1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

photo gallery issue

Discussion in 'Droid 2 Tech Issues' started by thezwick, May 13, 2012.

  1. thezwick
    Offline

    thezwick New Member

    Joined:
    May 13, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    having a problem with my photo gallery. when i take pictures i cannot access them in the gallery. the thumbnails show up as a gray "photo" icon and i can't do
    anything with it. i can't upload, share, view, edit, nothing. it doesn't do it every time but it will do it with a few in a row then it will be normal, then it will do it
    again. it happened once in the past and was corrected by doing a factory data reset. i was wondering if anyone has seen this issue before and knows of
    another fix so i don't have to do the reset
  2. mercat
    Offline

    mercat New Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am having this same issue, though it is the first time for me. It seems to have started when the update downloaded (4.5.622). Did you end up doing a hard reset again, or has anything else fixed it?

    EDIT: should also mention, about half the time the camera freezes while trying to take a picture. Any app that uses the camera also force-quits itself (Google Goggles, barcode scanners, etc)
    Last edited: May 23, 2012
  3. MissionImprobable
    Offline

    MissionImprobable New Member

    Joined:
    Sep 5, 2011
    Messages:
    1,889
    Likes Received:
    70
    Trophy Points:
    0
    You should always do a factory reset after taking an update. This may likely fix your issue.
  4. thezwick
    Offline

    thezwick New Member

    Joined:
    May 13, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    the first time it happened i took it to the verizon store. they did the factory data reset and it fixed it, meaning the 20 or so photos i took that turned into icons came back to normal. they never gave me any kind of explanation for the problem. when it happened again i went back to the store and they told me i should do a reset again. after an unsuccessful search for an alternate fix i reset it and the icons disappeared but the photos are gone, like they were just deleted. i just did it yesterday so i haven't used the camera too much yet so i can't tell you if it is totally fixed or not. i'm pretty disappointed about losing those photos though. if it does it again i'm gonna go back to the store and push for a replacement
  5. mercat
    Offline

    mercat New Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I've been poking around some to see if I could find out some more, I've realized that it doesn't seem to always load the SD card? At least, this seems to be true for the camera, and I would assume would also cause the camera-using-apps to crash?

    I have never done a factory data reset before, so I am wondering 1) is it likely that would fix the problem, or is it hardware-related more likely?, 2) do I need to backup photos or app data, since some of that (I don't know how much) is on the card?

    Very much thanks in advance, if anyone knows.
  6. MissionImprobable
    Offline

    MissionImprobable New Member

    Joined:
    Sep 5, 2011
    Messages:
    1,889
    Likes Received:
    70
    Trophy Points:
    0
    You will lose all your apps and have to re-install them. You can either let Google restore them if you had it set to back them up, or you can use Titanium Backup to store them beforehand.
  7. thezwick
    Offline

    thezwick New Member

    Joined:
    May 13, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    took it back to the store, the guy seemed like he was kind of familiar with the problem but he might have just been b.s.ing cause he was trying to get me to do an early upgrade....go figure. i've been paying for insurance for the last year and a half so i decided to just go ahead and get the replacement. i've had the thing for all of about a week with no issues but now it's doing it again so possibly it's an issue with the SD card or the SIM card? i had to swap those from the old one and the battery but i figure it's probably not the battery. not sure what exactly the SIM card does but if i had to guess i don't think it has anything to do with photo data storage or recollection
  8. MissionImprobable
    Offline

    MissionImprobable New Member

    Joined:
    Sep 5, 2011
    Messages:
    1,889
    Likes Received:
    70
    Trophy Points:
    0
    It seems to be some unhappiness with the way Moto/VZ have modified GB for their tastes. It doesn't happen with custom Roms in general, and not nearly as often.
Search tags for this page
android phone gallery problem
,

android photo gallery problems

,
android picture gallery problem
,
android picture gallery problems
,

droid 2 gallery problems

,
droid 2 photo gallery problem
,
droid global 2 image issue
,

droid photo gallery problems

,
droid x gallery problem
,

droid x photo gallery problem

,
droid x photos showing up as icons
,
droid x2 cannot display pictures
,

droid x2 gallery problems

,

droid x2 photo gallery problems

,
motorola droid gallery problems