Please Help - Google Voice Search

Discussion in 'Android Tech Support' started by mixn123, Feb 2, 2010.

  1. mixn123

    mixn123 New Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Voice search is one of my favorite functions of the phone. Never had a problem with it. I have not downloaded any apps or updated anything in a week or so.

    This morning I was in the map program and wanted to voice search something (in google, not on the map). But the search went on the Map. So I killed all my apps and restarted voice search. Now, nothing happens with Google voice search. I get the window that pops up with the microphone icon on it. Sometimes it makes it to the "working" screen but goes no further. Most of the time it just sits on the Speak Now screen and nothing happens. At first, I typically will see the "meter" showing audio, but sometimes it just does nothing. It just sits at the speak now screen. I never can get a result.

    I have restarted the phone. Removed the battery and/or SD card numerous times. I've cleared data and cache on the Voice Search app. Not sure what else to do.

    Please help.

    EDIT: BTW.. "Voice Dialer" works just fine. So it appears to be just a Voice Search issue.
     
  2. lyam

    lyam Member

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Messages:
    157
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I'm experiencing the same issues. Google Voice Search will not analyze my voice, it just sits there waiting for input. In addition, when canceled out, the cancel sound is very muffled as if the speaker is broken. It is not, though as the mic and speakers both seem to be working fine with every other app.
     
  3. Jonny Kansas

    Jonny Kansas DF Super Moderator Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    8,283
    Likes Received:
    2,164
    Trophy Points:
    393
    Location:
    Michigan's Upper Peninsula
    Ratings:
    +2,557
    Current Phone Model:
    Note 4
    Twitter:
    jonny_ks
  4. 640k

    640k Silver Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    2,117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Ratings:
    +0
    i'm monitoring both threads. i have shazam installed but my internet connection here blows, so i can't tell if my search function is broken or not.

    i'd like to see a thread that explores why shazam is causing this problem.
     
  5. Jonny Kansas

    Jonny Kansas DF Super Moderator Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    8,283
    Likes Received:
    2,164
    Trophy Points:
    393
    Location:
    Michigan's Upper Peninsula
    Ratings:
    +2,557
    Current Phone Model:
    Note 4
    Twitter:
    jonny_ks
  6. goinverted

    goinverted New Member

    Joined:
    Feb 2, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I don't have shazaam installed, but my search stopped working this morning as well. I won't recognize any voice searches, but I did notice that the voice dialer recognized my speach. So I don't think it is a mic issue. Has someone tried contacting Verizon to tell them that lot's of us are having this problem?
     
  7. allikanbe

    allikanbe Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    320
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Yorktown, VA
    Ratings:
    +0
    Maybe it's a google problem. Mine is not working right now either, but it did yesterday.
     
  8. Jonny Kansas

    Jonny Kansas DF Super Moderator Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    8,283
    Likes Received:
    2,164
    Trophy Points:
    393
    Location:
    Michigan's Upper Peninsula
    Ratings:
    +2,557
    Current Phone Model:
    Note 4
    Twitter:
    jonny_ks
    I'm watching THREE threads on this issue. One guy was just on the phone with VZW...he also called Moto, but they said it wasn't their issue.

    No update as to what they said....
     
  9. Steve H

    Steve H Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    276
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Southern Utah
    Ratings:
    +2
    Verizon needs another MEID number from a user.
     
  10. Jonny Kansas

    Jonny Kansas DF Super Moderator Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    8,283
    Likes Received:
    2,164
    Trophy Points:
    393
    Location:
    Michigan's Upper Peninsula
    Ratings:
    +2,557
    Current Phone Model:
    Note 4
    Twitter:
    jonny_ks
    Posted mine on your original thread!

    But here it is again...

    A0000015CF4A10
     
  11. Jonny Kansas

    Jonny Kansas DF Super Moderator Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    8,283
    Likes Received:
    2,164
    Trophy Points:
    393
    Location:
    Michigan's Upper Peninsula
    Ratings:
    +2,557
    Current Phone Model:
    Note 4
    Twitter:
    jonny_ks
    In his original thread, Steve said they are checking using my MEID number now. Will try to keep this thread posted...If I can keep them straight. I'm following 3.

    ***UPDATE:
     
  12. mixn123

    mixn123 New Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Jonny, thanks for pointing to the previous thread.

    I'll refer to there for updated and info.

    Thanks!
     
  13. Jonny Kansas

    Jonny Kansas DF Super Moderator Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    8,283
    Likes Received:
    2,164
    Trophy Points:
    393
    Location:
    Michigan's Upper Peninsula
    Ratings:
    +2,557
    Current Phone Model:
    Note 4
    Twitter:
    jonny_ks
    Not a problem at all! I was following 3 threads on this issue and figured it'd be easiest for everyone to gather on one when info started coming in!
     
  14. AbsoluteDroid

    AbsoluteDroid New Member

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Same issue but a little more data

    My voice search is fubar. I am getting the error message (process.com.google.android.voicesearch)has stopped unexpectedly please try again.

    Then you have to force close the app.

    I have not done any updates recently and I did not download shazam.

    I am thinking this is a google problem but not sure. If anyone finds the solution please let me know also when a cure has been found.
     
  15. KZIWarrior

    KZIWarrior Silver Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    2,609
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Nashville, TN
    Ratings:
    +2
    For what it's worth I think it's a Google problem. Today was the first day I've ever had a problem and it just would NOT work from my homescreen (stock ROM with Home++).

    Odd this was it DID work EVERY time (over a dozen) if I started it from within Maps (which worked because I was looking for local businesses). But no matter what I did it would not function from the Home screen... The search window would load but the mic would NOT take any input (i.e. it would not record/recognize any sounds).

    Hopefully they'll get it fixed tomorrow.
     
Search tags for this page
android audio problem voice search
,
audio problem android voice search
,
audio problem with google voice search
,
audio problem with nook's voice search
,
google search audio problem android
,

google voice search audio problem

,
google voice search audio problems
,
speak to google voice search nothing happens
,

voice search audio problem

,
voice search saying audio problem