Old woman needs X2 help QUICK

Discussion in 'Android Tech Support' started by dfcloud, Jun 13, 2014.

  1. dfcloud

    dfcloud New Member

    Joined:
    Jun 13, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I just purchased a used Motorola Droid X2 (Verizon) off eBay. It is a CDMA, has no sim card, and is 3G, so meets all the requirements to replace my Tracfone LG840G. However, when I try to get my account moved to the X2 the Tracfone people have had me on the phone for over 2 hours…. GRRRRRRR First guy said my credit card was being declined (when I could see right on my screen it went through twice) so I had to call my bank. Second guy is now saying the MEID number won't register????? Then he said something about is it unlocked. HUH??? How do I know if it's locked and if it is how do I unlock it? I'm seriously frustrated here. And talk to me like I've got an IQ of 10 please?????????
     
  2. dezymond

    dezymond Tech Support Mod
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    12,079
    Likes Received:
    1,506
    Trophy Points:
    573
    Location:
    Bay Area, California
    Ratings:
    +1,670
    Current Phone Model:
    Google Pixel
    Does the X2 have a clean ESN?
     
  3. dfcloud

    dfcloud New Member

    Joined:
    Jun 13, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    What is an ESN?
     
  4. dezymond

    dezymond Tech Support Mod
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    12,079
    Likes Received:
    1,506
    Trophy Points:
    573
    Location:
    Bay Area, California
    Ratings:
    +1,670
    Current Phone Model:
    Google Pixel
    ESN = Electronic Serial Number

    All devices have an ESN that is unique to that device.

    When you bought this phone off ebay, did the seller state whether it had a clean or bad ESN? They may not be activating the phone for you because it may have a bad ESN, meaning it was reported as stolen or lost at one point and therefore has been blacklisted.

    Though I have to admit I'm not familiar with Tracphone or their policies.
     
  5. dfcloud

    dfcloud New Member

    Joined:
    Jun 13, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Straight from the eBay page….. Manufacturer refurbished “Item will show signs of wear. CLEAN ESN ready for activation!”
     
  6. Sajo

    Sajo Diamond Member

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    10,304
    Likes Received:
    6,567
    Trophy Points:
    1,863
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +7,065
    Current Phone Model:
    Moto Droid Z Force
    Please correct me if I am wrong but I thought the Droid X2 was a Verizon network exclusive phone? Will it even work on the Tracphone network?

    Sent from my XT907 using Tapatalk
     
  7. dfcloud

    dfcloud New Member

    Joined:
    Jun 13, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Yes, it is listed as one of the phones that will work with tracfone. I have one of two problems apparently…
    Either the customer service guy screwed something up OR the phone is "locked"….. what is locked? How do I tell if it is? and if it is, how do I unlock it?
     
  8. dezymond

    dezymond Tech Support Mod
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    12,079
    Likes Received:
    1,506
    Trophy Points:
    573
    Location:
    Bay Area, California
    Ratings:
    +1,670
    Current Phone Model:
    Google Pixel
    Did it say the device is unlocked?

    Having an unlocked phone allows the phone to be used on other networks that use the same radios. In your case, CDMA networks. If it's allowed on Tracphone network then I don't see why they're having such a difficult time activating the phone for you. Is there a store you can visit to get in person help?
     
  9. Jeffrey

    Jeffrey Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    6,692
    Likes Received:
    3,549
    Trophy Points:
    1,578
    Location:
    Thailand
    Ratings:
    +4,037
    Current Phone Model:
    iPhone 7 Plus JB
    Sounds like your phone is indeed locked and can only be used on Verizon until you have it unlocked. Ask you carrier if they have the ability to unlock it for you.
     
  10. UrbanBounca

    UrbanBounca Rescue Squad
    Staff Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    2,740
    Likes Received:
    199
    Trophy Points:
    143
    Location:
    Virginia
    Ratings:
    +240
    Also keep in mind, Verizon reserves the right to charge you to unlock the device.
     
  11. bigmatt503

    bigmatt503 Active Member

    Joined:
    Jun 1, 2012
    Messages:
    203
    Likes Received:
    54
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +54
    Correct me if I'm wrong but, I see several ads on Craigslist offering to "flash" cdma phones to work with cricket and other prepaid providers.
    Would this be the issue here? When I here "unlock" I think of gsm phones....

    Sent from my Samsung galaxy s5
     
  12. dfcloud

    dfcloud New Member

    Joined:
    Jun 13, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thanks to all who tried to help. In the future, if another old woman has the exact same question…… Here are the steps…(tongue in cheek)..#1 take some valium or equivalent every day before you call Tracfone #2 Spend 7 hours on the phone (spread over 3 days) with 1 tracfone customer service rep and 4 "managers" #3 Call Motorola and talk to the Droid X2 technician to find out why/how to get the dial pad to come up, so you can dial the code Tracfone gave you to complete activation #5 Find a Verizon store to take the phone to, so your will-be hero can show how to get to the screen everyone else apparently didn't know existed, which is where the phone icon was hiding. #6 She is now the happy user (kinda) of her Droid X2 on Tracfone!!!!

    BUT …. for real… if someone else has my same problem… the set-up/menu button will not take you to menu until the phone is at least registered. This was from the Verizon customer service rep. on day two. After that point, if they say to enter a code and there is no phone icon on the screen…. touch and drag the lock icon to the right and another "home" screen will come up with the phone icon and some others on it. And now I'm going to take some more migraine meds and go to bed. Thanks to all of you for trying to help.
     
Search tags for this page
can a motorola droid x2 be used with tracfone
,
droid x2 on tracfone
,

droid x2 tracfone

,
droid x2 tracfone activation help
,
use droidx2 tracfone