1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Phone Reboots

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by Balthazar, Feb 26, 2010.

  1. Balthazar
    Offline

    Balthazar New Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Salina, KS
    I am rooted and have experienced the same problem with both Droidmod 1.0 and AdamZ's Smoked glass 4.5. My phone reboots every time I plug it into the USB cord on my computer, AND every time I try to do a screen shot using Drocap2. I am also running sweeterhome2 as a home replacement, but I can recreate the same reboot with sweeterhome2 disabled. Has anyone else experienced this or have any suggestions?
  2. FlipBack
    Offline

    FlipBack New Member

    Joined:
    Dec 25, 2009
    Messages:
    103
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maryland, USA
    Are you overclocked?
  3. Balthazar
    Offline

    Balthazar New Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Salina, KS
    Yep. 800 with Droidmod and 900 with AdamZ. Charging profile is 600/250 and was 550/250 with AdamZ.
  4. dadevers
    Offline

    dadevers New Member

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I had to do a reset on the phone and reinstall bb v1.1. It works good now.
  5. Balthazar
    Offline

    Balthazar New Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Salina, KS
    I did a wipe before I installed both ROMs, but I didn't do a cache wipe.Could that be my problem?
  6. 52brandon
    Offline

    52brandon New Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    1,019
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    0
    could be. I'd say it's worth trying...
  7. Balthazar
    Offline

    Balthazar New Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Salina, KS
    Update: I did a system/data wipe and a cache wipe, flashed a new ROM (BB, I figured what the hey, I'll try a new ROM while I'm at it) and restored just my apps using Titanium Backup. I am not sure my problem wasn't that I was using Titanium backup to restore all apps and system data, but in any case I have it working now!
  8. hookbill
    Offline

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,545
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    N.E. Ohio
    Nice job. Glad you figured it out. I was wondering how this one was going to turn out.
  9. thatguychuck
    Offline

    thatguychuck New Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    433
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    SD
    I had the usb issue, it would reboot every time I enabled debugging. I tracked it down to a bad user setting, at one point I had pushed a notification sound to the phone memory and set it as default. After loading the new rom, it was gone, but I never reset the default. So whenever the sound was scheduled to play (like entering debug mode,) I would get a reboot. Not sure if this was your case or not. I fixed it by changing my sound settings around.
  10. Balthazar
    Offline

    Balthazar New Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Salina, KS
    That may be the case, in fact it seems more likely than my idea about Titanium Backup. First, I haven't seen anyone else report the reboot problem with Titanium Backup, and second now that I think about it I never got the "Droid" sound for notifications. I did notice that all of my ringtones seem to reset every time I flash a new ROM, they don't get reset to "default" when you open up the tone picker they are just blank. Since every notification I use has a different ringtone, I never did go in and set the default notification ringtone. That explains my problem with both USB connection and Drocap2, which are the only two things that use the default notification ringtone.

    Good job Chuck! :icon_ banana: Now if only I hadn't spent all morning reflashing my phone. :icon_evil: Oh well, good practice right?
Search tags for this page
android restarts after debug mode
,
android system recovery
,

debug android reboot