PdaNet keeps disconnecting!!!!!!

Discussion in 'Android Applications Discussions' started by Neko, Mar 14, 2010.

  1. LightRadiant

    LightRadiant New Member

    Joined:
    Aug 31, 2014
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +2
    Current Phone Model:
    Samsung Galaxy S3 (SGH-T999L)
    Lyric, thanks for checking in. I am going to ask you and future pilasters to tell me what version of Android they are running and whether on 4g or 4glte. I have this sneaking suspicion it my be the version of Android. Oh, also request posting name of service provider. Thanks! Am going to refer June Fabrics to this thread, as well.
     
  2. lyrictenor1

    lyrictenor1 Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    50
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +2
    Thanks, LightRadiant. I'm running 4G LTE on 4.4.2. I'm on T-Mobile.
     
  3. LightRadiant

    LightRadiant New Member

    Joined:
    Aug 31, 2014
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +2
    Current Phone Model:
    Samsung Galaxy S3 (SGH-T999L)
    There is a known issue with 4.4 across the board. Having said that, try an experiment. Change your phone network setting to use 4g, rather than 4glte, and see if it disconnects less frequently. But they have announced Kit Kat as being incompatible.
     
  4. lyrictenor1

    lyrictenor1 Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    50
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +2
    I don't see a 4G option for my networks. The other options are WCDMA/GSM, GSM, WCDMA.
     
  5. cr6

    cr6 Super Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Messages:
    8,292
    Likes Received:
    5,853
    Trophy Points:
    1,778
    Location:
    NW Rocky Mtn region
    Ratings:
    +6,685
    Current Phone Model:
    Galaxy S7 Edge
    Twitter:
    @dronewolfmedia
    FoxFi works on all versions of KitKat. You may need to go into the Play Store and update to the latest version, but it should work. I haven't had any problems with it disconnecting . (knock on wood) Good luck guys!

    tap'n on my S5
     
  6. lyrictenor1

    lyrictenor1 Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    50
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +2
    . Not sure if that's the issue... I'm running the most recent version of the app.
    Just tried FoxFi (I have the full version key as well); it stays connected for a little longer, but still disconnects after a while. I notice that when it disconnects is when Android File Transfer opens automatically.
     
  7. LightRadiant

    LightRadiant New Member

    Joined:
    Aug 31, 2014
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +2
    Current Phone Model:
    Samsung Galaxy S3 (SGH-T999L)
    The first settting -WCDMA/GSM - will give you 4G.
     
  8. LightRadiant

    LightRadiant New Member

    Joined:
    Aug 31, 2014
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +2
    Current Phone Model:
    Samsung Galaxy S3 (SGH-T999L)
    I'm thinking you are just lucky. Seriously, the developer has a notice on version 4.4 on their website FAQ dealing with compatibility. Now, what I would love to know is what provider you are using and if you are doing so on 4.4. Hey, this is like an Agatha Christie novel! Thanks for jumping in on this, CR!
     
  9. cr6

    cr6 Super Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Messages:
    8,292
    Likes Received:
    5,853
    Trophy Points:
    1,778
    Location:
    NW Rocky Mtn region
    Ratings:
    +6,685
    Current Phone Model:
    Galaxy S7 Edge
    Twitter:
    @dronewolfmedia
    I'm with Verizon on a Galaxy S5 / 4.4.2.

    tap'n on my S5
     
  10. speccy4eyes

    speccy4eyes New Member

    Joined:
    Mar 16, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0
    use a high quality cable to computer... fixed it for me
     
  11. renecalvo

    renecalvo New Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Current Phone Model:
    HTC ONE
    Twitter:
    renecalvo
    Try reinstalling the laptop application that pairs with your phone. You may have missed an update. I just fixed it for my mac. Or at least it seems stable again now. PdaNet Desktop for Mac] Many years have passed since the original post but this problem keeps resurfacing as hardware and software evolve.


    Unauthorized link removed by forum staff
     
    #23 renecalvo, Apr 2, 2016
    Last edited by a moderator: Apr 2, 2016
  12. renecalvo

    renecalvo New Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Current Phone Model:
    HTC ONE
    Twitter:
    renecalvo
    Don't forget to uninstall the old one first. read directions carefully.
     
Search tags for this page
how to keep pdanet from disconnecting
,
pdanet constantly disconnecting
,
pdanet disconnects
,
pdanet drops connection
,

pdanet keeps disconnecting

,
pdanet keeps disconnecting android
,
pdanet keeps dropping
,
pdanet keeps dropping connection
,
why does my pdanet keep disconnecting
,
why does pdanet keep disconnecting