Phone Dialpad Not Making Correct Sounds

Discussion in 'Samsung Galaxy S5 Discussions' started by cwalker, Jul 14, 2014.

  1. cwalker

    cwalker New Member

    Joined:
    Nov 1, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I just got a new Samsung S5 yesterday, and today tried to make a phone call. The company I was calling required a number to be pressed for it's automated system. It didn't matter which number I pushed, they all made the same sound and the system didn't recognize it, acted like it didn't even hear it. Do I need to change something in settings so I can make calls and choose number options? Thanks!
     
  2. cr6

    cr6 Super Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Messages:
    8,329
    Likes Received:
    5,847
    Trophy Points:
    1,778
    Location:
    NW Rocky Mtn region
    Ratings:
    +6,676
    Current Phone Model:
    Galaxy S7 Edge
    Twitter:
    @dronewolfmedia
    Congrats on your new S5!
    I didn't have to change anything on mine, so I'm not sure. I went into the dialer settings but didn't see anything that could be changed to resolve this issue. Who is your carrier?

    tap'n on my S5
     
  3. cwalker

    cwalker New Member

    Joined:
    Nov 1, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0

    Verizon
     
  4. cr6

    cr6 Super Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Messages:
    8,329
    Likes Received:
    5,847
    Trophy Points:
    1,778
    Location:
    NW Rocky Mtn region
    Ratings:
    +6,676
    Current Phone Model:
    Galaxy S7 Edge
    Twitter:
    @dronewolfmedia
    I have Verizon as well and just tested mine by calling my bank to check my balance. When dialing, all of the numbers make the same tone, but they work just fine as far as being recognized on the other end. Have you tried using another phone to call the same number to see if perhaps the problem is on their end?

    tap'n on my S5
     
  5. cwalker

    cwalker New Member

    Joined:
    Nov 1, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0

    I don't know what happened but it seems to be working now. I called it again, pressed Mute, and then pressed Mute again to make sure it wasn't muted. It wasn't and it worked this time. Who knows! Thank you very much for your time and help. I don't need help often, but it's nice to know there are nice people available to help. Thanks!
     
  6. cr6

    cr6 Super Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Messages:
    8,329
    Likes Received:
    5,847
    Trophy Points:
    1,778
    Location:
    NW Rocky Mtn region
    Ratings:
    +6,676
    Current Phone Model:
    Galaxy S7 Edge
    Twitter:
    @dronewolfmedia
    Excellent! Glad to hear it's working now.

    tap'n on my S5
     
  7. tomthbomb

    tomthbomb Member

    Joined:
    May 7, 2011
    Messages:
    144
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +10
    Not the same issue but close?

    When I need to enter touch tones on a company menu the dial pad is not available. I have to use the back button then press phone again. Not the ideal way to do this.

    Suggestions?
     
Search tags for this page

change dial pad android

,

change lollipop dialer tone

,

dial pad touch tone not working while on a call samsum galaxy s5

,

dialling tone samsung s5

,

how can i get my note 4 dial pad to have real touch tones

,

how to change dialer keypad tone for note 4

,

no touch on dial pad on samsung

,

note 4 no dial keypad tone

,

pressing numbers on dial pad not working s5

,

samsung s5 keypad tones dont work making calls