please help ...... phone is stuck on the red M logo

Discussion in 'Droid RAZR Support' started by word1114, Mar 10, 2012.

  1. word1114
    Offline

    word1114 New Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hello everyone
    i recently rooted my droid razr, last night i put a rom on and it worked for a brief time
    it was the GUMMY spyder rom
    now if i hold the power down and volume down it takes me to the boot mode selection menu (0A.6C) screen
    when i go to recovery i get the triangle! with the little droid
    then when i hit the volume up and down at the same time it takes me to the android system recovery <3e> screen
    but everything i do it takes me to the main screen with the M logo and never goes past that
    any ideas?

    thanks alot
  2. FoxKat
    Offline

    FoxKat DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    8,606
    Likes Received:
    820
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Pennsylvania
    Your only option may be to Fastboot back to .173. Go to this link and read. You'll need to download the COMPLETE Droid RAZR Utility, and once installed, drivers in place, you'll run and choose option 1 while your phone is in AP Fastboot.

    Edit: Oops!! :blink: I forgot to GIVE you the link!! Duh... http://www.droidforums.net/forum/droid-razr-hacks/198379-updated-droid-razr-utility-windows.html

    Also, you might want to try first wiping caches (option 15) BEFORE doing the full Fastboot. That may be all that's needed.

    Good luck!
  3. word1114
    Offline

    word1114 New Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i tried it and it just says that the system cannot find the path specified
    every option i hit , i tried option 15 , option 1
    nothing is working
    do i need to put anything on my sd card to load from the clock work recovery

    and i don't think that the phone is charging either
    when it is in the ap fast boot mode it says the battery is low all the time
  4. FoxKat
    Offline

    FoxKat DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    8,606
    Likes Received:
    820
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Pennsylvania
    OK, so I had a similar situation. I moved the entire folder to the ROOT C: directory on my desktop computer and ran it again, problem solved. For some reason the bat file couldn't find it while on my desktop but worked fine in the C: drive root directory. Please give that a try. Also, on a side note, when you downloaded this, did it take a LONG time, or was it done fairly quickly? If it was done quickly it may be that you didn't get the full package. Did you pull down this?

    Droid RAZR Utility 1.40
    Fastboot files ARE included. Option 1 will work.

    Size: 1.14 GB

    MD5: 48619c71959c387291d55d9d62b0314d

    Link: http://goo-inside.me...RUtility1.4.zip


  5. word1114
    Offline

    word1114 New Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    i just tried it the way you said it and it still says that the system cannot find the path specified
    and yes i have downloaded the one that is 1.14gb
    it took awhile to download
  6. FoxKat
    Offline

    FoxKat DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    8,606
    Likes Received:
    820
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Pennsylvania
    Wow! I am so sorry you are having this much difficulty with that phone and with the utility. There is one last option. You could download and install RSD Lite and flash the Fastboot file directly. I'll hunt down the link for the most recent version unless someone else has it at their fingertips.

    You'll also need the Fastboot file in zip form. I know that both are linked here on the forum but I can't put my finger on them at the moment.

    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk
  7. word1114
    Offline

    word1114 New Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    let me ask
    if i am on the ap fastboot. and i go to recovery and hit my volume up to ok it
    i get the motorola logo then i get the triangle with the little droid
    now if i hit the volume up and down at the same time it went in to the clockwork recovery. there it said i can install from sd car, wipe cache or factory reset / data reset
    but now i don't think i have enough power to do it .
    would that help any if i can get back into that mode
  8. FoxKat
    Offline

    FoxKat DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    8,606
    Likes Received:
    820
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Pennsylvania
    I had suggested you do the factory reset before but thought you couldn't get to that screen. You DO want to first try to wipe cache and then do the factory reset if you can.


