1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Please help!

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by meganimel, May 14, 2010.

  1. meganimel
    Offline

    meganimel New Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I rooted my phone today by downgrading using RSD light and then applied the root, and then used this guide Higher Quality Video Recording | Root Your Droid to try to edit the camera settings on my droid.

    Well, busybox couldn't be found, so I decided to stop and reboot. Ever since, my droid hasn't been able to start up. The backlight comes on, and I can access the recovery menu by doing power+X, but it wont do anyhting else. I've tried to a factory reset, and it still wont turn on.

    What have I done? How do I fix this? RSD lite wont even see it anymore. Have I bricked my phone?

    By the way, the M symbol for motorola shows before it goes black, the word Droid does not appear. It just goes blank with the blacklight still on

    Edit: I am reflashing now. If it gets fixed, sorry for polluting your forums! I'll try not to jump the gun next time I almost brick my phone, but still, I need to know why I couldn't find busybox through the ADB shell. So, that would be great if you could answer that question. Thanks in advance! =]
    Last edited: May 14, 2010
  2. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    Were you able to get pat the boot loop?

    Mike
  3. meganimel
    Offline

    meganimel New Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yep. Reflashing in RSD lite fixed it and I reactivated and rooted. I really need that HD camera edit, though. I have a school project to film on Sunday. I'm just afraid of having to reflash again, the process is somewhat tiring.

    So, I need to know what went wrong with busybox. I Got to this command:

    And it said that Busybox could not be found. Is this a separate app or...?
  4. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    Busybox is not an app. I'm not sure what the correct technical term is but it is a function of the OS, I think.

    I'm not real familiar with the commands but I think that command is rebuilding busybox.

    Where did you get the HD camera commands? Is this an add on for the rom you installed?

    Mike
  5. meganimel
    Offline

    meganimel New Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  6. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    OK Did you install ABD, pull the file, modify, then push back to your phone?

    Mike
  7. meganimel
    Offline

    meganimel New Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I got to the modify part, and then switched the directory to SD card with this command

    Then the next command was

    Which resulted in the "busybox cannot be located" message.

    When I had tried this I went ahead and tried to push the modified build.prop file over to my droid with

    and followed the rest of the article from then on. Afterwards I did a reboot and the phone failed to boot, which caused me to reflash and reactivate.
  8. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    I'm not an expert on ABD but my sense is you can not skip any of the steps in the process. I did a quick read of the link-- did you install Busybox?
  9. meganimel
    Offline

    meganimel New Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ah, so thats it! I wasn't aware that this was something I needed to install. I shall go find it and report back if it works this time. =]
  10. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    I'm trying to get another member of the Rescue Squad to help.
  11. meganimel
    Offline

    meganimel New Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm going to do this tomorrow when I'm less sleep deprived. I shall post back with results then. =]
  12. Tanknspank
    Offline

    Tanknspank Beta Team Premium Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    3,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    An easy way to install busybox is to install titanium backup, click problems? and then let it install busybox. This should get the job done. If not, I will help you with the commands after.

    And sorry for not helping earlier mike. I checked on here using tapatalk earlier, so I forgot to check the pm's. :p
    Last edited: May 15, 2010
  13. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    Thanks for your help, Tank.

    Mike
  14. meganimel
    Offline

    meganimel New Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Everything works fine now that Busybox is installed. Thanks for dealing with my noobishness. =]
  15. Tanknspank
    Offline

    Tanknspank Beta Team Premium Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    3,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    Glad you got it working.

    And that's what we're here for!