1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Please help! 3G Issues!

Discussion in 'Droid X2 Tech Support' started by Slider11, May 13, 2012.

  1. Slider11
    Offline

    Slider11 New Member

    Joined:
    May 13, 2012
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Gnat's Ass, Wyoming
    So i've had a droid x/x2 for about 2 years now. I live in a very rural area, and get good 3G service here(Thank god). Meaning, I rely, depend, need my 3g. Either my 3g or crappy satellite internet. A while ago, I learned about Barnacle Wifi Tether, and have been using for about 6 months now. I first started using it on a X2. It worked GREAT for about 5 months. Recently, I had to replace the X2 with another X2. Since then, issue after issue have sprung up with Barnacle. Now, every other day or so, there is a period of about 10 hours where if I connect to barnacle, and use ANY internet service(Using Web Browser, Playing Games) my ping INSTANTLY jumps to well above 5000, and it has even been over 10,000. It's normally around 190-200. The download speed also goes from around 200Kb/s to 1Kb/s, MAYBE 2. What really gets me about this... Is that when I check the phone, It has great service, 4 bars, and is looking great. WHAT IS GOING ON? I DESPERATLY need to get this fixed.. Please help!
  2. Slider11
    Offline

    Slider11 New Member

    Joined:
    May 13, 2012
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Gnat's Ass, Wyoming
    Please! Does anybody know what MIGHT be going on??? I DESPERATLY need this internet for school and other uses. I cant even load web pages anymore.. it took me about half an hour just to load this page alone.. Not including the time it took to load the home page then find this section. PLEASEE!!!!
  3. desertknit
    Offline

    desertknit New Member

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Joshua Tree, CA
    It might be barnacle. Try a different wifi app and see if that works. Foxfi is pretty good..

    Sent from my DROID2 using DroidForums
  4. Slider11
    Offline

    Slider11 New Member

    Joined:
    May 13, 2012
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Gnat's Ass, Wyoming
    Tried FoxFi, I also used PdaNet for a while before. PdaNet and barnacle have worked GREAT before this. 1, I can't even connect to FoxFi from my computer... 2, PdaNet, aswell as just using the browser on my phone(without tethering) increases lag. It can't just be the tether app.
  5. desertknit
    Offline

    desertknit New Member

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Joshua Tree, CA
    It could be your new X2... An awful lot of people are getting ota/"surprise" updates on their phones that are playing havoc with tethering apps.
    If you still have your old X2, check and see what versions of android it had, and what version of verizon it had. And then see which ones are on the new X2.
    The only other thingI could suggest is maybe one of your neighbors is using your wifi too. But you do have security and password setup on it, right?
    Sent from my DROID2 using DroidForums
  6. desertknit
    Offline

    desertknit New Member

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Joshua Tree, CA
    Actually, since you mentioned just using the phone browser produces the same problem...you may be getting "throttled". That's the cell phone company's term and their response if they think you are using too much data...they slow you down--A Lot!

    Sent from my DROID2 using DroidForums
  7. Slider11
    Offline

    Slider11 New Member

    Joined:
    May 13, 2012
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Gnat's Ass, Wyoming
    Figured it out. I went to the Features on my online bill, and saw "NETWORK OPT". In other words, Verizons way of throttling.
Search tags for this page
3g is not working on android x2
,
download 3g droid x
,
download apps for android not working on 3g
,
droid x2 3g internet not working
,
droid x2 3g issues
,
droid x2 3g not working
,
droid x2 does not have 3g service
,
droid x2 wont get 3g
,
how do i download with 3g on my android x2
,
how to apply 3g to droid x2
,

how to get 3g on droid x2

,
how to get 3g on droidx2
,
how to get 3g on the droid x2
,
how to get 3g to work on droid x2
,
i can't get 3g moto x2