    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk
  9. word1114
    Offline

    word1114 New Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yes i tried them and nothing worked
    i was asking if i can put something on the sd and installing it from the clockwork screen would work
  10. word1114
    Offline

    word1114 New Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    also on the AP Fastboot Flash Mode screen it says the DEVICE IS LOCKED
    is that how it is supposed to be or how or can it be unlocked?

    it says:
    DEVICE IS LOCKED. Status Code: 0

    Battery Low
    cannot program
    transfer mode:
    USB Connected

    maybe that can help ?
  11. word1114
    Offline

    word1114 New Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    any luck or am i out of a phone?
  12. FoxKat
    Offline

    FoxKat DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    8,606
    Likes Received:
    820
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Pennsylvania
    Locked is normal, it means that the system has control of the phone. I need to do some research as to what can be done. Only signed ROMs can be installed from the SD card if I'm not mistaken. Perhaps someone can confirm or deny for me.

    I don't believe we have such a ROM available for the RAZR but again, I could be wrong.

    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk
  13. FoxKat
    Offline

    FoxKat DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    8,606
    Likes Received:
    820
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Pennsylvania
    Don't give up yet. There has to be a solution, we just have to find it.

    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk
  14. word1114
    Offline

    word1114 New Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    alright thank you very much
  15. FoxKat
    Offline

    FoxKat DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    8,606
    Likes Received:
    820
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Pennsylvania
    OK, so let's back up and regroup. We know you can get to the boot selection menu, but without a signed ROM, you can't flash from SD Card.

    So let's try the old-fashioned way...RSD Lite. It's not as easy of a process and as simple of an interface as the RAZR utility, but it does the same thing.

    First!


    Next!

    1. Power off your phone.
    2. Power your phone on while holding the volume up, down and power buttons at the same time.
    3. Using the volume down button, hover over "AP Fastboot", use volume up to select.
    4. Open RSD Lite, press the "..." button at the top, navigate to the folder where you saved the Fastboot zip file and select it.
    5. Select "uncompress and start flashing".

    To get completely back to stock, you will have to preform a factory reset after flashing.
    2 people like this.
  16. huskur
    Offline

    huskur Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    1,869
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Lower Delaware
    This particular post should get set somewhere where it can be accessed all the time for the RAZR community. Great write up
    2 people like this.
  17. word1114
    Offline

    word1114 New Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    should i redownload the droid razr utility 1.4 or can i use the one i got the other day
    also how do i get my phone to charge the battery, i think it keeps dying
  18. word1114
    Offline

    word1114 New Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My phone won't stay on long enough to do that RSD Lite


    it does the uncompress part fine , but when it goes to flash it says FAIL
    and then the phone shuts down

    is that because the battery is dead
  19. FoxKat
    Offline

    FoxKat DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    8,606
    Likes Received:
    820
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Pennsylvania
    Probably so. Damn...so what i've read is that if you plug it into the charger, it will charge but very slowly. It may take several hours or more to get just enough to complete the flash. I don't know if you can power the phone off by pressing the power button once on the charger, or if power and volume down will work either, but we need to get the battery charged. I know there are people who have jerryrigged charging cables to charge the battery directly but there is a risk of over charging. There is apparently a special charging cable just for this purpose but I don't know where to get it though I've read it's expensive. If anyone else can lend some advice it would be welcomed.

    I found this (http://shop.teamblackhat.info/Factory-style-programming-cable-for-Motorola-FactCable.htm), and this (http://www.droidforums.net/forum/droid-labs/146492-how-why-make-your-own-motorola-factory-cable.html). Both describe the cable I mentioned above. One is available for purchase but is out of stock. I put in a contact request for them. The other one describes how to Jerryrig it up yourself if you're handy with a soldering iron.

    Let's keep trying. In the mean time, plug it in and let it sit. If you can power it down while connected to the charger do it.

    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk
  20. FoxKat
    Offline

    FoxKat DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    8,606
    Likes Received:
    820
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Pennsylvania
    Any word on the battery situation? Did you take out your electronic toolbox and rig up a Factory Cable?
Search tags for this page
droid razor m turns on but stays at red m
,
droid razr m red motorola sign
,
droid razr m stuck at the m page
,
droid razr stuck on m logo
,
droid razr stuck on red m
,
droid razr stuck with red m
,
droid razr wont boot up stuck at red moto sign
,
droid x red m logo stuck
,
droid x red motorola logo stuck
,
logo red m
,

logo with red m

,
motorola razr i red logo
,

red m logo

,
stuck bootlogo
,
what logo has a red m