Phone relentlessly turning on wi-fi???

Discussion in 'Motorola Droid Pro' started by rocket_girl, May 5, 2011.

  1. rocket_girl

    rocket_girl Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    ...Overruling my attempts to turn it OFF. Had to tell it to un-remember my work wireless network. Still, it searches for connection...turning wi-fi on within seconds of when I turn it off. New problem with existing settings...have never had this happen before. Even after wiping workplace wireless connection settings, phone still searching and showing wireless symbol in taskbar with question mark. Unrooted. Ridiculous!

    Sent from my DROID PRO using DroidForums
     
  2. droid doctor

    droid doctor Member

    Joined:
    Feb 27, 2011
    Messages:
    464
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    You should try a factory reset, but first save your contacts to your sd card.
     
  3. Backnblack

    Backnblack Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    11,261
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    453
    Ratings:
    +24
    Current Phone Model:
    iPhone 7+ 256gb
    Not needed if synced to google.....
     
  4. droid doctor

    droid doctor Member

    Joined:
    Feb 27, 2011
    Messages:
    464
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I know but I think its easier and faster last time I messed up so know I save them to my as.
     
  5. rocket_girl

    rocket_girl Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    This is probably a painfully obvious answer: with an unrooted phone, how do I copy my contacts and photos (from gallery) to SD card? SD files neither show photos as there, nor indicate how to copy anything from elsewhere TO SD card. Same for contacts. Have backed up the latter w/ backup assistant, but really want to ensure that photos are safely on SD card before I proceed w/ reset.

    Help???

    Sent from my DROID PRO using DroidForums
     
  6. jpcalhoun

    jpcalhoun Senior Member

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    1,571
    Likes Received:
    61
    Trophy Points:
    78
    Location:
    PA
    Ratings:
    +61
    I maybe wrong, but I thought photos were automatically saved to your SD card if an SD card is present when the photo is taken.
     
  7. jpcalhoun

    jpcalhoun Senior Member

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    1,571
    Likes Received:
    61
    Trophy Points:
    78
    Location:
    PA
    Ratings:
    +61
    If you're not comfortable trusting gmail to re-load your contacts on your phone after doing a factory reset, there is an option on your phone under contacts>menu>more>import/export>export to sim card to put your contracts on your sim card. After factory reset just do the same steps except you want to Import to your phone.
     
  8. Kaos2flo

    Kaos2flo Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    264
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Tampa, FL
    Ratings:
    +4
    It might have been from an app that you download/using. I know Ultimate juicedefender and Y5 does this. Are you using any app that let it control your wifi?
     
  9. rocket_girl

    rocket_girl Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Thanks!! I have both...photos taken on this phone plus others carried forward. All were present after reset.

    Sent from my DROID PRO using DroidForums
     
  10. rocket_girl

    rocket_girl Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Thank you!! I was successful with Backup Assistant (and/or Google)...will save this tip for future use. Golden!

    Sent from my DROID PRO using DroidForums
     
  11. rocket_girl

    rocket_girl Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Problem solved with reset. I uninstalled Y5 based on your comment - thanks! Had it for a while...whereas wi-fi problem was sudden and new, but uninstalled anyway!

    Sent from my DROID PRO using DroidForums
     
  12. droid doctor

    droid doctor Member

    Joined:
    Feb 27, 2011
    Messages:
    464
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I'm glad the reset worked for you :).
     
Search tags for this page

whats wrong with your motorola phones wifi keeps turning off

,

wi fi on phone with question mark