Pro Zoom Camera 5x and Gallery problem

Discussion in 'Android Applications' started by MarkB, Apr 21, 2010.

  1. MarkB

    MarkB Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    131
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Gulf Coast of Florida
    Ratings:
    +0
    Anyone else seeing this and/or have a solution?

    Whenever I take a pic with the Pro Zoom camera app, it shows up in my gallery as a blank frame. If I touch the frame, the camera tries to open the pic and nothing happens, then the screen goes dark. Navigating to the file in Astro and attempting to open it in Astro viewer, it comes back with invalid file format. And yet if I email the file to my PC, it displays perfectly as a jpg.

    I've tried having the Pro Zoom app save the files to the directory it "likes" in preferences, and also to the regular camera directory - both on the SD card of course. Doesn't make a difference.

    If I take pics with the stock camera app, they're showing up in the gallery after a delay, but at least they show up!

    I've tried battery pulls, rebooting, factory reset, nothing seems to make a difference.

    Thanks!
     
  2. solar

    solar Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    798
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    So Cal
    Ratings:
    +0
    I have noticed similar behaviors with the new 2.1 gallery. I'm not sure if it has to do with the Pro Zoom app or the gallery itself. I'll have to start using the default picture app again to test and see if the behavior is consistent between both camera apps.

    Sometimes, I when I look at my gallery pictures, the box for a picture or few will be black, but will open when I click on it. Sometimes, then same picture will be displayed correctly. Other times I have noticed the issue you said where the preview is blank and clicking on it opens up a blank, dark screen. In the only case I noticed that, when I opened it up on my computer, it was corrupted. (It was half of a picture).

    There does seem to be a delay with both apps though. I'll have to do more testing, so that I can see if emailing the Pro Zoom dev will even help ( it may not be his app). It is annyoying though. Maybe more people will join in on this so we can get more info.
     
  3. jsh1120

    jsh1120 Silver Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    2,455
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Seattle, Washington
    Ratings:
    +1
    Ran into similar behavior the other day. Didn't have time to investigate and diagnose. I did try using the default camera and it didn't seem to result in the same behavior so I assumed it was a ProCameraZoom problem, but I got distracted and forgot to go back to explore it further.
     
  4. solar

    solar Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    798
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    So Cal
    Ratings:
    +0
    Yeah, it seems inconsistant. Today I took a handful of pics with Pro Zoom and they al showed up after a minute without the issue....
     
  5. aaf709

    aaf709 Nice Guy Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    4,178
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    163
    Location:
    So Cal
    Ratings:
    +49
    There was a update today with Pro Zoom; maybe fixing the problem.
     
  6. solar

    solar Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    798
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    So Cal
    Ratings:
    +0
    Oh yeah! I forgot to download my updates today. I'll have to see if it makes any difference.
     
  7. MarkB

    MarkB Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    131
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Gulf Coast of Florida
    Ratings:
    +0
    One pic taken so far since this update and it actually did work. I'll keep trying to confirm.
     
  8. jsh1120

    jsh1120 Silver Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    2,455
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Seattle, Washington
    Ratings:
    +1
    Seems to have fixed the problem from my limited testing.
     
  9. madmacabre

    madmacabre Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Im trying to find this app on the market but all i can find is pro paint camera. boo:mad:
     
  10. jsh1120

    jsh1120 Silver Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    2,455
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Seattle, Washington
    Ratings:
    +1
    It's "Pro Zoom Camera 5X" If you don't find it, it may not be available for your phone.
     
  11. Slammer

    Slammer New Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    If you don't see Pro Zoom Camera 5X in your market, it may mean you do not have paid apps on your phone? Do you have paid applications? Pro Zoom is a paid app.


    I updated today and haven't had any troubles with the thumbnail of saved files showing up. I love this app BTW!
     
Search tags for this page
5x.be/2372
,
5x-be/2372
,
motorola droid 4 update affects camera zoom
,
pro 5x zoom
,
www 5x be
,
www.5x.be-2372
,
www.5x.be.mobi
,

www.5x.be/2372