PDANet Tethering

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by Sounds, Jun 1, 2010.

  1. Sounds

    Sounds New Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Okay, so I have recently bought my Motorola Droid and I decided to check out this tethering stuff. I downloaded PDANet and I was a go on my laptop. I just started reading about fees that Verizon might charge me? I've only used around 100mb of data from PDANet (A few days of just some browsing) not much. Will I get charged? I uninstalled PDANet and such. I also do have the Unlimited Data Plan (since it is supposedly needed by the phone to work and all).
     
  2. fucco

    fucco Member

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Messages:
    138
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    no i have been using it since jan with no problems. u have a unlimited data plan so u are covered. i use bout 4-5 gigs a month surfing web
     
  3. Sounds

    Sounds New Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    That's such a relief. I didn't want to have to pay around 180 dollars to cover this months expenses (Due to activation, Plan, and a partial phone charge).
     
  4. TekHawk

    TekHawk Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    783
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Yuba ****ty, California
    Ratings:
    +0
    if they find out you are tethering they can bill you for all data used and a early contract termination fee if they want to be really d***s but i do not know anyone that has been busted if being smart about it
     
  5. Sounds

    Sounds New Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    May I ask what makes it easy to be caught tethering? It's my first month with the phone and I don't want to be charged for 100mb of data use. It seems that it would be a lot of money. And on top of that, having my phone canceled will suck too. I uninstalled it cause I got rather scared about it.
     
  6. Big Cam

    Big Cam Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    913
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Fargo, ND
    Ratings:
    +0
    Large amounts of data, I mean extremely large.

    If you uses 10 gig's in awwek, they will most liekly be able to put together that it didn't all happen on your tiny phone.

    I would serach though, there are numerous threads on the subject. Many saying why you'll be fine, many saying how you will get caught.
     
  7. Sounds

    Sounds New Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Well considering I have only used 100mb, I'll stop now since I do have internet at home, plus I don't want to be some sort of data hog anyways. Thanks for the help, as far as I have seen on other threads, I guess 100mb's would most likely be under the radar, hopefully. Thanks so much.
     
  8. TekHawk

    TekHawk Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    783
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Yuba ****ty, California
    Ratings:
    +0
    your well under radar as im mid move and have not had time to set up internet at home im using maybe 50mb-100mb a night after work just browsing forums and what not
     
  9. Sounds

    Sounds New Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I checked my online account this morning to see this:
    Domestic
    Mobile Broadband Connect
    Data Used
    Usage Type My Usage Kilobytes 0.00KB

    I'm guessing I got caught? Or is that always there?

    Edit: I guess its always there, I just checked my mothers account and she has never tethered or anything.
     
    #9 Sounds, Jun 2, 2010
    Last edited: Jun 2, 2010
  10. TekHawk

    TekHawk Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    783
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Yuba ****ty, California
    Ratings:
    +0
    are you on the 50$ or 30$ internet plan on your phone because that looks like the term they used for the 50$ one I thought they changed it on the 30$ one but then again i have not look at the bill in years
     
  11. Sounds

    Sounds New Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I'm on the $30 unlimited data plan.
     
  12. phaze3131

    phaze3131 Member

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    290
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    what is the point of the $50 plan if the $30 one I'm on is already unlimited, very confused.
     
Search tags for this page

can verizon detect pdanet

,
does pdanet charge data
,

does pdanet cost money

,
does pdanet cost money?
,

does pdanet cost money on verizon

,
does using pdanet cost money
,
does using pdanet cost money verizon
,
how can i stop pdanet using too much data?
,
pdanet and data charges
,
pdanet verizon bill