PowerControlWidget

Discussion in 'Android Themes' started by microsnook, Jun 20, 2010.

  1. microsnook

    microsnook Active Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    1,291
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0
    Ok, Did a search, couldnt find the answer.
    Im on BB froyo, dont think it really matters. But I want to change the power widget from the green to blue.
    Im not sure if its an xml file or a png, anyone want to point me in the right direction? thanks
     
  2. thebowers

    thebowers Premium Member
    Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    2,547
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Iowa
    Ratings:
    +1
    Are you referring to the widget that turns gps, wifi, bluetooth, screen brightness and sync on and off?
     
  3. Jim 777

    Jim 777 Silver Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    2,286
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    103
    Ratings:
    +11
    It's a png file in the settings.apk file

    There's 3 or 6 of them that you'll have to change.
     
  4. thebowers

    thebowers Premium Member
    Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    2,547
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Iowa
    Ratings:
    +1
    If you really want to get technical there is 9 files associated with this. ;)

    appwidget_settings_ind_on_c.9.png
    appwidget_settings_ind_on_l.9.png
    appwidget_settings_ind_on_r.9.png
    appwidget_settings_ind_off_c.9.png
    appwidget_settings_ind_off_l.9.png
    appwidget_settings_ind_off_r.9.png
    appwidget_settings_ind_mid_c.9.png
    appwidget_settings_ind_mid_l.9.png
    appwidget_settings_ind_mid_r.9.png

    Make sure to drawpatch them and eclipse when done.
     
  5. microsnook

    microsnook Active Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    1,291
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0
    Ok, yes I found those images finally (theyre really small!) But i dont have drawpatch and all that good stuff, i have photoshop, but i changed the color, and it didnt work so well....

    the ends are like not rounded, theyre cut off at like an angle.

    Can anyone help me?
     
  6. thebowers

    thebowers Premium Member
    Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    2,547
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Iowa
    Ratings:
    +1
    Drawpatch is in the tools directory of ADB. If you want you can post the edited files to me ;) and I will do it for you.
     
  7. taeratrin

    taeratrin Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I was able to do this without drawpatch. Things you need:

    Terminal Emulator
    File Browser (I used Astro)
    Paint.net (or similar tool)

    This is assuming that you have already mounted your system as r/w

    1) Copy /system/Settings.apk to SD card

    2) Use WinRar or WinZip to open Settings.apk off the SD

    3) Extract the \res\drawable-hdpi folder to your desktop.

    4) Make changes to graphics in the folder on your desktop

    5) Copy the new drawable-hdpi back into the Settings.apk on the SD

    6) Using Terminal (make sure you do a su first):
    cat /sdcard/Settings.apk>/system/app/Settings.apk (case-sensitive)

    7) If there is currently a power control widget on your screen, you will need to remove it.

    8) Reboot, place widget, enjoy.
     
    #7 taeratrin, Jun 21, 2010
    Last edited: Jun 21, 2010
  8. thebowers

    thebowers Premium Member
    Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    2,547
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Iowa
    Ratings:
    +1
    What images did you edit then? Any .9.png file has to be drawpatched and recompiled. Otherwise they will stretch wrong and look like garbage.
     
  9. taeratrin

    taeratrin Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    thebowers: the same ones that you listed above (mine were named a bit differently, though). Seemed to work fine.

    I will remember the drawpatch/recompile thing in the future, though.
     
  10. microsnook

    microsnook Active Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    1,291
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0
    Yea, I did pretty much exactly what you did w/o the drawpatching. And my images look like garbage!
    I just need to drawpatch them and then I should be set.

    If I can get the friggin program to install and work properly :icon_eek:
     
  11. taeratrin

    taeratrin Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Where can I find some tutorials on the whole drawpatch/recompile thing? Doesn't need to be all that in-depth; just enough to cover what we are discussing here.
     
  12. thebowers

    thebowers Premium Member
    Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    2,547
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Iowa
    Ratings:
    +1