid 3 not connecting to wifi

,
droid 3 wifi problem
,
droid 3 wifi problems
,
droid 3 will not connect to my home wifi
,

droid 3 will not connect to wifi

,
droid not connecting to home wifi
,
droid x will not connect to home wifi
,
motorola atrix cannot connect to wifi
,
motorola droid 3 not connecting to wifi
,
my droid 3 will not connect to wifi
,
why does my motorola atrix not recognize my wifi signal