1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Performance w/LauncherPro

Discussion in 'Motorola Droid 2' started by yopete525, Aug 21, 2010.

  1. yopete525
    Offline

    yopete525 New Member

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    How does the Droid 2 run with LauncherPro? I'm mostly concerned with the performance (smoothness/speed), because the functionality I'm assuming would be the same. I've seen videos of the Droid X running LauncherPro and the UI seems much more responsive than the default blur-esque skin that the phone comes with, but I can't find anything on the 2. For whatever reason it seems to me the Droid 2's performance with the default skin is even more sluggish, to the point of frustration -- whether that is due to bloatware or the skin itself is a mystery to me. But does anyone have any feedback on how the Droid 2 runs with LPro?
  2. Jeebz88
    Offline

    Jeebz88 New Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Mine definitely seems to run much more smoothly with launcher pro.
  3. shmoo
    Offline

    shmoo New Member

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    423
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Why don't you go get it from the market and just try it out? if you like it keep it, if you don't install it...simple as pie.
  4. HuJass
    Offline

    HuJass New Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    CNY
    I installed LauncherPro on my D2 and it made my phone run all goofy.
    I uninstalled it.
  5. idiotekniQues
    Offline

    idiotekniQues New Member

    Joined:
    Aug 13, 2010
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    works very well here. fast, snappy and great customization features.
  6. timrock
    Offline

    timrock New Member

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    578
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i installed it, but dont see it in my apps.
  7. shmoo
    Offline

    shmoo New Member

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    423
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    It's not an app. Hit your home key.
  8. timrock
    Offline

    timrock New Member

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    578
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    :icon_eek::icon_ banana:
    thanks
  9. shmoo
    Offline

    shmoo New Member

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    423
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Lol anytime!
  10. Jmart922
    Offline

    Jmart922 New Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    352
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yes after DL launcher pro, you must hit the home button, choose launcher pro, and start adding widgets and icons to the number of screens you have available, you can cuztomize launcher pro further by clicking on menu button on the home screen aand choosing preferences, this is all launcher pros extensive options
  11. yopete525
    Offline

    yopete525 New Member

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Oh I forgot to explain why I'm asking, I'd been deliberating over whether to buy the Incredible, X, or 2, and actually settled on the Incredible and ordered it yesterday. It came down to the performance and software of the phone, because the X and 2 were significantly less responsive in comparison. However that was before I learned about LPro (I'm new to Android/Smartphones, upgrading from a Voyager). Hardware-wise, the Droid 2 is my favorite (soft buttons, high-density 16:9 screen sized well for one-hand use), but I couldn't get over the software.

    Would those of you with LPro on their Droid 2's compare its performance to the Incredible's, or the Droid X running it?
  12. SangYuP
    Offline

    SangYuP New Member

    Joined:
    Aug 15, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Maybe my settings are wrong but the performance is worse when using launcherpro and it has some bugs that are annoying.
  13. searayman
    Offline

    searayman New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    949
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I would also recommend home switcher app just in case you need to go back to the original for what ever reason. But yea launcher pr is boss
  14. yopete525
    Offline

    yopete525 New Member

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    @SangYuP that's what I'm not understanding, performance seems inconsistent between users. You don't seem to be the only one who's experienced worse performance/bug issues with the Droid 2 + LPro. I don't know if that's a risk I'd want to take.
  15. SangYuP
    Offline

    SangYuP New Member

    Joined:
    Aug 15, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Well not to dissuade you or anything from the D2 but I have uninstalled LPP (launcherproplus) for now. I'll wait for more updates and hopefully they will be performance improvements and bug fixes. I don't care for the widgets that the developer is working on. I just want it faster and less buggy.
  16. tobytl
    Offline

    tobytl New Member

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    103
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I've installed the free version from the market on 6 devices so far, and the owners are universally happy with it vs blurhome. In each of those cases it was a performance improvement.

    Without seeing your device I can't say why it's not working out so well for you. Though, I did take off a task killer from one of those phones that was running in automatic mode (shouldn't use those anyway, unless you know exactly what you're doing, and vzw should _not_ be putting them on phones in store).
  17. dantedrac
    Offline

    dantedrac New Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Idiot Verizon girl in the store tried to put it on mine and asked if I wanted her to explain how it worked. I had a chuckle and told her I would rather set it up and walked out.
  18. Jedidr0id
    Offline

    Jedidr0id New Member

    Joined:
    Aug 18, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'll have to see if it help with the lag from stock home screens.
  19. SangYuP
    Offline

    SangYuP New Member

    Joined:
    Aug 15, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    For the people that have the increased performance from LP vs stock, can you share your settings with us? Couple issues I have are: double tapping home showing preview screens are jerky all the time unless I keep doing it consecutively and eventually is smooth. The default time/date and messages widget sometimes has graphically glitches and resizing them usually fixes it. For example, I have the time/date widget on my main home screen on the top taking up 3x1 space. With this config, you should see the time on the left and date on the right. Well, every once in awhile it'll mess up and only show the time and no date even though it's still 3x1. The message widget is messed up permanently. I have it set to 3x1 and the red banner with the envelope should be on the left most part taking up 1x1 space but instead it's taking up 2x1 and blocks the white space where the messages are displayed. Usually depending on the size of the widget, the banner should change size and placement, but it's permanently 2x1 and doesn't change even when resized. Is anyone else having this issue or is it just me?

    Answering these questions may be helpful for people having lag and slowness issues.
    How many home screens?
    Are they mostly filled with widgets?
    What settings are you using under preferences?
    Last edited: Aug 22, 2010
  20. SangYuP
    Offline

    SangYuP New Member

    Joined:
    Aug 15, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I did notice an improvement when I uncheck "keep in memory." I feels more snappy now and when viewing the preview screens it is smooth and not jerky. I'll play around with it some more but I still have the widget issues mentioned above. Oh well, I guess I'll just wait and see if those issues get resolved.
Similar Threads
  1. Shadez
    Replies:
    3
    Views:
    848
  2. loonie01
    Replies:
    119
    Views:
    15,907
  3. 007
    Replies:
    3
    Views:
    835
  4. lerit50
    Replies:
    4
    Views:
    708
  5. Force1stiptopped
    Replies:
    10
    Views:
    3,382
Loading...